Tarlacı basın mensuplarıyla buluştu

Tarlacı basın mensuplarıyla buluştu

Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensuplarıyla Trio Cafe’de bir araya gelerek kahvaltı yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı basın mensuplarına kendini tanıttı. Sohbet havasında geçen basın toplantısında Tarlacı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı Trio Cafe’de basın toplantısı düzenledi. Yapılan toplantı sohbet havasında geçerken Tarlacı basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.



İlk olarak öz geçmişini aktaran AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, “Bu yoğun günde hep birlikte olacağız, Afyonkarahisar’ın gündemi yoğun. Gündemin en önemli maddelerinden birisi milletvekili seçimleri.


Afyonkarahisar’ın ilerideki hizmet alımını bir şekilde belki kaderini değiştirecek önemli seçimlerinden bir tanesindeyiz. Sözlerime başlamadan önce dün güzel bir kura çekmişsiniz. Hepinize hayırlı olsun diyorum.


Cenabı hak inşallah olmayanlara da nasip etsin. Afyonkarahisar Dinar doğumluyum. Afyon İmam Hatip Lisesi’ni 1978 yılında bitirdim. Tevellüt biraz eski. İzmir’de Fen Fakültesi’nde okudum fakat anarşi o zaman çoktu orda okuyamadım. Ara dönemde Kayseri İlahiyat Fakültesi’ni kazandık oraya geçtik.


1983’de fakülteyi bitirdikten sonra 1984’de Ankara Çubuk İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladım. Aynı okulda müdür yardımcısı ve müdür vekilliği yaptım. Sonra 1996-97 yıllarında Burdur’a Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandım. Malum 28 Şubat süreci başlayınca bizde nasibimizi aldık ve bizde Şırnak İl Müdürü oldum.


Yani iki sene içinde böyle Şırnak, Ankara, İstanbul gibi bir serüvenimiz oldu. 1998 yılında Büyük Millet Meclisi’ne müşavir olarak geçtik. Tabi bu ara TBMM’de görev yaparken AK Parti kuruldu. AK Parti kurulurken o zaman Genel Başkanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin Yıldız’daki ofisinde çalıştık. Teşkilatın kuruluşunda da oradaydık.


AK Parti iktidar olduktan sonra Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın Plan Bütçe Başkanı olması nedeniyle bende Plan Bütçe Baş Danışmanlığı’na başladım. Orada da memleketimize ve Afyonkarahisarımıza gerçekten güzel hizmetler yapıldı. 2003 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu’na atandım.


Orada görev yaparken yine çağırıldık Dinar Belediye Başkan Adayı olmam istendi. 2004-2009 yıllarında Dinar Belediye Başkanı olarak görev yaptık. Görevden sonra yine Radyo Televizyon Üst Kurulu’na döndüm.


Orada görev yaparken tabi bu arada Belediye Başkanlığı görevimizdeki serüvenimiz Adalet Bakanımız’la olan ilk tanışmamız da oldu. AK Parti kapatma davasında 2007 yılında Anayasa Mahkemesi’nde Bakanımız’la birlikte yargılandık. Yani o yargılananlardan biri de biziz.


Oradan dostluğumuz devam etti. Sonra ben Radyo Televizyon Üst Kurulu’na tekrar döndüm Belediye Başkanlığı’ndan sonra. Orada 3-4 ay çalıştıktan sonra meclise davet edildim. Meclise geçtim gruba. Grupta çalışırken Bakanımız Başbakan Yardımcısı oldu Bekir Bozdağ, bizi davet etti beraber çalışalım diye.


Bakanımızın Özel Kalem Müdürü olarak çalışmalara devam ediyorken Sayın Bozdağ Adalet Bakanı oldu, bizde Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü olarak göreve devam ettik. Gerçekten de Adalet Bakanlığı’nda malum süreçte en zor dönemde güzel hizmetler yapıldı.


Bu arada şunu söyleyeyim, en önemli şeylerden biri şudur, bu kadar bürokrasideki görevlerimiz içerisinde hiçbir zaman Afyonkarahisar’dan kopmadık. Hangi görevde olursak olalım hemşerilerimiz bizim yanımıza geliyordu hiç siyasi parti ayırımı yapmadan herkesin derdiyle dertleniyorduk. Yani Ankara’ya gidip de Afyonkarahisar’ı unutmadık.” ifadesine yer verdi.



