MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem İlimizde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem İlimizde

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, geçmişte yaşanan sıcak "Haçlı Savaşları" günümüzde adı konmamış olsa bile soğuk ve örtülü bir şekilde devam etmektedir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem Afyonkarahisar`da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen konferans ve ödül törenine katıldı.

Afyon Lisesi konferans salonunda MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferans ve ödül törenine katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, sunlari söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece 1923`te tarih sahnesine çıkmış bir devlet değildir. Tarihi arka planı vardır. Çevresindeki pek çok devlet ve toplum ile siyasi, askeri sorunlar yaşamıştır. Bu nedenle, tarihte muhatap olduğumuz devletler, yakın çevremizdeki komşularımız, geçmişte yaşanan olayları unutmamış, Türk milletinin o dönemlere ait hesapları henüz kapatılmamıştır. Tek taraflı olarak Türkiye, bunları kapatmış gibi görünse bile diğerleri hala bu hesapları gözden geçirmekte ve şartları kendi lehine değiştirebilmek için fırsat kollamaktadır.”

Haçlı savaşı devam ediyor

Osmanlı devletinin yönettiği toplumlar veya fethettiği coğrafyalarda kurulan devletlerin, geçmişte kaybettiklerini tekrar alabilmek için şartları oluşturma gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Erdem, geçmişte yaşanan sıcak "Haçlı Savaşları"nin, günümüzde adı konmamış olsa bile soğuk ve örtülü bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

“Bu soğuk savaşın günümüzdeki en dikkat çeken tarafı, coğrafya olarak Anadolu, millet olarak da Türk milletidir” diyen Erdem, “Dolayısıyla, gerek doğrudan gerekse dolaylı olarak çevremizde cereyan eden olayların odak ve hedef noktasının Türkiye Cumhuriyeti devletinin olduğu unutulmamalıdır. "Arap Baharı" olarak isimlendirilen ve bir yıldır sürdürülen operasyonların dolaylı hedefi de yine Türkiye ve onun manevi gücü olan İslam inancıdır” dedi.

Yerli taşeronlar da buna alet olmaktadır

Türkiye`nin karşı karşıya kaldığı problemlerin temelinde tarihi misyonuna paralel olarak jeopolitik ve stratejik konumu da oldukça önem arz ettiğini aktaran Erdem, “Dünyaya hâkim olma imkânları, enerji koridorlarının kontrolü ve mevcut su kaynaklarıyla Türkiye, hem dünya, hem de Ortadoğu için oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda yaşadığımız bölücü terör olayları, bölge üzerinde emelleri olan sözde dost fakat içeriden haçlı zihniyetini devam ettirenler tarafından desteklenmekte ve yerli taşeronlar da buna alet olmaktadır” diye konuştu.

Erdem sözlerine şöyle devam etti:


“Bu durumda gerek çevremizdeki gerekse içerdeki olaylara baktığımızda, dış kaynaklı operasyonların doğrudan veya dolaylı desteklenmesi süreci hızlandırmakta, bir anlamda gaflet ile ihanet birleşerek haçlı zihniyetinin ekmeğine yağ sürülmektedir. Nitekim Arap Baharı`nda öncü rol üstlenmek, terörü askeri ve polisiye tedbirlerle yok etmek yerine "açılım" zırvalarıyla ekonomik, sosyal ve siyasal bir zemine taşıyarak çözmeye çalışmak, bu gafletin siyasal yansımaları olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir yakın tehdit haline gelmiştir.”

