CHP tabanını HDP’ye hazırlıyor

CHP tabanını HDP’ye hazırlıyor

Ak Parti İl Başkanlığı haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Yapılan Basın toplantısında haftalık yaşanan gelişmelr ele alındı. Ele alınan konular arasında çok sayıda yapılan iş ve atılan adımlar dile getirildi.

 

İşte yapılan toplantıda öne çıkan bazı konular,

 

"Geçtiğimiz yıl 8 Ağustos’ta Denizli ilimize bağlı, Bozkurt'ta 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremde Dazkırı ilçemize bağlı bazı yerleşim yerleri de hasar görmüştü. Geçen hafta itibariyle Dazkırı ilçesi Kızılören köyünde hasar gören ev ve ahırların yerine 55 adet köyevi ve 3 adet ahır tamamlanmış olup işin geçici kabulü TOKİ tarafından yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde il özel idaresi tarafından iskan ruhsatlarının çıkması ile birlikte inşallah hak sahiplerine konutların anahtar teslimi gerçekleştirilecektir. Aynı ilçenin diğer köylerine 2. Müteahhit tarafından yapımı devam eden 68 konutun inşaatlarının da en kısa sürede tamamlanması içinde yakından takibimiz devem etmektedir.

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ziyareti

 

Pazartesi günü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte Ankara’daydık. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda da Bakanımıza esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın mevcut taleplerini ilettik. Bu talepler arasında Şekerleme üreticilerimizin şeker tedariği konusunda yaşadığı sıkıntılar, Tarımsal sulamada GES projelerine verilen desteklerin artırılması ve Afyonkarahisar süt ve yumurta üreticileriyle yaptığımız toplantı neticesinde hazırladığımız rapor vardı. Sayın bakanımız tüm taleplerimizle ilgileneceğini bu konuda çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

 

Afyonkarahisar’a olan özel desteği ve nazik misafirperverliği için Sayın Bakanımıza birkez daha siz saygıdeğer basın mensuplarımız aracılığı ile teşekkür eder görevinde başarılar dilerim. Bu ziyaretimizin akabinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u da ziyaret ederek Afyonkarahisar merkezde bulunan Cirit Kayalığı ve Garnizon Millet Bahçelerinin hızlandırılması konuları başta olmak üzere köylerimizde içme suları için kullanılan elektrik giderleri bakımından İl Özel İdaremiz tarafından projelendirilen Güneş Enerjisi Sistemi ile bu köylerimizin içme suyuna ilişkin elektrik giderlerinin karşılanabilmesi hususunda desteklerini talep ettik. Ayrıca geçtiğimiz aylarda tüm belediye başkanlarımız ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette bakanımızdan aldığımız yatırımların eksik kalan kısımlarının hızlanması talebinde bulunduk. Afyonkarahisar’a hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza teşekkür ederim.

 

Yaşlılar haftası

 

Dünün genci olan yaşlılarımız geçmişimizin sigortasıdır. Onların dünden edindiği bilgi ve tecrübeleri bizlere rehber olup ışık tutuyor. Bu yüzden onları her daim el üstünde tutmalıyız. Yaşlılarımız bizlerin en büyük hazineleridir. Bizler AK Parti olarak bu güne kadar gelmiş geçmiş hükümetler arasında yaşlılarımıza en fazla yatırımı yapan hükümetiz. Bu yüzden onları her gün hatırlıyor ve yaşama sevinçlerine ortak oluyoruz.

 

Yaşlarının en olgun çağında olan elleri öpülesi yaşlılarımız her daim başımızın tacıdır. Ömrümüzün her dönemi çeşitli güzelliklerle dolu. İnsanların yaşları ilerledikçe; tecrübeleri de artar ve olgunlaşırlar. Bizler yaşlılığı genelde sonbahara benzetiriz. Yaşlılık pek kıymetli bir dönemdir. İnsanın olgunluk ve ustalık bu süreçte yaşanır. Bu dönem yaşlılarımızın değim yerindeyse bir meşale olup etrafını sükûnetle aydınlattığı dönemdir. Yaşlılar haftası dolayısıyla tüm teşkilatlarımız merkez ve ilçelerde programlar yaparak yaşlı ziyaretleri gerçekleştiriyor. Amacımız her daim yaşlılarımızın hayır duasını almak ve onların tecrübelerinden faydalanmaktır. Rabbim tüm yaşlılarımıza sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip etsin onları başımızdan eksik etmesin inşallah.

 

Nevruz bayramı

 

Değerli basın mensupları; Milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin, tabiatın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’unu tebrik ediyorum.Nevruz; bizim kardeşlik bağlarımızın önemli parçasıdır.Bizim Ergenekon 'dan çıkışımızı kendilerinin mağaradan çıkışı sayanlar bilsin ki bizim Ergenekon'dan çıkışımız ile sizin mağaradan çıkışınız arasında 4659 yıl fark var! Nevruz, vatan hainlerinin değil, aziz milletimizin sonsuza dek sürecek bayram günüdür.

