Başkan Çıngırak "Türkiye`de birinci olduk"

Başkan Çıngırak

Büyükkalecik’in yatırım noktasında hep ihmal edildiğini ve geçen 10 yılın boşa harcandığını söyleyen Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, 1,5 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde hükümetin de desteğini alarak 14 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını ifade etti.

 



Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Emre’ye hem 1,5 yılı değerlendirdi hem de neden aday olduğunu açıkladı.


“HALKIMIZIN İSTEĞİ ÜZERİNE ADAY OLDUM”


2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilmediğini söyleyen Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, vatandaşın isteği üzerine millet partisinden seçimlere girdiğini ve halkın büyük desteğini alarak belediye başkanı seçildiğini söyledi. Çıngırak, “2014 yılı Mart seçimleri öncesinde partimiz olan AK Parti’den aday adayı olduk.



Daha sonra bazı nedenlerden dolayı bir ara adaylık verildi, daha sonra adaylık o zamanki il yönetimi tarafından geri alındı. Bizde seçimlerde aday olmadığımızı halkımıza deklare ettik. Fakat halkımızın isteği ve talebi üzerine tekrar adaylık için çıkmak zorunda kaldık.



Daha sonra Millet Partisi’nden aday olduk ve seçimler için gece gündüz çalıştık. 2014 yılı yerel seçimlerin sonucunda vatandaşımızın büyük teveccühü ile belediye başkanı olarak seçildik. Ve o günden beri belediyemiz için çalışmaya başladık” dedi.


“BELEDİYE’NİN ŞUANDA TEK KURUŞ BORCU YOK”

 

 Başkanlık görevine gelir gelmez borç yüküyle karşılaştığını belirten Başkan Çıngırak, belediye içerisinde de sistem bozukluğunu düzelttiğini söyledi.  Çıngırak, “2014 yerel seçimlerinde belediyeyi enkaz bir şekilde devraldık. Göreve gelir gelmez belediyenin borçlarını ödemeye başladık. İller bankasından gelen paylarında artmasıyla birlikte ve kendi yaptığımız projelerle iyi bir duruma getirdik.



Şuanda belediyenin tek kuruş bile borcu yok. Belediye geldiğimizde sistem gerçekten çok bozuktu. Personeller ile belediye başkanı arasında saygı, sevgi ve uyum sorunları vardı.  Belediye başkanı şoförüne ve personeline söz geçiremez durumdaydı. Biz şuanda burada sitemi tamamen oturttuk. Biz şuanda uyum içerisinde çalışarak halkımıza en iyi hizmeti götürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“SEÇİM ÖNCESİ VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK”


2014 yılı yerel seçimler öncesi verdikleri sözleri 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden başkan Çıngırak, “Biz seçimlerden önce halkımıza bazı sözler verdik.



İlk iş olarak bu seçim vaatlerini hayata geçirmeye başladık. Büyükkalecik’in ihtiyacı olan ekskavatör alımı konusunda halkımıza söz vermiştik. Bunun yanında bir tane de otobüs sözü vermiştik. Göreve gelir gelmez ilk olarak bu iki sözümüzü yerine getirdik. Özellikle ekskavatör şuanda 7/24 saat çalışmaktadır.



Hem kendi masrafını çıkartıyor hem de belediye kasasına katkı da bulunmuş oluyor. Otobüs konunda ise muhalefet tarafından şahsıma yönelik çirkin iftiralar vardı. ‘Mustafa hoca başkan olursa belediyenin otobüsünü satacak’ şeklinde iftiralarda bulundular.  Ama bende bir otobüs daha alarak halka vermiş olduğum sözü yerine getirmiş oldum.



Eğitim konusunda ise ortaokul inşaatının yeri tahsil edilmemiş. Biz göreve geldiğimizde okul yerine milli eğitime vererek okulumuzda öğrencilerimizin hizmetine girmiş oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ve Milli Parklar Bölge Müdürümüzün destekleriyle Afyon’dan Kocatepe’ye, Kocatepe’den Şuhut’a kadar yollarımız sıcak asfalt oldu. Bundan dolayı halkımız adına sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“BÜYÜKKALECİĞE ASRIN PROJESİNİ YAPTIK”


Büyükkalecik’in en büyük sorunlarından biri olan içme suyu sorunun kendi dönemlerinde çözüldüğünü söyleyen Başkan Çıngırak, bu projeyi Büyükkalecik için asrın projesi olarak gördüğünü dile getirdi.  Çıngırak, “Yine bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi de içme suyu sorunuydu. Bunu bizden önceki yönetim çözemedi. 40 yıllık Değirmenayvalı ile olan su sorununu şimdiye kadar hiç kimse çözemedi. Seçim öncesi halkımıza dedim ki  ‘Eğer ki Büyükkalecik’in içme suyu sorununu çözemezsem bu can bu bedene haram olsun’ diye bir kelime kullanmıştım.



Ama rabbime sonsuz şükürler olsun ki içme suyu sorununu çözdük. Şuanda biz çıngıraklı mevkiinden tamamen doğal kaynak suyu olarak yaklaşık 8 km uzaklıktan su getirerek içme suyu sorununu çözdük. Ben bu projeyi Büyükkalecik’in asrın projesi olarak görüyorum. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başta olmak üzere Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden Allah razı olsun” dedi.


DİLE KOLAY 1,5 YILDA 14 MİLYON TL’LİK YATIRIM


1,5 yıl içerisinde hükümetinde desteğini alarak Büyükkalecik belediyesine 14 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Çıngırak, şimdiye kadar böyle bir yatırımın yapılmadığını söyledi. Çıngırak, “Tabi yıllardan beri Büyükkalecik hep ihmal edildi. Bizim son geçen 10 yılımız heba oldu. Şimdiye kadar Büyükkalecik’e hizmet ve yatırım kazandırılamamış.