Suriye ve İran`a karşı savaş hazırlığı

Malatya`ya ABD-İsrail kontrolünde olacak "Füze Kalkanı" yerleştirildiğini hatırlatan Erdem, sunlari kaydetti:

“NATO adı altında ABD askerleri Malatya`ya üs kurdu. Üs kurulduğunu da Türkiye`yi yönetenlerden değil, ABD`li komutanın açıklamalarından öğrendik. Hıristiyan-Yahudi ittifakıyla Suriye ve İran`a bir savaş hazırlığı var. Müslüman ülkelere savaş hazırlığına aracılık yapan yine bir Müslüman ülke olmaktadır. Bu durumu nasıl izah ediyorsunuz? Yukarıda kısmen açıklamaya çalıştığımız gibi, Batılı güçler İslam dünyasında yapmak istedikleri operasyonları doğrudan gerçekleştirmek yerine, ya onları biri birlerine düşürmek veya onlar arasından zaafı olanlarla işbirliği yapmak suretiyle gerçekleştirmek yoluna gitmektedir. AKP iktidarında söylemlerle eylemler arasında ciddi bir tutarsızlık ve çelişki bulunmaktadır.”

MEB yap-boz tahtası

AKP`nin on yıllık iktidarı döneminde dört sefer Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini söyleyen Erdem, su görüsleri bildirdi:

“Aynı Hükümetin Bakanları olmasına rağmen nedense seçimlerin kazanılmasında etkili olan "istikrar" burada devreye girmemiş, her bakan kendi projesini uygulamış, MEB. yap-boz tahtasına dönmüştür. 4+4+4 olarak ifade edilen yeni formül de bu oyunun bir parçası olarak karşımıza çıkan içi boş bir projedir. Türk toplumunun dini hassasiyetleri düşünülerek İmam-Hatipler konusu sıklıkla gündeme getirilmekte, bölücülükle ilgili bazı projelerin servis edileceği kanısı uyanmaktadır. Nitekim şu ana kadar yavrularımıza milli ve dini şuur adına, gelecek adına hiçbir ideal ve hedeften söz edilmemektedir. Sadece Devletin tamamının sorgulandığı bir dönemde, Milli eğitimin de unutulmadığını, mevcut durumun bile onları rahatsız etmeye yettiğini, bundan dolayı da onun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini hissettirmektedirler.``

Erdem, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 21 Mart 2012 günü yaptığı TBMM Grup konuşmasında AKP yönetimi ve Hükümete gayet açık ve samimi bir teklifte bulunmuş ve İmam-Hatip okullarının sonsuza kadar bir daha istismar konusu yapılmaması ve mağduriyetlerin yaşanmaması için bir çağrıda bulunmuştur. Ancak AKP`nin geçmişte başörtüsü konusundaki samimiyetsiz tavrının şimdiden bu konuda da olacağı kulislerde konuşulmaktadır. İslam inancı, insanın imtihan edilmek üzere yaratıldığına, bunun için hayat ile ölüm arasında çok yakın bir ilişki olduğuna dikkati çekmektedir. Dolayısıyla her insanın dünyada yaptıklarının ölüm ötesinde sorgulanacağı uyarısını yapmakta, hatta bu konuda kişinin kendisini en iyi tanıyan olması bakımından, bu hesabın bizzat kendisi tarafından yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu konuda toplum önderlerinin örnek olmaları ve kendilerine güvenenlerin bu samimi duygularını kötüye kullanmamaları gerekmektedir” dedi.

Geçmişteki hizmetleri unutulmadı

Konuşmaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığına geçmişte hizmet eden Milletvekillerine, İl Başkanlarına, Merkez İlçe Başkanlarına, Ülkü Ocakları Başkanlarına, Merkeze bağlı Belde Belediye Başkanlarına ve Kadın Kolları Başkanlarına ödülleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar eski Milletvekilleri, Müjdat Kayayerli, Mehmet Telek, İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı tarafından verildi.

Programa yoğun katılım

Afyon Lisesi konferans salonunda MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferans ve ödül törenine MHP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdem, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar eski Milletvekilleri Müjdat Kayayerli, Mehmet Telek, İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Aziz Aslan, Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak, Bozhöyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya, Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal, Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir ve çok sayıda partili katıldı. YEHA



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.