Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyon`da 275 dev eseri açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyon`da 275 dev eseri açtı

Sürekli gelişen ve değişen Afyonkarahisar için yapılan yatırımlara desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar`a geldi.


 
Belediye Başkanlığı ve akabindeki Valilik ziyareti sonrasında Anıtpark önünde vatandaşlara seslenerek yapımı tamamlanan eserlerin açılışlarını gerçekleştirdi.


 
Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcıları, ilimiz protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Törende konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım;


“Sayın Cumhurbaşkanım. Zat-ı Devletlerinizin teşrifiyle gerçekleştirilecek olan Toplu Açılış Törenimizi ve Türk İstiklal Harbi’nin kazanıldığı toprakları, Afyonkarahisar İlimizi onurlandırdığınız için bütün Afyonkarahisarlılar adına hoş geldiniz diyor ve sonsuz şükranlarımızı arz ediyorum.



Afyonkarahisar Vilayeti olarak bugün burada, büyük bir bahtiyarlığı, heyecanı ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz: Bir taraftan, Toplam maliyeti 1 Milyar 28 milyon TL’ye ulaşan 275 tesisi ve yatırımımızı hizmete açıyor ve necip milletimizin kullanımına sunuyoruz; diğer taraftan, ömrünü aziz milletimize hizmet etmeye adamış, hayatında Milli iradeden başka hiçbir güç tanımamış olan; hain darbe girişimcilerine, muhtıracılara, terör örgütlerine, dış baskılara fırsat vermeyen yeni ve büyük Türkiye’nin mimarı Reisi Cumhurumuzu ağırlıyoruz.



Onun için mutlu, ondan dolayı heyecanlı, ondan sebep coşku doluyuz. Bizler, Afyonkarahisarlılar olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar Vilayetimizi daha öncesinde müteaddit defalar teşrif etmiş olduklarını, büyük bir gurur ve heyecanla hatırlıyoruz.



Ancak iki tanesi var ki, Türk siyasi tarihi açısından son derece önemli sonuçlar ortaya çıkarmış, Türkiye’nin bu gününü şekillendirmiştir: Bunlardan birincisi; Sayın Cumhurbaşkanımızın aziz milletimize hizmet yolunda çıkmış olduğu kutlu yolculuğun başlangıç noktalarından biri konumundaki, 2001 tarihli teşrifleridir. Burada kuruluşuna karar verilen hareket, milletimizin göstermiş olduğu büyük teveccühle, Türkiye’nin yönetiminde, 2002 yılından bu yana, tek başına söz sahibi olmuştur.



İkinci ise; Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Mayıs ayında ilimizi teşrifleridir ki; sonrasında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğrudan halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanım. Afyonkarahisar için, bugünkü ziyaretiniz de daha önceki tarihi ziyaretleriniz kadar önemli bir anlam taşımaktadır.




Zat-ı Âlileriniz’in milletimize hizmet etme yolunda, son derece önemli ve sonu hep güzelliklere vesile olmuş olan kararları alma sürecinde başlangıç, Afyonkarahisar ilimiz olmuş ve Afyonkarahisarlılar da her defasında Zat-ı Devletlerinize en güçlü şekilde destek vermiştir. Milletimizi, milli irademizi, devletimizin bekasını, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’ımız da; Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışıyla milli iradeden yana tavır koymuş, vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda sarsılmaz bir inançla hareket etmiştir.



Ülkemiz, Zat-ı Aliniz’in liderliğinde sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirdiği kalkınma hamleleri ile bir dönüşüm yaşamaktadır. Bu dönüşüm ve gelişme, ilimizde de tarım, sanayi, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, alt yapı gibi her alanda çok sayıda yatırımla devam etmektedir. Yapılan bu yatırımlarla, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümüne kadar gerçekleşmesi için koyduğunuz 2023 hedeflerine, emin adımlarla yürümekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanım.



Malumunuz olduğu üzere, Afyonkarahisar, Zaferin kazanıldığı topraklardır. Büyük Taarruz buradan, Kocatepe’den başlamıştır. Bu toprakların insanları, Kurtuluş Savaşı’ndan Terörle Mücadele sürecine kadar her ahvalde Vatan uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş, çok sayıda şehit vermişlerdir. Bu vesileyle, bu topraklarda Vatanın düşmandan kurtarılması için ordumuzu kumanda eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Savaşı, Terörle Mücadele ve 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sıhhatli uzun ömürler niyaz ediyorum.


Bu hissiyat içerisinde, teşrifleriyle bizleri bahtiyar kılan, ömrünü aziz milletimize hizmete adamış Reis-i Cumhurumuz Zat-ı Devletleri’ne bütün Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız adına şükranlarımı ifade ederken, açılışını gerçekleştirecek olduğunuz 275 tesisimizin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olması duasıyla saygılarımı arz ediyorum.” dedi.


