Beşir Derneği her gün iftar veriyor

Beşir Derneği her gün iftar veriyor

Beşir Derneği Ramazan ayı boyunca dernek birası önünde iftar veriyor.



Derneğe katkı sunan Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali’ye verdiği katkılar nedeniyle teşekkür belgesi verildi.



Beşir Derneği Başkanı Şaban Korkmaz’ın açıklaması ek’te yer almaktadır.

 

 

  

Değerli Bası Mensupları;
 

   Yaklaşık bir yıl önce göreve geldiğimizden beri Afyonkarahisar Belediyesi, Semerkand Vakfı ve Beşir Derneğimiz işbirliğiyle aşağıdaki faaliyetler yapılmıştır.



    Beşir Derneği olarak amacımız hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde hizmeti nimet bilmektir.



    Beşir Derneği olarak gayretimiz, nerede bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orada ve onlarla beraber olmaktır.



    Beşir Derneği olarak amacımız bir elle bir eli birleştirmektir.



    Beşir Derneği olarak amacımız Peygamber Efendimiz (sav)’in buyurduğu gibi insanlara faydalı olmaktır.



   Beşir Derneği olarak İlimizde ve yurt genelindeki 242 il ve ilçe temsilciliklerindeki faaliyet alanlarımız;



    Gıda yardımları, Eğitim yardımları, Giyim yardımları, Sağlık yardımları, barınma yardımları, Afet yardımları, Yakacak yardımları, Sosyal ve kültürel yardımlar faaliyet alanlarımızdandır.

     Beşir Derneği olarak yurt genelindeki projelerimiz;

      Somali Yetimhanesi ve Okulu(450 yetim öğrenci var)

     Açe Yetimhanesi ve Okulu(500 yetim öğrenci var),Van Afet Yardımları,



      Pakistan konut projesi, Kan Bağışı projesi, Mahkûmlara dergi ve kitap projesi, Kurban organizasyonları, Ramazan ayı projeleri, Meslek edindirme projeleri, Sokak Çocukları projesi, Paylaşım noktası projeleri ve güncel Projelerimizdir. 



   Hiç şüphesiz ki unutulmaması gereken en önemli husus;

  Dünyanın neresinde olursa olsun çaresiz, evsiz ve kimsesiz kalmış, fakir, yoksul, mazlum ve mağdur olmuşlara 55 müslüman ülkeye yardımlarınızı ulaştırmaya çalışıyoruz.




     -Türkiye Kızılay Kan Merkezi ve Beşir Derneği işbirliğiyle “Kan Bağışla, hayat bul” kampanyası ile Türkiye genelinde iki yıl içinde 34.160 Bağışçıdan 100.674 ünite kan toplanmıştır.



    İlimiz Beşir Derneği olarak Afyon İl Merkezinde, Bolvadin, Dinar ve İhsaniye ilçeleriyle birlikte geçtiğimiz yılda yapılan kampanya sonucunda toplam 720 ünite kan toplanmıştır. Halen üç aylık periyotlar halinde kan bağışları ilimizde devam etmektedir.




  -Türkiye’de 350 cezaevine her ay 15.000 Semerkant ve Aile dergisi ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. İlimizde Beşir Derneği il temsilciliği ve sosyalcı kardeşlerimiz eşliğinde kapalı ve açık cezaevine 150 adet ücretsiz her ay dergi dağıtımı gerçekleştirilmektedir.




  -Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yurt genelinde 242 temsilciliği bulunmakta ve KAMU YARARINA DERNEK statüsünde çalışmalarını sürdürmektedir.




    Ayrıca Kardeş derneğimiz UKBA Derneği vasıtasıyla Yurt dışındaki 55 Müslüman ülkede her türlü yardım yapılmaktadır Müslüman kardeşlerimize.



-Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Dünyanın 55 ülkesindeki kardeşlerimize Gıda, Eğitim, Ramazan Yardımı, Giyim yardımı, Kurban yardımı, Yakacak yardımı, Sosyal ve kültürel yardımlar yapılmıştır ve halen de yapılmaktadır. Geçtiğimiz aylarda Suriye’ye 120 ton gıda yardımı yapılmıştır.




   3. Merkez bölge olarak yaklaşık bir ay 1 tır, geçtiğimiz günlerde de Afyonkarahisar Belediyesi ve Beşir Derneğimiz işbirliğiyle Suriye’li kardeşlerimiz için ekmek yapılıp dağıtılmak üzere 2 tır un gönderilmiştir.




 -Geçtiğimiz yıl Konya Ermenek’te meydana gelen kömür madeni kazasının meydana gelmesinin başlangıcından en son ceset çıkarılıncaya kadar Beşir Derneği Genel Merkezimizce yapılan organizasyon ile gece gündüz orada Afyonkarahisar İli Beşir Derneği olarak Konya Ermenek maden kazasında kardeşlerimiz 24 saat geceli gündüzlü hizmet verilmiştir.




  -Türkiye genelinde toplanan bağışların Yüzde yetmişi yurt içinde, kalan miktarda yurt dışında dağıtılmaktadır. Yine yurt genelindeki okullardaki öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapılmaktadır.



 -Filistinde, Gazze’de mağdur olmuş kardeşlerimiz için yurt genelinde açılan yardım kampanyası büyük ilgi görmüştür. İlimizden şimdiye kadar toplanan 8.000 TL. İlgililere ulaştırılmak üzere genel merkeze gönderilmiştir. Yurt genelindeki Beşir Dernekleri ve Kardeş Ukba Derneği vasıtasıyla yurt içinde ve yurt dışında 4565 kurban kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.