“BAKANI AFYONKARAHİSAR’A GETİRDİK”


Afyonkarahisar’daki ceza evinin taşınmasında hususunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Afyonkarahisar’a getirdiğini belirten Tarlacı, “Görevimiz esnasında gerek teşkilatlarımızın toplantılarıyla gerekse sivil toplum örgütlerinin toplantılarıyla gerekse arkadaşlarımızın şahsi işleri devlet işleri hepsine yardımcı olmaya gayret ettik.


Dolayısıyla özellikle Adalet Bakanlığı döneminde ve İç İşleri Bakanlığı’ndaki Özel Kalem Müdürlüğümüz döneminde Afyonkarahisar’daki arkadaşlarımızın işlerine hem bürokraside hem siyasette hem de normal vatandaşlarımızın işlerinde en önde koşturmaya devam ettik.


Mesela en büyük sıkıntılarımızdan birinde Sayın Valimizle AK Parti’nin buradaki kampında malum ceza evinin konusunu görüşmüştük. Sayın Valimiz sağolsun bir dosya hazırlamıştı ceza evinin taşınmasıyla ilgili. Bunu dışarıya taşımamız lazım diye, Bende dedim bunun en güzeli Bakanımızı Afyonkarahisar’a getirmekle olur. Bizatihi yerinde göstermektir.


Merkez İlçe Teşkilatı’nın kongresine getirdik. Kongreden sonra hem ceza evini hem de teklif edilen yerleri gezdirdik ve Bakanımızda talimat verdi. Buraların şehir dışına çıkmasına ilişkin hatta bir külliye yapın dedi. Adliyesi, ceza evi, diğer sosyal tesisleriyle birlikte diye, bunun çalışmaları şuanda devam ediyor.


Bolvadin ceza evi, Emirdağ ceza evi, adliyeler, ilçelerimizin adliye programları şimdiye kadar alınmayan adliyelerin hemen hemen tamamını programa aldırdık. Bu bizim bir hemşerilik görevimizdi bunu da yerine getirmeye çalıştık. Çünkü herkes kendi memleketinin ihtiyaçlarını öne alması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde memlekete hizmet etmeye devam ettik.


Hatta bürokrasi de şunu söylüyorum ben, kendi hemşerilerimizden Ankara’da ne kadar çok bürokratımız olursa Afyonkarahisar’ın işleri o kadar çok hızlı olur. Bakanlıklarımızda da mümkün olduğu kadar donanımlı ve deneyimli arkadaşları bir yerlere getirmeye gayret ettik. AK Parti iktidarı döneminde Afyonkarahisar gerçekten çok büyük atılımlar yaptı. Gerçekten büyüdü yani bunu görmemek mümkün değil.


Çünkü Afyon’u biliyoruz, Afyon’a gelip gidiyoruz, hep söyleriz termalin başkenti olacak, termalin başkenti olacak diye gerçekten devletimizin verdiği teşvikler, yatırımlar, destekler sayesinde şu anda Afyon gerçekten Türkiye’de termalin başkenti oldu.” dedi.

 


“TERMALİ ULUSLARARASI ALANA TAŞIYACAĞIZ”


Afyonkarahisar’ın termalde Türkiye’nin başkenti olduğunu ve bu termali uluslararası boyuta taşınması gerektiğini aktaran Tarlacı, “Ama bu yeter mi yetmez. Bunu daha da uluslararası boyuta taşımamız lazım. Şimdi bazı arkadaşlar soruyorlar Ankara’da, Afyon’un neyi meşhur diye bilmeyen arkadaşlar, yurt dışından gelenler, her ilin bir iki tane şeyi meşhurdur ama Afyonkarahisar’ın sayısı bir hayli fazla.


Termalinden, mermerine, sucuğundan, kaymağına sebze meyve üretime kadar bir sürü konumu var. Bunları belli uluslararası seviyeye getirmek, çok zor bir şey değil. Yeter ki planlı ve projeli yapalım. Şuana kadar ciddi adımlar atıldı. Ciddi yatırımlar yapıldı. Okullardan üniversitelere kadar, sağlıktan spora kadar çok güzel adımlar atıldı. Bunun daha hızlı bir şekilde devam edeceğini inanıyorum.” şeklinde konuştu.



“BÜYÜKLERİMİZLE İSTİŞARE EDEREK YAPTIK”



Aday Adaylığı sürecini değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, “Bizim adaylığımızda da büyüklerimizle istişare ederek yaptık. Şunu açıkça söyleyeyim, gerek Ankara’daki bürokrasideki deneyimlerimiz, hem mecliste hem bakanlıklarda hem diğer kuruluşlarda, kamu kurum ve kuruşlularında yaptığımız tecrübeler hem de yerelde belediye başkanlığından geldiğimiz için iki tarafı birden bilmek büyük bir avantajdır.