Benimde Büyükkalecik’e belediye başkan adayı olmamın en büyük nedeni buydu. Hizmeti getirmek bu kadar mı zor diye düşündüm ve aday oldum. Bizde elimizden gelen çalışmayı fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Ve halkımızdan da bu çalışmalar karşılığında hem takdir ediliyoruz. 1,5 yıl içerisinde hükümetimizindi destekleriyle 14 milyon TL’lik yatırım yaptık. Afyon’da kısa zamanda bu kadar çok yatırım alan tek belediyeyiz herhalde” dedi.


“HİZMET İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORUM”


Büyükkalecik’e hizmetleri başkanlık koltuğunda oturarak yapmadığını söyleyen Başkan Çıngırak, her hafta Ankara’ya, Eskişehir’e ve Isparta’ya giderek yatırım ve hizmet takibinde bulunduğunu söyledi. Kapı kapı dolaşarak Büyükkalecik’e hizmet etmeye çalıştığını belirten Başkan Çıngırak, “ Şimdi biz burada oturursak kimse bizim derdimizi bilmez. Benim mutlaka bir yerlere gidip derdimi anlatmam lazım.




Olur, olmaz önemli değil. Buranın milli parklar içerisinde olması benim için büyük bir şanstır. Benim için büyük bir avantaj. Bizde bu avantajı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Milli Parklar Bölge Müdürümüz bize çok yardımcı oluyor. 10 sene önce yapılması gereken yatırımları biz şimdi yapıyoruz. Bunlarda ikili ilişkiler sayesinde gerçekleşiyor. Ben belediye de oturmayı sevmiyorum.



Mutlaka her hafta ya Ankara’ya yada Isparta veya Eskişehir’e giderek büyükkalecik’e nasıl bir yatırım yapabilirim bunun çalışması içerisindeyim” diye konuştu.


“OKUMA ORANIMIZ ÇOK DÜŞÜK”


Eğitim alanında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Çıngırak, başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi.  Büyükkalecik’ten bir doktor, bir avukat çıkmasını temenni eden Başkan Çıngırak, “Biz şuanda camilerimize ve okullarımıza önemli çalışmalar yapıyoruz. Ne istekleri var, ise elimizden gelen çalışmayı yapmaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız için oyun parkurları yaptık.



  Burada bizim okuma oranımızda çok düşük. Okulda öğretmenlerden ben şunu istiyorum. Artık Büyükkalecik’ten artık hurdacıdır, binicidir çıkmasın. Artık doktor çıksın, hakim çıksın, avukat çıksın. Ben bunların olmasını istiyorum. Benim eğitim alanında tek derdim budur. Bu konuda bizde eğitime elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Hatta başarılı olan öğrencilerden taşıma konusunda ücret talep etmiyoruz” dedi.


“MUHALEFET BİLE BİZE DESTEK VERİYOR”


Şuana kadar Büyükkalecik’e yapılan hizmetleri gören muhalefetin bile kendisine destek verdiğini ifade eden Başkan Çıngırak, halkın zaten gereken desteği verdiğini dile getirdi. Başkan Çıngırak, “Şuanda biz muhalefetin desteğini bile kazanmış durumdayız. Halkımız zaten gereken desteği bize veriyor. Vatandaşlar hizmeti gördükleri için şunu söylüyorlar; ‘Şimdiye kadar neden bu hizmetler yapılmadı da Başkan Mustafa Çıngırak zamanında yapılıyor’ diyorlar ve ‘10 yılda yapılamayan hizmetleri 1.5 yılda yaptı’ diye bize gelip teşekkür edenler bile var. Şuanda vatandaşın dillendirdiği kelime budur.



Ben halktan kopan bir belediye başkanı değilim, devamlı halkın içinde olan birisiyim. Özellikle kahveler olsun, sohbet odaları olsun ve oda ziyaretlerimde vatandaşlarımızla hep iç içeyim. Onların talep sorunlarını alırım, ona göre bir çalışmaya yapmaya çalışırım” diye konuştu.


“TÜRKİYE’DE TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART"


Türkiye’nin koalisyonlara alışık olmadığını ve 90’lı yıllarda bunun acısını çektiklerini söyleyen Başkan Çıngırak, Türkiye’de tek başına iktidarın şart olduğunu söyledi. AK Parti’nin 2002 yılından bugüne kadar yapılan hizmetlerin inkar edilmez olduğunu söyleyen Başka n Çıngırak, “O kadar hizmet var ki bunları görmemekte nankörlüktür. Bu hizmetlere rağmen vatandaşın ‰ 70’nin destek vermesi lazımdır.



Vatandaş şuanda icraata bakıyor. Ben şuanda seçim yapsam bin 500’ün üzerinde oy alırım. Çünkü halkımız icraatı ve çalışmayı gördü. 7 Haziran ve 1 Kasım arasında her şey allak bullak oldu. Ekonomi durdu. Yatırımcının biri bana dedi ki, ‘Başkanım ben şuana kadar AK Parti’ye oy vermedim. Ama istikrar için 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye oy vereceğim’ dedi.



Ben AK Parti’li olmaktan onur ve gurur duyan bir insanım. Her ne kadarda bağımsız belediye başkanı olsam da bizim gönlümüz AK Parti’den yanadır. Halkımıza da dedim ki ‘Ben hizmeti şuan ki hükümetten alıyorum. 1 Kasım seçimlerinde gereken desteğin verilmesini istedim. Ve Türkiye’de birinci oldum. Bundan da gurur duyuyorum. Gittiğim yerde başın dik gidiyorum” dedi. Anahaber Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.