Yıldırım Zehirlenme vakası ile ilgili açıklama yaptı

Yıldırım Zehirlenme vakası ile ilgili açıklama yaptı

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, geçtiğimiz gün 1 Milyar 28 milyon TL’ye ulaşan 275 dev tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Afyon`da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programları nedeniyle katkıda bulunan tüm görevlilere, basın mensuplarına ve Afyonkarahisarlılara teşekkür etti.


 
Vali Aziz Yıldırım makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında İkmal ve Garnizon Komutan Vekili İkm. Alb. Ali İhsan İmre, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’de hazır bulundu.


 
Öncelikle davetimizi kırmayarak bizim ve halkımız arasında köprü olan basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Aziz Yıldırım şu ifadelere yer verdi,



“Değerli basın mensubu arkadaşlarımız. Bu açıklamamızın vatandaşlarımıza iletilmesini temin ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif ettiler. Tabii ki ilimizi teşrif etmeleri iki yönü ile çok önemliydi.


Birincisi kendilerini ilimizde görmekle şereflendik. Kendilerini ilimizde hep birlikte ağırladık ve 1 Milyar 28 Milyonluk kamu yatırımının açılışı gerçekleştirildi. Bu anlamda 1 Milyar 28 Milyonluk eser Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Güzel bir program oldu. Biz en azından öyle düşünüyoruz. Çünkü gördük ki Afyonkarahisar’ın soğuk havasına rağmen vatandaşlarımız çok büyük bir teveccüh gösterdiler ve ilimizin dört bir tarafından gelerek kendileri meydanımızı doldurdular, Sayın Cumhurbaşkanımızın hitaplarını dinlediler ve onun hitap etmesiyle de coştular.


Bu bizim için çok önemliydi. Bu işin asıl mimarı tabii ki vatandaşlarımızdır. Sizlerin huzurunda bütün Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde tabii ki çalışan görevli arkadaşlarımıza ediyorum. Hakikaten fedakârlıkla Garnizon Komutanlığımız, Belediyemiz, Jandarmamız, Emniyetimiz, üniformasız sivil arkadaşlarımız, bütün mesai arkadaşlarımız siyasetle uğraşan değişik partiden arkadaşlarımız, siyasetle uğraşmayan vatandaşlarımız, sanayicilerimiz, tüccarlarımız ve pek çok alanda arkadaşlarımız çok büyük yardımda bulundular bizlere. En büyük teşekkürde siz basın mensubu arkadaşlarımıza.


Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretini gazete sahiplerimiz gayet güzel bir şekilde ilanen verdiler ve vatandaşımıza duyurdular. Televizyonlarımız aynı şekilde vatandaşlarımıza duyurdu. Gerek ulusal alanda yayın yapan basın mensubu arkadaşlarımız, gerekse sadece ilimizde yayın yapan arkadaşlarımız çok büyük bir özveri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşriflerini vatandaşlarımıza duyurdular.


Sizlerin duyurması ile de vatandaşlarımız bu meydanlara geldi. Tabii ki vatandaşlarımızın tören alanına gelebilmeleri için Şoförler Odamızda sağ olsunlar çok büyük yardımda bulundular. O gün gelmek isteyen vatandaşlarımızı kendileri getirdiler. Bu da bizler için hakikaten gurur verici bir durumdur. Devletimizin en üstündeki ve en tepesindeki Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya gelişlerindeki programın en güzel şekilde gerçekleşmesi için bu saydığım bütün kurumlar, bu kuramlarda çalışan bütün arkadaşlarımız büyük bir fedakârlıkla bizlerde yardımcı oldular ve biz ekip halinde bütün Afyonkarahisar halkı olarak bu programı gerçekleştirdik.



Allaha şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızı programından sonrada uğurlama şerefine de nail olduk. Hepinize bu anlamda çok teşekkür ediyorum.” dedi.


 
Vali Aziz Yıldırım açıklamasının sonunda basın mensuplarının Sayın Cumhurbaşkanı`nın ziyareti ile ilgili sorularını cevaplandırırken, 67 polis`in yedikleri yemekten dolayı  zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını, bunlardan sadece 15 polisi`in müşahede altına alındığını, bu olayın sorumluları hakkındaki yasal işleminde Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılmakta olduğunu, numunelerin alındığını ve olumsuzluğun kumanyanın hangi yiyeceğinden meydana geldiğinin laboratuvardaki tespitten sonra ortaya çıkacağını belirtirken, şu anda hiçbir arkadaşımızın müşahede altında olmasını gerektiren bir durumun olmadığını, rahatsızlanan görevlilere geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu ifade etti.