Şimdi bir arkadaşımızın Ankara’ya geldikten sonra bir bakanlıktaki işini çözmek için mutlaka oradaki insanları tanımanız lazım. Hatta geçen geldiğimizde bir sivil toplum örgütünü ziyaret etmiştik. Orada da yeni toplantı dağılmış, Afyon’un meseleleri görüşülüyordu.


Afyon’un meşhur meselelerinden bir tanesi de otobüsler minibüsler ve Pazar yerleri onları görüşüyorlarmış. Vatandaşa nasıl yardımcı olabiliriz diye bizde o arada ziyarete geldik. Başkan şunu söylemişti, ‘tamam Mustafa bey geldi, bizim derdimizi en iyi anlayacaklardan bir Mustafa beydir.


Niye belediye başkanlığı yaptı, pazarcılarla, minibüsçülerle muhatap oldu, tüm esnafla muhatap oldu, kanunları yasaları da bilir’ dediler. Oturduk kafa yorduk, hakikaten güzel şeyler yapılacak. Onlarda vatandaş nasıl kolay hizmet alsın diye uğraşıyor. Dolayısıyla bu iki tecrübeyi birleştirdiğimiz zaman Afyonkarahisar’a çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum.



Şunu açık ve net olarak söyleyeyim, Cenabı Hak takdir etmezse hiçbir şey olmuyor. Ama sebepleri araştırmamız lazım. Tüm arkadaşlarımızı kıymetlidir, herkesin bir ideali var, herkes koşturuyor, Afyon’a hizmet etmek için koşturuyor ama nihayetinde 5 kişi sıralanacak. Biraz önce arkadaşlara onu söylemiştim, hoşuma giden güzel bir laf vardır, akıl plan program yaparmış, kaderde kısmette karşıdan gülermiş.


Sen ne kadar plan yaparsan yap her şey gelip kadere dayanıyor. Ama bizde bu yolda mutlaka sebeplerini aramak zorundayız. İnşallah Afyonumuza hayırlı olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.


“AFYONKARAHİSAR’IN DAHA GÜZEL HİZMETLER ALACAĞINA İNANIYORUM”


Afyonkarahisar’ın aldığı hizmetlerin güzel olduğunu ve daha güzel hizmetler alacağına inandığını belirten Tarlacı, “Sizde basınımızın güzide temsilcililerisiniz halkımızın sesisiniz, bunu burada açıkça söyleyeyim, siz olmasanız biz burada 10 saatte konuşsak halkın haberi olmuyor.


Sizlerden birçok arkadaşımız bize çok projeler getirdi. Afyon’un diğer kamu kuruluşlarındaki Ankara’da bir an önce bitirilmesi gereken işlerin yapılmasıyla ilgili, herkesle diyalogumuz var, inşallah ben Afyonkarahisar’ın önümüzdeki 4 yıl içerisinde hatta 2023’e kadar, çok güzel hizmetler alacağına inanıyorum. Buna gücümüz var, birlikteliğimizi biraz çoğaltmamız lazım.


Birlik beraberlik içinde olmamızı omuz omuza olmamızı çoğaltmamız lazım. Bunu da başarırsak Afyonkarahisar’ın aldığı hizmetler güzel, daha güzel hizmetler alacağına inanıyorum. Cenabı Hak hayırları nasip etsin, hayırlara vesile kılsın Afyonkarahisarımıza güzel hizmetler bizlere nasip etsin.” dedi.



“SÜREKLİ BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK”


Bürokratın Ankara’da kalmasının daha doğru olup olmadığı yönünde gelen soruya cevap veren Tarlacı, “Muhtemelen bürokrasideki arkadaşlarımız Afyonkarahisar’a hizmet etmek için yola çıkıyorlar. Şimdi onlarla ilgili benim yorum yapmam şık olmaz. Ama ben kendimizle ilgili söylersem hem bürokrasiden hem de siyasetten biz hiç ayrılmadık. Mesela bizim gençlik yıllarımızda biz Milli Gençlik Vakfı’nda ondan önceki yıllarda Milli Türk Talebe Birliği’nde görev yaptık.


Sivil Toplum Örgütleri’nde değişik sendikalarda görev yaptık. Yönetim kurulu üyelikleri yaptık. Ben hiçbir zaman, Afyon’a geldiğimde her zaman mutlaka teşkilatları, toplantılarını, sivil toplum örgütlerinin toplantılarına katılırım. Hiç kopmadık yani. Dolayısıyla diğer arkadaşlarla ilgili bir şey söylemeyeyim. Orada bürokraside çok adamımız olsun derken, Afyon’un işleri kolaylaşsın diye bunları söyledim.


