Erdal Akar Parkı ile Vali Haluk İmga Caddesi törenle hizmete girdi

Erdal Akar Parkı ile Vali Haluk İmga Caddesi törenle hizmete girdi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Erdal Akar Parkı ile Vali Haluk İmga Caddesi törenle hizmete girdi.

Afyonkarahisar’a hizmetlerin yanı sıra gönüllerde de iz bırakan iki değerli hizmet adamının isimlerinin yaşatılacağı Vali Haluk İmga Caddesi ile Erdal Akar Parkı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde adeta bir nostalji rüzgarı esti.
Afyonkarahisar eski Valisi Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga, Merhum Erdal Akar`ın ailesi ve Erdal Akar dönemin de görev alan Belediye Meclis Üyeleri`nin davetli olduğu törende eski günler yâd edildi.

Şelalesi, dinlenme alanları, çocuk oyun grupları, otoparkı ve kale manzarasıyla muhteşem bir görünüm kazanan Erdal Akar Parkı ile adeta dağı delerek şehrin doğusu ile batısını birbirine bağlayan caddenin kentin gelişimine büyük katkı sağladığı yönünde hem fikir olan davetliler, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ı tebrik etti.
Türkeli Gazetesi`nin 7 Haziran 2012 tarihli sayısında Vali Haluk İmga`ya hitaben yazdığı şiiri törende okuyan Galip Leblebicioğlu, Vali Haluk İmga`nın Afyonkarahisar’a unutulmayan eserler bıraktığını söyledi.

Vali İmga`nın şiirin okunduğu sırada duygulandığı gözlendi.
Merhum Belediye Başkanı Erdal Akar`la bir dönem birlikte çalıştıklarını hatırlatan Leblebicioğlu; Afyonkarahisar`a nasıl hizmet edileceğinin heyecanını mutluluğunu ve mücadelesini Erdal Akar ile birlikte verdiklerini söyledi.

Galip Leblebicioğlu konuşmasını, gerek Haluk İmga Caddesi`nin gerekse Erdal Akar Parkı`nın yapımını sağlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibine teşekkür ederek tamamladı.

Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı merhum Erdal Akar`ın oğlu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Akar ise babası merhum Erdal Akar isminin yaşatılması adına anlamlı bir adım atan başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Babasının ölümünün üzerinden beş yıl geçmesine rağmen ailesi olarak kendisine duydukları özlemin her geçen gün katlanarak arttığını söyleyen Erkan Akar, babasının iki dönem belediye başkanlığı olmak üzere yaklaşık 21 yılını fiili olarak Afyonkarahisar`a hizmet etmekle geçirdiğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise seçim öncesi vaatleri arasında olmamasına rağmen Vali Haluk İmga Caddesi ve Erdal Akar Parkı`nı ilimize kazandırmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

Erdal Akar Parkı`nı 5 bin metrekare üzerinden yapmayı planladıklarını ancak işin ilerlemesi ile birlikte gördükleri kale manzarası karşısında park alanını 30 bin metrekareye kadar çıkarttıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, "Bedrik ve Taşpınar Mahalle muhtarlarımız bize "Sayın Başkanım mahallelerimizde Ballıpınar mevkii denilen bir yerde çok güzel bir park yapılabilir, buraya park yaparmısınız" dediler. Bunun üzerine harekete geçtik. Burası kayalıklarla örtülü bir alandı. Belediyemizin elinde burada park yapacak iş makinası da yoktu” dedi.

Yaklaşık 4 milyon liraya mâl olan yolun, bayındırlık birim fiyatları ile 8 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; "Bayındırlık birim fiyatları ile Hıdırlık yolumuz 8 milyon lirayı buluyor. Ancak biz mazotu koyarak kendi iş makinelerimizle yaptığımız için yaklaşık 4 milyon liraya yani yarısına bu yolu mâl ettik. Eğer biz ihale yapsaydık bu yola ödeyeceğimiz para tam 8 milyon lira idi. Allah`ın izni ile bu yolu da belediyemiz kendi imkanları ve Özel İdare`nin üstün destekleri ile bitirdik. Burada bize bu gücü veren DSİ`nin değerli yetkililerine ve başta dönemin Valisi Haluk İmga Bey`e, Özel İdaremizin tüm personeline, İl Genel Meclisimize candan teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Çoban konuşmasını davetine icabet eden tüm konuklarına teşekkür ederek tamamladı.
Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ise bu güzel iki eserin ilimize kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ı tebrik etti. Başkan Burhanettin Çoban`ın Afyonkarahisar`ın her köşesinde her mahallesinde halkın faydalanacağı güzel eserleri yapmaya devam ettiğine dikkat çeken Milletvekili Açba; gerek merhum Erdal Akar`ın gerekse Vali Haluk İmga`nın kentimize yapılan hizmetlerde canla, başla, gayretle ve uyum içerisinde çalıştıklarına dikkat çekti.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise makamların gelip geçici olduğunu hatırlatarak kalıcı olanın bu tür hizmetler olduğunu söyledi.
Balkanlıoğlu; "Bizler buralarda gelip geçiciyiz. Sayın Valimiz Haluk İmga, uzun yıllar Afyonkarahisar`da kalmış güzel hizmetler yapmış, ebedi kalamamış. Bizlerde öyleyiz. Ancak kalıcı olan bu tür hizmetlerdir. İnsana hizmet ettiğin sürece oturduğun makamın bir anlamı var. Bu makam ve koltuklar, bizler saltanat sürelim, buralardan faydalanalım diye ihdas edilmemiş" dedi.

Afyonkarahisar eski Valisi Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga ise Afyonkarahisar`la arasında duygusal bir bağ olduğuna işaret etti.

Kendisini Afyonkarahisar`a ait hissettiğini belirten Vali İmga; "Allah hepimize bir kader tayin ediyor. Benim kaderimde de Afyonkarahisar`ın ayrı bir yeri var. Kaymakamlık kursunu tamamladığımda ilk kuramı Afyonkarahisar Şuhut`a çektim. Orada üç yıl görev yaptım. Yıllar sonrasında da Afyonkarahisar`da dört yıl Valilik yaptım.

Afyonkarahisar benim için duygusal bağın güçlü olduğu bir ilimiz. Kendimi bir ölçüde buraya ait hissediyorum. Tabii adımın verildiği bu cadde benim aidiyet duygumu daha da geliştirdi. Verdiğimiz hizmetin karşılığını maaşımızla alıyoruz ama asıl bizi manevi tatmine ulaştıran kısmı, hizmetin vatandaşa ulaştığını görmek ve bu hizmetin vatandaş nezdinde değerlendirilmesidir. Bu açıdan ömrümün en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. Buna vesile olan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey`e, Belediye Meclis Üyesi değerli dostlarımıza, İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma, Özel İdaremizin seçkin bürokratlarına teşekkür ediyorum." dedi.


Yapılan konuşmaların ardından, törene katılan protokol mensupları, Erdal Akar Parkı`nı ve Vali Haluk İmga Caddesi`ni gezdi. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga, BARO Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları, işadamları, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. YEHA



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
8.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
9.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.