Arınç ve Eroğlu AK Parti il kongresine katıldı

Arınç ve Eroğlu AK Parti il kongresine katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadele bittiğinde Türkiye`de daha güzel güneş doğacağını ve daha mutlu, huzurlu olunacağını söyledi. “Bize güvenin, tek baş edemediğimiz mesele terördür” diyen Arınç; “Terörün de kökünü inşallah kazıyacağız ve memlekete huzur getireceğiz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Kongresi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun katılımı ile gerçekleştirildi. Mevcut başkan Mehmet Zeybek`in güven tazelediği kongrede, Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Denizli Milletvekilleri ve partililer yer aldı.

Atatürk Spor Salonu`nda düzenlenen kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, millet için hizmet etmeye söz verdiklerini söyledi. "Birinci işimiz siyasette cesur olmak, kararlı olmak, ilkeli olmak, millet iradesinin önünde hiçbir engel bırakmamak” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Prensipler, bu prensiplerdir. Türkiye, bu günlere gelinceye kadar 27 Mayıs darbesi görmüştür. 12 Eylül`de darbe görmüştür, 12 Mart`ta bir muhtıra yemiştir. 28 Şubat`a gelinceye kadar Türkiye`de gizli açık cuntacıların çalışması olmuştur. Hükümetler, asker öksürdüğü zaman şapkasını alıp kaçıyordu. Biz yola çıkarken dedik ki öksürmekle tıksırmakla değil, tanklarıyla toplarıyla gelseler, millet iradesinin önünde hiçbir güç kabul etmiyoruz. Cesur olacağız, kararlı olacağız, ilkeli olacağız, sözümüzü tuttuk."

AİLE FOTOĞRAFIMIZ BENİMSENDİ

Geçmiş zamanlarda çete, mafya, çıkar amaçlı suç örgütleri olduğunu ifade eden Arınç, Afyon`da bile bunların mevcut olduğunu kaydetti. Arınç; "Yaptıkları işler hakkında senaryolar düzülen, hikayeler yazılan insanlar vardı. Millet, bunların aile fotoğrafını sevmedi. Bu aile fotoğraflarında olanlar yolsuzluk yapıyorlardı. Ülkeyi batırıyorlardı. Ancak millet bizim aile fotoğrafımızı beğendi. Veysel Eroğlu, yanında Bülent Arınç, yanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Aile fotoğrafımız benimsendi” diye konuştu.

MEMLEKETE HUZUR GETİRECEĞİZ

Dış politikada, iç politikada başarılı olduklarını söyleyen Arınç, terörle mücadelede de milletin yüzünü güldüreceklerini ifade etti. Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

“Canımızı sıkan, gönlümüzü, kalbimizi ağlatan tek baş belası terörle mücadeledir. Terörle mücadelede başarılı olacağız. Artık şehitlerimizin akan bu kanları yerde kalmayacak. Bu şehitlerimize gözyaşı döken annelerin göz yaşı dinecek. Onu da başaracağız, bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Terörle mücadele bittiğinde Türkiye`de daha güzel güneş doğacak. Daha mutlu olacağız, daha huzurlu olacağız. Bize güvenin, tek baş edemediğimiz mesele terördür. Terörün de kökünü inşallah kazıyacağız ve memlekete huzur getireceğiz.”

BUGÜNE KADAR SABRETTİK

Bugünlere kolay gelinmediğini söyleyen Arınç, AK Parti`yi bölmek, gücünü kırmak için tuzaklar, hilekarlıklar yapıldığını ve bunların bir kısmına 5 yıllık Meclis Başkanlığı döneminde şahit olduğunu anlattı. Arınç, "Meclis başkanlığım dönemimde, bir kısım bu ihanetlerin şahidiyim. Bugüne kadar sabrettik. Türkiye, karanlık günlere düşmesin diye bu ihanetleri bir kenara yazarak sabrettik, cesur davrandık ve bu günlere geldik." şeklinde konuştu.


12 EYLÜL DARBECİLERİ ANKARA’DA YARGILANIYOR

Darbecilik yapan, müdahale eden, demokrasiyi yıkmaya çalışanlarla mücadele ettiklerini anlatan Arınç, "Siz yüzde 67,5 evet dediniz. Artık darbecileri koruyan hükümler Anayasa`dan çıktı. Şimdi 12 Eylül darbesini yapan 5 generalden kalan son ikisi Ankara`da yargılanıyor. Müebbet hapis talebiyle yargılanıyor. Şimdi de 28 Şubat süreciyle ilgili savcılık bir soruşturma yapıyor. Eskiden bir askere, darbe yapana, senin gözün üstünde kaşın var denilmezdi, ancak bugün demokrasi içinde hesap soruluyor. Biz de bu hesapları sormanın zeminini hazırlıyoruz. Neler yapmadılar, neler düşünmediler, Rabbim hepsinin oyunlarını bozdu, biz de birbirimize inandık, birbirimize güvendik, yolumuza devam ettik ve bu günlere ulaştık” dedi.

BİN YILLIK MUHTEŞEM TARİHİMİZ, ZAFERLERİMİZ VAR

Arınç, AK Parti iktidarından önce kurulan partilerin sağ, sol veya merkez eğilimli olmalarına bakıldığını ifade ederek, AK Parti`nin bu tanımlamaların dışında bir parti olduğunu dile getirdi. Sol tarafta ortanın solu, sosyal demokrat, demokratik sol, sosyalist devrim partisi, demokratik devrim sosyalistleri, sağ tarafta ise merkez sağ, merkez sağın biraz daha yakını, liberal, liberal demokrat gibi tanımlamalar olduğunu, ancak iş kendilerine veya çevrelerine çıkar sağlamaya gelince hiçbirinin yolu ve yönteminin umurlarında olmadığını savunan Arınç, "Bize, `Peki siz ne olacaksınız-` dediler. Biz onlara dedik ki, `Ne sol, ne sağ, ne ucu, ne bucağı böyle bir şey yok, biz onlardan değiliz. Biz muhafazakar demokratız.` İnancımız, ahlakımız, aile değerlerimiz, geleneklerimiz, örf ve adetlerimiz, bin yıllık muhteşem tarihimiz, zaferlerimiz var” dedi.