 
Vali Aziz Yıldırım, Sayın Cumhurbaşkanımızın İlimizi Ziyareti ile İlgili Katkıda Bulunanlara Teşekkür Etti. Vali Yıldırım;  “Afyonkarahisar hakkında ben bir durumdan bahsetsem benim o konuda bilgim var dediler. Bunu yanında Afyonkarahisar için ekstra söyleyeceğim bir konu olmadı.



Cumhurbaşkanı`nın en ufak talimatı bizler için emirdir. Akabinde de hemen yerine getirilir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar hakkında tüm bilgilere vakıftı. Her konudan bilgileri var ve bilmeleri de normal.


Çünkü Afyonkarahisar’a ilk gelişleri değil. Vali olarak benden daha çok Afyonkarahisar’ı tanıyor desem abartmış olmam ve yerinde bir söz olur. Sayın Cumhurbaşkanımıza Afyonkarahisar’a gerekli olan bütün hizmetler aktarıldı. Bununla da ilgili olarak da zatıalilerine brifing verdim.


Tabi bu konular kendilerinin de vakıf olduğu konulardı. Ben hepsinin üzerine gidileceğinden eminim. Bu hizmetlerin bazıları yeni başlayacak, bazıları devam eden hizmetlerdir. Bunların en iyi şekilde yerine getirileceğini bizlere ilettiler. Bundan hepimiz gururlandık. Ayrıca benim kendilerine ilettiğim dosyada termal sularımızın Türkiye’de daha rantabl, daha verimli bir şekilde kullanılmasını açıklayan bir dosya idi. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Afyonkarahisar termalin başkentidir.



Termal tesisler noktasında yatak kapasitesi Türkiye genelinde en büyük kapasite bizde. Bizde 6 bine yakın kapasite var ve 5 yıldızlı. Yani bu kapasitenin çok daha iyi yönetilmesi gerektiğini ilettim. Biz burada AFJET’le bunu yoluna koyduk. Bizden önceki arkadaşlarımızın hepsine de bu başarının sağlanmasında emekleri olduğu için teker teker teşekkür ederim.



Gerek Vali olarak görev yapan arkadaşlarımız, gerek yerelinden yine AFJET yönetimine katılıp da görev yapan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel işler çıkarmışlar. Bunu daha ileriye nasıl taşıyabilirizin peşindeyim. Bu konu hakkında Enerji Bakanımıza da bir dosya verdim. Bunun da bütün Türkiye’de daha iyi yönetilmesi için daha büyük çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ettim. Sayın Bakanımız da bizler bunu farkındayız.



Bu uğurda çalışmalarımızı sürdürüyoruz dediler. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok güzel sonuçlar çıkacaktır. Çünkü termal su çok büyük ve kıymetli bir nimettir. Termal su sadece kaplıcalarda kullanılacak bir su değildir. Yani bunun enerjisinden de faydalanmamız gerekiyor. Bizler burada AFJET’le yapabiliyoruz.



Kullandığımız termal suyun ‰95’ni re enjekte edebiliyoruz ki rezervlerimiz tükenmesin. Hakikaten bunda da çok başarılıyız.  Daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bunu mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bunu da tüm ulusal anlamda Enerji Bakanlığının çatısı altında yapılması gerektiğini düşündüğüm için konuyu Enerji Bakanımıza ilettim.



Tabi bu konu Enerji Bakanlığımız tarafından çok daha teknik bir biçimde incelenir ve daha profesyonel hale getirilerek yaygınlaştırılır.” dedi.


 
Vali Yıldırım ayrıca az önce toplantı halindeyken Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun kendisini aradığını, tüm kamu çalışanlarına, sivilde çalışan arkadaşlara, katkıda bulunan herkese ve tüm halkımıza teşekkür ederken, siz değerli Basın mensuplarına da çok çok selamlarını ve teşekkürlerini iletmemi söyledi.


Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.