Ak Parti 18 yıldır İktidar daha bir otomobil yapamadı yazık

Ak Parti 18 yıldır İktidar daha bir otomobil yapamadı yazık

Afyonkarahisar İyi Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya haftalık basın toplantısında yine çok sayıda konuya değindi.

İnkaya yaptığı basın açıklamasında şu konuları öne çıkardı;

 

?Herkese saygı ve sevgiyle selamlarım  İyi Parti olarak yaklaşık 1 yıl önceden Afyonkarahisar`da jeotermalin önemini ve ısınmada kullanılmasının ne kadar gerekli olduğunu söylemiştik.

 

 Afyonkarahisar gibi komşu iller Kütahya, Uşak, Denizli ,Bursa, Yalova, ve benzeri yerlerde de jeotermalin olduğunu , yerli ve milli bir enerji kaynağı olduğunu ve doğalgaza ödenen paranın durdurulup, jeotermalden yararlanmak suretiyle daha çok ısınmada ve seracılıkta yani kapalı alanı ısıtarak, sebze üretme de kullanılabileceğini söylemiştik.

  Afyonkarahisar`da Afyon jeotermalin sorumlusu ve yetkilisi  ile görüşmelerimiz

sırasında, Afyon`daki kuyuların 600 metreden su, çektiğini ,bu kuyuların,1600 metreye indirildiğinde Afyonkarahisar`ın merkezini ısıtacak kadar bir su rezervi olduğunu ve yeni teknoloji ile suyuda tamamen çekmeden , yeraltına temiz su göndererek evlerde ısınma amaçlı kullanılarak iyi bir gelir elde edileceğini bizlere, iletmişti .

 Cumhurbaşkanlığının kararı ve resmi gazetede yayınlanan  tebliğ de  ilimiz İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi ve Bolvadin Heybeli Termal Turizm merkezi, Turizm bölgelerinin iptali kararını duyduk.

 Halbuki Jeotermal Turizmi Tüm Türkiye`de rağbet gören ilgi gören bir Turizm koludur. Kış aylarında da ,yaz aylarında da insanların faydalanabildikleri bir Turizm koludur.

 İhsaniye Gazlıgöl termal i efsanelerle tarihi belirsiz süreden beri insanlara hizmet etmekte olan bir Turizm bölgesidir, aynı yerden herkesin bildiği ve Kızılay Maden Suyunun  çıktığı bölgedir .

Bu bölgenin son yıllarda düzensiz yapılaşmasından ötürü bir karmaşa var  Ama aynı bölgenin düzeltileceği yerde ,Turizm Merkezi durumundan çıkarılmasına bir  anlam veremedik.

Edindiğimiz bilgilere göre bundan sonra bu bölgenin denetimi, suyun çıkarılması, binaların yapılması, mahalli belediyelerce sağlanacak. Bu belediyeler, birtakım emir ve manevi baskılara nasıl dayanacaklar ,onu da bilmiyoruz .Sonra belediyeler ,bu işe ne kadar hazırlar?

 Heybeli bölgesine gelince ;bu bölgede yıllardır, turizm kalitesini attırmak için  bir çaba sarf edilmekte ,istenilen Turizm hizmet kalitesi arttırılamamaktadır.

Halbuki bu bölgeler kullansa desteklensin yatırımcılar bu işte başarılı insanlardan Seçilse herhalde bölgenin turizm merkezi olması iptal edilmez di. yazık ileri gitme değil bu durumu  geri gitme olarak kabul ediyorum. AKP iktidarı aynı zamanda geçen haftalarda Burdur ili  Salda Gölü bölgesinde de bir millet bahçesi kurulmasını düşünüyordu .Bu bölgenin de daha önceden alınmış Turizm belgesi iptal edildi.

 

Ne anlama geliyor diye düşündüğümüz de,  şu sonucu çıkartabiliriz. Burası,tertipsiz düzensiz bir yerleşim bölgesi durumuna düşebilir. Buna da üzüldük .  Evet Gazlıgöl e üzüldüğümüz gibi Heybeli ye üzüldüğümüz gibi ilimizin dışında Burdur İlindeki bu bölgenin de yağma edilmesine seyirci mi kalacağız.Daha bilmediğimiz kim bilir kaç bölge daha talan, tahrip edilir korkusunu yaşıyoruz.

 

  Jeotermal Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin Milli enerji kaynağıdır ,ne zaman bundan bahsedilecek olsa, yöneticiler dut yemiş bülbül gibi susmakta. Bununla ilgili hiçbir şey yapılmadığı gibi; konuşmamaktadır lar . Bilir, bilmez yetkili, yetkisiz  ve araştırmadan; insanlarda ?? bizim arkadaş geçen gün söyledi su yetmiyormuş, boş ver ya?? tavrına bürünmektedir.

 

Halbuki doğalgaza  yüzde 15 artı 15 yani % 30 luk bir zam yapılmış ve bu zam kışın gelmesiyle insanları, şimdiden düşündürmeye başlamıştır. Elinizde sıcak suyumuz var siz bu suyun duruşuna bakıyorsunuz yapılmaz, yapılamaz. Nasıl edeyim? Ne bileyim? Olur mu acaba lar la işi geçiştiriyorsunuz .Bu sadece ilimiz içinde değil Türkiye`nin illerinin büyük bir bölümünde Jeotermal var.

