AKÜ 6. Dönem Mezunlarını Verdi

AKÜ 6. Dönem Mezunlarını Verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi`nin 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni, 11 Haziran 2013 tarihinde ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl 6. dönem mezunlarını veren AKÜ Tıp Fakültesinden mezun olan 66 öğrenci, yemin ederek hekimlik mesleğine adım atmanın heyecanını yaşadılar.
 

Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Rektör Danışmanı ve AKÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, Halk Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdür Vekili Deniz Fırat, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Nuri Dilek, Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Ertan Ercan`ın yanı sıra AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile mezunların aileleri katıldı.
 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, mezunların sahnedeki yerlerini alışını ile başlayan törende müzik dinletisi sunuldu. Törende mezunlar adına konuşma yapan AKÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Merve Çetinkaya, "Değerli hocalarım, sizleri, öğrencileriniz olarak adım adım takip ettik. İlminizi öğrenmeye çalıştık. Kişiliklerinizi örnek aldık. Bizleri sorunlarımızla boğuşurken hiç yalnız bırakmadınız. Hep onları çözmede bize yardım ettiniz. Bizlerin sizlerden üstün birer hekim olmamızı sağlamak için her türlü fedakarlıktan kaçınmadınız. Dinamik tıp bilimi karşısında bildiklerimizi sürekli yenilenmesi gerektiğini gösterdiniz. Hepinize minnettarız. Çünkü bugün fakültenizden mezun oluyoruz" dedi.


Konuşmasında anne ve babalara da seslenen Dr. Çetinkaya, "Bizim bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. İnanıyorum ki sizde burada bulunmaktan gurur duyuyorsunuzdur. Ve şundan emin olun ki bizler de sizlerin her zaman olduğu gibi bugünde de desteğinizi arkamızda hissetmekten gurur ve onur duyuyoruz" diye konuştu.
 

AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur da konuşmasında, "Fakültemizde altı yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz. İyi bir eğitim aldığınızı ve pratisyen hekim düzeyinde bilmeniz gereken her şeyi öğrendiğinize inanıyoruz. Burada aldığınız eğitimle görev yapacağınız yerlerde başarılı olacağınıza inanıyorum. Bu mesleğin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren ve tedavi eden insan odaklı bir eğitim aldınız. Kutsal bir mesleğin icracıları olarak, tüm olumsuzluklara karşılık, titiz bir şekilde ve çok çalışarak görevinizin hakkını vereceğiniz inancındayım.


Mezuniyetiniz ile birlikte -hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili olarak- tıp eğitimi merdiveninde sadece bir basamak daha atlamış olacaksınız. Aslında hedefe ulaşmak için geçilmesi gereken çok basamakların bizleri beklediğini belirtmek isterim. Eğitim ve öğretim süreniz içinde, hekimlik sanatının yaşam boyu öğrenme ihtiyacının en çok hissedildiği mesleklerden biri olduğunu anladığınızı düşünüyorum. Fakültemizin misyonu ve vizyonu doğrultusunda hedefimiz, tıp eğitimi, bilimsel araştırma ve sağlık hizmetlerinde dünya standartlarında bir tıp fakültesi olmaktır. Bunun için idarecisinden öğretim üyesine, öğrencisinden personeline kadar her birimiz inançla ve gayretle çalışmaktayız. Kocatepe Tıp çalışanı olmak bizim için bir kıvanç vesilesidir. Sizlerin de meslek hayatınız boyunca Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak bu gururu taşımanızı istiyorum" dedi.
 