TOPLUMUN ÇEKİRDEĞİ AİLEDİR

“Bin yıldır bu mukaddes topraklar üzerinde birbiriyle kardeş gibi yaşamış, dünyanın en büyük medeniyetlerini kurmuş bir milletin çocuklarıyız; onun için muhafazakarız” diyen Arınç, şunları kaydetti:

“En ilericiyiz, en yenilikçiyiz ama değerlerimize bağlıyız. Toplumun çekirdeği ailedir. Aileyi sağlam temeller üzerinde tutacağız. Evlatlarımız inançlı ve ahlaklı yetişecek, vatanını ve milletini sevecek, annesine babasına saygılı, kardeşlerine karşı şefkatli ve sevgili olacak. Birbirimize selam vereceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Toplumun renkleriyle birlikte olacağız. Cenazesinde, düğününde olacağız, beraber halay çekeceğiz, beraber horon tepeceğiz.``

"HAYDİ BİR DAHA" ŞARKISINA EŞLİK EDERKEN DUYGULANDI

Arınç, daha sonra, AK Parti`nin geçen yılki seçim şarkılarından olan "Haydi bir daha" diye başlayan parçanın çalınmasını isteyerek, bir süre şarkıya eşlik etti. Bu şarkının partisine en az yüzde 5 puan fazla oy kazandırdığını ifade edip duygulandığı gözlenen Arınç, "AK Parti`ye hiç oy vermemeye adeta kararlı olan yüzlerce insan tanıdım. `Benim yüreğime dokundu bu, benim kalbimden geçen de bu` dedi, duygulandı. İnsanlar genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle bunu yüreklerinde hissetti. Tam damardan yakalamışız milleti" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ AFYONKARAHİSAR`DA DESTAN YAZDI

Programda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Türkiye`de destanlar yazıldığını belirterek, "Türkiye`de o kadar büyük yatırımlar var, o kadar büyük tesisler açılıyor ki Başbakanımız bunları tek tek açmıyor. Geçmişte bakanlar bir tuvaletin açılışına gidelerdi. Geçmişte bir temel atılırdı sonra unutulurdu. Ama şimdi temeli atıyoruz, tarih ve saat veriyoruz" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Türkiye`de bin 128 tesis açtıklarını anlatan Eroğlu, 49 şehre su götürdüklerini dile getirerek, "Başbakanımızın başlattığı KÖYDES kapsamında köylerimize de su getirildi. Suyu olmayan yer kalmadı. Türkiye`de destanlar yazılıyor. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz. Zaten yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı" şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSAR HIZLI TRENLERİNDE KESİŞİM NOKTASI OLACAK

Afyonkarahisar`da daha önceden çöplerin oraya buraya atıldığını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şimdi bütün Türkiye`nin örnek alacağı bir katı atık bertaraf tesisi hazırladık. İstanbul ve Adana`dan sonra ilk defa Afyonkarahisar buradan elektrik üretecek. Akarçay gerçekten kötü bir durumdaydı. Akarçay ile ilgili olarak büyük bir planlama yaptık. Akarçay`ı, Eber Gölü`nü ileri atık su biyolojik tesis ile kurtardık. Bütün yollar Afyonkarahisar`a çıkıyor artık. Geçmişte Ankara`ya giderken Köroğlu belini aşamazdık ama dağları devirdik, Ankara`yı Afyonkarahisar`a yaklaştırdık. İstanbul`a giderken özellikle Bilecik rampalarında tıkanıp kalırdık. Şu anda İstanbul`u da Afyonkarahisar`a yaklaştırdık. 420 kilometre Afyonkarahisar`da bölünmüş yol yapıldı. Ayrıca Zafer Havaalanı 2014 yılında bitecekti. Müteahhit firma bu yılsonunda Zafer Havalimanı`nı yapacak ve biz hizmete açacağız. Başbakanımızın büyük gayretleri ile sadece Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya hızlı tren hattı yok, şimdi Ankara-Afyonkarahisar-İzmir projesinin Ankara-Afyonkarahisar hattının projesi yapıldı. Artık Afyonkarahisar hızlı trenlerinde kesişim noktası olacak."

"TARİHÇİLER AK PARTİ`Yİ ANLATACAK"

Türkiye`nin en modern hastanesini yaptıklarını ifade eden Eroğlu, TOKİ`nin Afyonkarahisar`da destanlar yazdığını söyledi. Eroğlu, "Biz insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır görüşüne inanıyoruz. Bu teşkilat güçlü bir teşkilat. Her seçimde oyunu artırarak, gerçekten destan yazan bir teşkilat. Ben burada herkese teşekkür etmek istiyorum. Son seçimlerde yüzde 61 ile Türkiye ortalamasının 10-11 puan üstüne çıktık. İnşallah bu hizmetler tarihe önemli bir kayıt olarak düşecek. Belki 100 yıl sonra tarihçiler AK Parti diye bir parti Türkiye`de destanlar yazdı, 150 yıllık makus tarihi yendi diyeceklerdir, ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından Arınç ve Eroğlu, Afyonkarahisar`dan ayrıldı.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.