 

CHP tabanını HDP’ye hazırlıyor

 

2 polisin şehit olduğu ve 31 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının mimarlarından terörist Selahattin Demirtaş'ın güzellemesi ile terör yandaşları legalleştirip masaya çekmeye çalışan CHP’nin, bugün tabanını PKK terör örgünün siyasi kanadı olan HDP’ye hazırladığı açıktır. ‘APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen Selahattin Demirtaş’ı mağdur gibi göstermeye çalışan CHPliler bir yandan eli kanlı teröristin kitabını İBB aracılığı ile satışa sunarken, diğer yandan ‘Barış elçisi Demirtaş’ın cezaevinde kalması hukuksuzluk’ naraları atarak, HDP’ye şirin gözükmeye çalışmaktadırlar.

 

Bu durum CHP’nin gizli ortağı olan HDP’yi Demirtaş üzerinden masaya çağırma stratejisi gütmektedir. Peki aynı CHP, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP ile ortaklık için, PKK terör örgütü ile girilen çatışmalar, hain tuzaklar neticesinde sadece Afyonkarahisar’da verdiğimiz 335 şehidin ailesinin ve 236 gazinin rızasını almış mıdır? Ankara’daki bu ortaklıklarını Afyonkarahisar’da ne zaman açık açık konuşacaklar, ne zaman bu ortaklığa destek isteyeceklerdir? Milletti kandırarak siyaset yapanları bu millet daha önce olduğu gibi 2023 yılında da sandığa gömecektir.

 

Çanakkale köprüsü

 

Ecdadımızın ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek destan yazdığı topraklar, ecdada yakışır bir esere kavuştu. Sultan II. Abdülhamid Han'ın Marmara'nın altından geçme projesini Marmaray ve Avrupa tünelleri ile gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 138 yıllık Bir hayal olan Çanakkale Köprüsü'nü de şanlı zaferin 107.yıl dönümünde milletin hizmetine sunmuştur. Abdulhamid Han’ın yadigarı olan bu proje hem zaferi hem de gururu bir arada yaşattı. Köprünün tamamlanması ile birlikte iki kıta arası 6 dakikaya düşerken ekonomiye de katkısı 415 milyon avro olması bekleniyor.

 

Köprü üzerinden eleştiriler

 

Değerli basın mensupları; bugün bu şaheser köprü üzerinden hükümetimizi eleştiren malum kesim 80 yıldır yapılmayanı sorgulamak yerine bugün yapılanları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyerek Partimizi hedef tahtasına koymuştur. Geçmişte bizim dedelerimiz de vergi verdi. Dedelerimizin iki hayvanından biri elinden alındı. Ambardaki buğdayına vergi adı altında el konuldu, ‘ne oldu o vergiler’ demeyenler bugün milletimizin hizmetine sunduğumuz şaheser yatırımları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyor. Eskiden verdikleri vergiler batıya faiz diye verilir, boğaz baronlarına da peşkeş çekilirdi. Şimdi bu ülkenin geleceği inşa ediliyor!

 

Diplomasinin kalbi Antalya’da attı

 

11 – 13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Diploması Forumu’na (ADF) 15 devlet ve hükümet başkanı, 67 bakan ve 44 birlik temsilcisi katıldı. ADF, “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” temasıyla icra edildi. Forum aynı zamanda tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Barışı tesis etmek amacıyla Rusya ve Ukrayna heyetlerini bir araya getiren ve arabuluculuk rolü üstlenmesi istenen Türkiye, iki ülkenin dışişleri bakanlarını Antalya’da buluşturdu. Her zaman barıştan ve doğruluktan yana olan Sayın Cumhurbaşkanımıza dünya liderlerinin göstermiş olduğu ilgi ve saygı ülkemizin nereden nereye geldiğinin apaçık bir göstergesidir.

 

Diplomasi sonrası da birçok devlet başkanının Ankara ziyareti gerçekleştirmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya barışı ve güveni için ne kadar önemli olduğunun ispatıdır.

 

Tarıma destek

Tarımsal sulamalarda 830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık ülke genelinde yaklaşık 41 milyar lira gelir artışının sağlanması hedeflenmektedir. Hükümetimizin sağlayacağı finansman kolaylıklarıyla sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payının hızla arttırılması planlanmaktadır. Hazine faiz destekli kredilerin üst limiti de yükseltilerek çiftçilerimizin finansmana erişiminin kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

 

Haftalık İcraat & Öne Çıkan Gelişmeler

 

• Dışişleri Bakanlığımız, yaklaşık 13 bin 719 Türk vatandaşının Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliyesinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini açıkladı.

• Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi, çiftçilere yönelik 5 milyar 586 milyon 398 bin 824 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

• Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, TOKİ’den ev sahibi olup ödemeleri

devam eden vatandaşlara borçlarını kapatmaları durumunda yüzde 22 oranında indirim yapılacağını duyurdu.

• Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında, keşfedilen doğal gazı karaya getirecek

ünitenin ilk kaynağı gerçekleştirildi.

• Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Filipinler'e ihraç ettiği T129 Atak Taarruz ve Taktik

Keşif Helikopteri'nin teslimatına başladı.



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.