 
Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızı gönülden ve coşkuyla karşıladınız. Hepinizi gönülden selamlıyorum. Allah’ın bereketi, rahmeti üzerinize olsun. 2003 yılında Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu zaman Türkiye uçurumun kenarındaydı.



Türkiye’yi uçurumun kenarından kurtaran ve dünyada şu anda 16 büyük ekonomi arasına taşıyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sevgili kardeşlerim bütün Afyonkarahisar ve bütün milletimiz Cumhurbaşkanımıza minnettardır. Dünyada ekonomik kriz varken ekonomik krizden Türkiye’yi kurtaran odur. Binlerce baraj, gölet ve Marmaray gibi muhteşem tesisleri ve dev yatırımları inşa eden ve şehir hastaneleri ile sağlık sistemini kuran lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.



Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz, çünkü Türkiye’nin başını hep dik yaptı. Bütün Türkiye’ye muhteşem yatırımlar yapıldığı gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’a da büyük yatırımlar yaptı. Afyonkarahisar bütün yolların kavşak noktası oldu. 500 Km bölünmüş yol, Zafer Havaalanı, hastaneler yapıldı. Afyonkarahisar’da muhteşem hastanelerimiz var, isteyen istediği yerde muayene oluyor artık.



Afyonkarahisar’a yapılan bu yatırımların mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sevgili kardeşlerim özellikle şunu vurgulamak istiyorum, Cumhurbaşkanımız ilimize her gelişinde büyük yatırımlarla geldi. Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle yatırım görmedi. Bugünde değerli Cumhurbaşkanımız görüldüğü gibi tam 275 değerli eserin burada açılışını yapacak. Bu 275 eserin toplam maliyeti 1 milyar 28 milyon TL. Afyonkarahisar, hepinizi kucaklıyorum, hepiniz sağ olun var olun.“ dedi.



 
Programın son konuşmasını yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan;


“Tarihin Merkezi, Termalin Merkezi, Mermerin Merkezi, Lezzetin Merkezi Afyonkarahisar’lı tüm hemşerilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum.


Afyonkarahisar mücadelenin, direnişin ve zaferin şehridir. Çünkü Afyonkarahisar işgalin ne demek olduğunu iyi bilir. Afyonkarahisar özgürlüğün ne demek olduğunu iyi bilir. Onun için Afyonkarahisar 14 yıllık mücadelemizde hep yanımızda oldu. Hep bizi destekledi. Partimizi kurduğumuz zaman Afyonkarahisar’dan yola çıktık. Zira zaferin merkezinden yola çıkılmaz da nereden yola çıkılır.



Şimdi yeni zaferlere hazırız. Yeni zaferler kazanmak için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu kardeşinize verdiğiniz desteği unutamam. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yanımızda dimdik durdunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Afyonkarahisar kadınıyla, erkeğiyle dimdik ayakta durdu.



Terör örgütlerine karşı içerde ve dışarda yürüttüğümüz mücadelede bizi desteklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar son bir buçuk yılda yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele sırasında tam 23 şehit verdi. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tedavileri süren gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum.



Bu tabloda görüldüğü gibi, 1922 yılında Büyük Taarruza ev sahipliği yapmış Afyonkarahisar, istiklal ve istikbal mücadelemizde en ön saflarda olduğunu zaten ispatladı, sizlerde ispatlamaya devam ediyorsunuz. Büyükkalecik’ten Kocatepe’ye giden yol üzerindeki Kurtkaya’da bulunan Yüzbaşı Agâh Efendi şehitliğini hepimiz biliyoruz. Peki kimdir bu Yüzbaşı Agah Efendi?



Biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin önünde eğildik. Yüzbaşı Agâh Efendi, emrindeki bir Üsteğmen ve 150 askerle 2500 kişilik düşman birliğine geçit vermedi. Düşman birliğinin büyük bir bölümünü imha edip, kalanın da batıya doğru kaçmasını sağlayan Yüzbaşı Agâh Efendi, silah arkadaşlarıyla birlikte şehit olmuştur.




Ne diyor Şehit? Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar kan ve terle yoğrula yoğrula bizim vatanımız olmuştur. Bizim milletimiz tarih boyunca emek vermediği, canını feda etmeyi göze almadığı, mücadele etmediği ve bedelini ödemediği hiçbir şeye sahip olmamıştır. Bugün de bütün Türkiye için, güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için mücadelede pek çok bedel ödedik, ödüyoruz.




Terör örgütleri ile mücadelede bedel ödüyoruz. Sınırlarımız dışında yürüttüğümüz operasyonlarda bedel ödüyoruz. Ekonomimize yönelen saldırılarda bedel ödüyoruz. Bunun için elimizdeki değerlere sahip çıkacağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Ben açılışını yaptığımız bu dev tesislerin Afyonkarahisar’ın daha fazla ilerlemesine vesile olacağına inanıyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.“ dedi.



Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra ilimizde yapımı tamamlanan toplam maliyeti 1 Milyar 28 Milyon TL olan 275 dev eserlerin açılış kurdelesini kesti.


Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.