  - Diğer taraftan Beşir Derneği Gıda Bankacılığı hayrınıza vesile olmak için sizleri bekliyor. “BAĞIŞ YAP VERGİNDEN DÜŞ.” KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRMEKTEDİR.




   Üretici ve satıcılar, gıda, giyim, yakacak ve temizlik maddesi bağışlayarak daha az vergi ödeme fırsatı yakalıyor. Bu sayede bedel ödemeden alınmış ürünler, düzenli ve sağlıklı bir şekilde Beşir Derneği Gıda Bankası sayesinde ihtiyacı olanlara ulaştırılıyor. Konu ile ilgili olarak bağış yapmak isteyenler Afyonkarahisar İl Temsilcisi Şaban Korkmaz’ın 0 505 346 82 14 no’lu telefonunu arayarak bilgi alabilirler. Ya da Beşir Derneği Genel Merkezinin 0 216 354 28 59 no’lu telefonunu arayarak geniş bilgi alabilirler.




   İlimiz Beşir Derneği Temsilciliği Semerkant Vakfı ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle aşure döneminde 480 adet cezaevinde, 300 adet merkez Zülâli Camisinde, 290 adet Kura camisinde, Sümer Mahallesinde ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine 250 aşure dağıtmış bulunmaktadır. Yine Mübarek günlerde ve kandillerde kandil simidi ve lokum dağıtım çalışmalarımız sürdürülmektedir.




   Diğer taraftan ilimizde bulunan ve maddi durumları iyi olmayan Suriye’li kardeşlerimize gıda yardımının yanında 5450 adet giyim, 50 buzdolabı, 25 çamaşır makinası, halı, kilim, odun ve kömür yardımı yapılmış bulunmaktayız. Bugün ve yarın bütün Suriye’li kardeşlerimize Afyonkarahisar belediyesi ve Beşir Derneği olarak 250 aileye bayramlık dağıtılacaktır.



   Mübarek gün ve gecelerde ve haftanın her Perşembesi ikindi nazından sonra hatmi şerif duası İlimiz Merkez Zülali camisinde kandil simidi dağıtımı faaliyetleri sürdürülmektedir.



   Okullarda bulunan maddi durumu zayıf öğrencilere Beşir Derneği İl Temsilciliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile kırtasiye ve kitap yardımı yapılmıştır.



   Geçtiğimiz yılda Merkez Halımoru köyünde dörtyüz kişiye, Afyon Merkez Vakfında 1200 kişiye, İlimiz Sümer mahallesi sakinlerinden 60 aileye iftar yemeği verilmiştir.



   Bu yıl Mübarek Ramazan ayı için Afyonkarahisar Belediyesi ve Beşir Derneği olarak ortaklaşa iftar çadırı açılmış olup hergün 150-160 kişiye iftar verilmiştir. Geriye yemek kaldığında Suriye’li ailelere dağıtılmaktadır.



    Ramazan Bayramı sonrasında fakir ve yoksul ailelerin toplu sünnet şöleni Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.



    İlimiz Endüstri Meslek Lisesinde okumakta olan, ilimizin muhtelif köylerinden ve kenar mahallelerden gelen yardıma muhtaç durumda bulunan talebelerin 30 tanesine haftanın beş günü eylül ayında başlamış olup okulların kapanmasına kadar dört kap yemek Afyonkarahisar Belediyesi, Semerkand vakfı ve derneğimiz işbirliğiyle yemek verilmiştir. Yine yurtta pişen yemeklerden Suriyeli ailelerden 15-20 aileye yemek verilmektedir.




   Geçtiğimiz günlerde İlimiz Huzurevine Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte gidilerek oradaki büyüklerin elleri öpülerek, kandil simidi dağıtılarak duaları alınmış bulunulmaktadır.



    İlimiz Beşir Derneği Temsilciliği ilimizde Sümer Mahallesi Eski Yoğurt Pazarı Caddesi No: 6 da hizmet vermeye devam etmektedir.



   Yaklaşık bir yıl önce göreve geldiğimizden beri bizleri yalnız bırakmayan ve her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen    

 

 

 

 

 Sayın Valimiz Hakan Güner Bey’e,  Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban Bey’e, Semerkand Afyon Vakfı Başkanı Sayın M. Emin Birliktir’e,  maddi ve manevi olarak destek veren hayırsever ağabeylerimize, iş adamlarımıza, ablalarımıza, sofi kardeşlerimize, ve Gönüllü olarak emek veren kardeşlerimize, bizi her zaman her yerde hiç bir zaman yalnız bırakmayan çok değerli basın mensuplarına, çadırımıza iftar yapmak üzere gelen bütün kardeşlerimize teşekkürlerimi arz ediyorum ve saygılar sunuyorum.




Allah hepsinde ve siz değerli basın mensuplarında razı olsun.    Yine amacımız Peygamber Efendimiz (sav)’in de belirttiği gibi; “SİZİN EN HAYIRLINIZ İNSANLARA FAYDALI OLANDIR.” Hadis-i Şerif’inin gereğini yerine getirmek için yirmi dört saatlik zaman diliminde ALLAH rızası için ve Peygamber Efendimiz (sav)’in muradının yerine gelmesi için koşmaktır, koşuşturmaktır. Allah hepinizden razı olsun. Amin.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
8.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
9.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.