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Tıp Fakültesi ile ilgili genel bilgiler verdiği konuşmasında, "Günümüz dünyasında yaşayan gelişimler ve dönüşümler bilginin öğretilmesi, kullanılmasını ve aktarılmasını çok önemli bir hale getirmiştir. Bilgi üretimi ve bilgiye ulaşmadaki olumlu gelişimler bilgi üretiminde rol alan konularında değişmesine ve bilgi üretim süreçlerinin yeni koşullara uyum sağlaması ile oluşmuştur. Bizde ülkemizin genç ve dinamik bir üniversite olarak 21 yıldır ülkemizin gençlerini bu değişimleri dikkate alarak yetiştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli, bilimsel araştırmalar yapmaya ve bulunduğu topluma faydalı kişiler yapmaya çalışıyoruz. Saygıdeğer anne ve babalar kuşkusuz sizler bugünkü törenin en mutlu kişilersiniz. Bugün çocuklarınıza sağladığınız maddi ve manevi desteğin, emeklerinizin ve özverilerinizin karşılığını alıyorsunuz.


Yılmadan usanmadan çocuklarınızı desteklediniz. Hepinizi bu desteklerinden dolayı kutluyoruz " şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Çonkar, "Bugün almayı hak ettiğiniz diplomanın eğitim aldığınız alanda her şeyi en iyi bildiğinizi ve yapabileceğinizin garantisi olmadığının bilincinde olmanızı tavsiye ediyorum. Bilginin, öğrenmenin, gelişmenin, olgunlaşmanın bir sınır gerçekten olamaz. Aileleriniz ve sizler sizleri yetiştirmek için ne yaparsak yapalım, başarı için en önemli faktör kendinizsiniz. Hata yapmaktan ziyade hatayı tekrar yapmamaya çalışın. Hepimizin çok değer verdiği vatanseverlik işini dürüstçe yönetmek ve işinde başarılı olmaktır.


Yani önce kendinizi kurtarmaktır. Kendini kurtarmaktan aciz olanların vatanı kurtarması geliştirmesi söz konusu bile olamaz. Bizleri ve özellikle mezun olmaktan gurur duyacağınız üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız. Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız. Sizlerle yaşamın her karesinde iş birliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu unutmayanız" diye konuştu.
 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, "Memleketimizin en fazla ihtiyacı olan mesleklerinin başında sağlık konusunda ki çalışanların tümü geliyor. Bunlara çok ihtiyaç var. İnsan sağlığı ile ilgili çok önemli bir konuda görev alacaklar. Kendilerini ve aileleri tebrik ediyorum. Çok zor 6 yılı geride bıraktılar. Bütün fakülteler kendi çapında zordur ama zannediyorum ki en zoru en fazla ders çalışmayı gerektiren fakülte tıp fakülteleridir. Bu da insan sağlığı açısından olmazsa olmaz. Her şeyin başı sağlık deniyor. Bir insanın başına ne kadar kaza bela gelirse gelsin neyse canın sağ ya, sağlığın yerinde ya gerisi önemli değil diyoruz. Zaten bir insanın sağlığı yerinde değilse bütün dünya ona ait olsa bir önemi yok.


İnsan sağlığı ile doğrudan doğruya ilgili olan bu meslek son derece önemli. Diğer bütün meslekler bile sonuçta bir meslek. Son derece önemli meslekler var ama insanlık için tıp gibisi yok. Tıp dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir sanat. İnsanların dili, rengi, dini değişebilir, vücut yapıları farklı olabilir ama insan organizması her yerde aynıdır. Bu nedenle dünyada ölmez bir meslek. Zaman içinde sıradan doktorlar için muayene ve tedavi bir olay gibi algılanıyor. Hasta ve hasta yakınları için hayat memat meselesi olan bir durum doktorlar için basit bir olay gibi algılanıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin mesleklerinizdeki heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin" şeklinde konuştu.
 

AKÜ Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Merve Çetinkaya`nın Yaş Kütüğü`ne ismini çakmasının ardından mezunlar AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman eşliğinde Hipokrat Yeminini ederek, hekimlik mesleğine adım attılar. AKÜ Tıp Fakültesinin 6. dönem mezunlarından dereceye girenlere belgeleriyle birlikte ödüllerini Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve Prof. Dr. Hakkı Yazıcı verdi. Tören, tüm mezunlara Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından belgelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma ve sonrasında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.