Yani Ankara’da her kademede yüz, yüz elli tane bürokratımız olsa selamünaleyküm deyip gelebilirsin. Mesela bakanlıkta her hafta bir ilçe, belde, bir belediye başkanı, belde başkanı veya herhangi bir gençlik kolları başkanı mutlaka bizim oraya gelirdi. Sürekli bizim kapımız herkese açık. Bu bizim kopmadığımızın bir işareti olur. Ama inşallah onların yerleri daha güzelleriyle doldurulur.” dedi.



“MAKAM VE MEVKİ İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SIRADA YER ALIYOR”


Milletvekili Aday Adaylarının mülakatları ile ilgili sorulan soruya cevap veren Tarlacı, şu ifadeleri kullandı:



“Tüm aday adayları halkın önüne çıkacak, halka soracaklar. Genel Merkez değerlendirecek. Onlar da kendilerine göre bir değerlendirme yapıyorlar. Kendisi Ankara’ya çağırıyor, soruyor. Neden aday oldun. Bir planın projen var mı? Afyonkarahisar’a yaptığın bir hizmet var mı? Bizim konuşmamıza gerek yok. Vatandaşımız konuşuyor.


Burada en rahatlarından biri benim. Benim bir davam var. Milletvekili seçimlerini dava olarak görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, haksızlıklara uğrayanların yanındaki büyük lider olarak biliniyor. Bizim bu liderin arkasında durmamız lazım. Bu seçimi hak ve batıl mücadelesi olarak görüyorum.


Ben bir dava adamı olarak bakıyorum. Nasip olursa Meclis’te devam ederiz, nasip olmazsa gideceğimiz kurumlarda aynı şekilde hizmet etmeye devam ederiz. Makam ve mevki ikinci, üçüncü sırada yer alıyor.”


“BİZ HİZMETKAR OLARAK BU İŞE TALİBİZ”


“Afyonkarahisar’ın insanları ile bir arada olup yukarıdan yer kaptık oturalım diye bir düşüncemiz olmadı. Tayin işi olanla da ilgileniyoruz, başka derdi olanlarla da ilgileniyoruz. Ankara’ya giderim, şunu yaparım, şunu yapmam diye bir şey düşünmüyoruz. Biz hizmetkar olarak bu işe talibiz.


İşin hamallığına da talibiz, işin projelerine de talibiz. Spordan siyasete kadar pek çok konu ile ilgileniyoruz.”


“DEVLETİN TÜM GİZLİ BİLGİLERİ KOPYALANMIŞ”


“Bana ‘Sen paralel yapı ile mücadelenin göbeğinde bir adamdın. Sana öyle bir soru sormayacağız’ dediler. Ben de onlara emekli olduktan sonra 5 cilt kitap yazacak bilgiye sahip olduğumu söyledim. Türkiye ciddi bir uçurumun kenarından döndü. Türkiye’de bildiğiniz en önemli sorundan 5 kat daha büyük sorunu aştık. Devletin tüm gizli bilgileri kopyalanmış.”



“DOST DOSTTUR HER ZAMAN”


“Milletvekili aday adaylarının teşkilatçılığı olmalı, bürokrasiyi de bilmeli. Bürokrasiyi hiç bilmeyen bir kişi Ankara’ya gittiği zaman alışana kadar zaman geçiyor. Bürokrasiyi de yerelle birlikte bilmeli milletvekili seçilecek kişi. Biz Ankara’da sağcı solcu ayırt etmeden kimin ne derdi olursa olsun yardımcı olduk. Ankara’dan dışarı çıktık mı hemşehricilik bekliyor. Dost dosttur her zaman.”



“BEN CİDDİ BİR ŞEKİLDE 4’Ü ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”


Afyonkarahisar’daki AK Parti Milletvekili adaylarının sıralaması hakkında sorulan soruya cevap veren Tarlacı, “Kaderin nasıl tecelli edeceğini bilemeyiz. Ama Afyonkarahisar’da merkez doğu olarak 7-8 ilçeyi temsilen bir arkadaşımız, batı kısmında Sandıklı ve aşağısını temsilen bir arkadaşımızın listeye girmesi gerekiyor.



Bu üçgenin içinde yapılırsa, 4’üncü sıraya da merkez düşünülebilir. Böylece 4’ü alabiliriz. 5’i zorlarız. Bu konjektürde 2 veya 3’te kendimin olması gerektiğini söyledim. Yereli biliyorum. Oradaki arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Ben ciddi bir şekilde 4’ü çıkaracağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
8.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
9.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.