 

 hatta bu jeotermaller kendi kendilerine kaynayıp  duruyorlar ,yıllardır su akıyor Türk bakıyor . Yazık oluyor. Evet bugünlerde bir konudan da  bahsetmek istiyorum. Çocukluğumdan beri araçların markalarının hangi ülkelere ait olduğunu düşünür öğrenmeye çabalardım Küçüklüğümde başlayan bu arzu ,gençliğimizde aydınlanmaya başladı . Murat marka otomobil aslında İtalyan Fiyat markasıymış  İtalyanlar`ın izniyle yapılıp satılıyormuş, Renault markası Fransızların arabasıymış ,Fransızların izniyle yapılıp satılıyormuş .

 

Ford markası Almanların ,Amerikalıların, İngilizlerin izniyle yapılıp satılıyormuş.  Yıllar geçti .Biz büyüdük yaşlandık saçımıza ,sakalımızı aklar düştü hala Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir otomobil yapamadı. efendim neymiş ; zamanın birinde bir Cumhurbaşkanı  varmış bu Cumhurbaşkanına  bir otomobil yapılmış götürülmüş, aracın adı Devrimmiş .Benzin olmadığı için araç  Cumhurbaşkanı Hazretlerinin önünde çalışmamış?? kaldırın şunu?? Denilmiş, ve arkasından da araç kaldırılmış . Bir daha da bir yiğit çıkıp bu konuda bir şey yapmamış!   Benim  meslek hayatımda dönem dönem öğrencilerim  hep şu soruyu sordu.

 

?? Öğretmenim şu Marka  otomobil kimin Türkiye`nin mi??? Hayır oğlum o İtalyanların, Öbürü kimin ? Hayır oğlum o Fransızların öğretmenim şu kimin Türklerin mi? Hayır oğlum o İngilizlerin. Öğretmenim bizim(Türkiye?nin ) hiç Arabamız yok mu ? Yok a yavrum yok .Biz daha hala araba yapamadık sevgili öğrencim.

 

 Evet 18 yıldır iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi hala bir otomobil yapamadı niçin Adalet ve Kalkınma Partisi`ni suçluyorsun diye sorarsanız. Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nde uzun süreli kalan iktidarlar sayılıdır.  Mustafa Kemal Atatürk`ün 15 yıllık bir iktidarı vardır ki bu dönemde gemiler Tersaneler Fabrikalar o günün şartlarının iyi fabrikalardı ,uçak fabrikaları uçak imal edilmiş bir dönemdir Daha sonra İsmet İnönü dönemi gelmiş bu dönemde  ve fabrika işleriyle uğraşılmış  gerektiği hız sağlanamamış.

 

Atatürk`ün gönlündeki gibi , üretmeye üretimin moda olmasına çalışılmış  daha sonra Demokrat Parti iktidarı gelmiş, çok sağ olsunlar ezanı Tanrı uludur değil de Allahu Ekber Allahu Ekber diye okutmuşlar ;binlerce teşekkür ederiz onlara ama arkasından da kamyonu ,otomobili, uçağı  üretmeye yapmaya ne gerek var ucuza yapıp satan  bir sürü ülkeler var, Onlar üretiyorlar biz şimdi; fabrikanın temelini at, duvarını ör, fabrikanın üstünü kapat, fabrikaya makineleri taşı burada nasıl üreteceğiz biz bunu?

 

Alır alır kollanırız diye düşünmüşler. Çok sağ olsunlar ,var olsunlar o günden sonra yardımlara muhtaç bir ülke olmuşuz . Adalet ve Kalkınma Partisi`nden önce de uzun süre iktidar olan partiler olmuş bunlardan , Anavatan Partisi de uzun süreli iktidarda kalan partidir . O zamanda da kalkınma ve üretmekle ilgili ciddi adımlar da atıdı,ancak yerli ve milli otomobil yapamadık .

 

Şimdi AKP ye soruyorum;18 yıldır iktidardasınız ve hiçbir partiye ihtiyacınız yok, Cumhurbaşkanı sizden Başbakan vardı sizden, milletvekili sayınız her işi yapmanıza yeterliydi ?Siz daha hala bir yerli otomobil üretemediniz. Biz üreticiyiz işte şunu ürettik, bunu ürettik ,şunu yaptık bunu yaptık diyorsunuz .Allah`ın Tank ve palet fabrikasını  başka ülkelerin şirketlerine satıyorsunuz anlayamadığımız konu hem yerliyim Milliyim diyorsunuz, yerli ve milli olan  ne enerjinize sahip çıkıyorsunuz, ne Sanayinize sahip çıkıyorsunuz .İşiniz gücünüz sadece adını söyleyip adını okumaktasınız . Yazık oluyor ülkemize Yazık yazık

Evet İYİ PARTİ olarak Jeotermal enerjinin kullanılması için var gücümüzle çalışacağız. İYİ PARTİ olarak yerli ve Milli sanayinin geliştirilmesi için çalışacağız. İYİ PARTİ olarak işsizlerin ve haksızlığa uğramışların haklarını aramayı sürdüreceğiz. İYİ PARTİ  olarak mahalli seçimlerden önce verilen vaatlerin takipçisi olacağız

  1. Afyonkarahisar a raylı sistem yapılması.
  2. Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması
  3. Jeotermal ısınma sisteminin kullanımının arttırılması.

Konularında AKP İktidarının .marifetlerini  göreceğiz. ? Dedi.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.