ANS Kampüsünde 115 hobi bahçesi hizmete açıldı

ANS Kampüsünde 115 hobi bahçesi hizmete açıldı

Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsünde hayata geçirilen Hobi Bahçeleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye - Üniversitesi işbirliğinde Üniversite öğretim üyelerinin kullanımına sunulan Hobi Bahçelerinin açılış törenine Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Süleyman Çağlar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Rektör Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ÜNİVERSİTE - ŞEHİR İŞBİRLİĞİ”

 

Programın açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesinin gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde çok yönlü faaliyetlerini sürdüren klasik bir kampüs üniversitesi olduğunu söyledi. AKÜ’nün akademik ve idari personelinin taleplerini de dikkate alarak talepler doğrultusunda da bazı faaliyetleri gerçekleştirmeye çalıştırdıklarını söyleyen Karakaş, “Bu faaliyetleri gerçekleştirirken çok yönlü iş birliklerine de önem veriyoruz. Özellikle üniversite-şehir iş birliği bizim üniversite yönetimi olarak öncelikli politikalarımızdan biridir. Bu doğrultuda çok yönlü etkinliklerimizi, iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Başta Valiliğimiz, Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, özel sektör, sanayi ve medya gibi alanlarda çok yönlü iş birliklerini sürdürüyoruz. Bu doğrultuda hem birçok etkinlik ve tesisler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“EN FAZLA İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞIMIZ KURUM AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ”

 

AKÜ’nün en fazla iş birliği yaptığı kurumların başında Afyonkarahisar Belediyesinin geldiğini ifade eden Rektör Karakaş, Afyonkarahisar Belediyesi ile yapılan iş birliklerinden söz etti. Rektör Karakaş; “Bu kapsamda üniversitemizin karşısındaki alanına RC Araç Pistlerinin yapımını gerçekleştirdik. 2 pist halinde gerçekleştirilen bu tesiste; hem ulusal hem de uluslararası yarışlar yapılıyor. Bu özelliğe sahip tek kampüs üniversitesiyiz. Bu açıdan Sayın Belediye Başkanımıza bu tesisin Üniversitemize kazandırılmasında vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca çiftliğimizde yem depolarının yapımında desteklerini gördük. Yine yaptığımız protokollerle bilimsel, sanatsal ve sportif birçok faaliyeti üniversite mekânlarında kulüp ve topluluklarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde her hafta Belediyemiz, Valiliğimiz ya da sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bilimsel, sanatsal ve sportif etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün Belediyemiz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Üniversitemiz ortaklığında bir protokol imzaladık. Spor turnuvası başladı ve devam ediyor” dedi.

 

“115 ADET HOBİ BAHÇESİ BULUNUYOR”

 

Hobi bahçelerinin de Afyonkarahisar Belediyesi ile yapılan protokol kapsamındaki iş birliğinin sonucu olarak ortaya çıktığını ifade eden Karakaş,  “Bu tesis Üniversitemize tapulu 22 bin 402 metrekarelik bir alana inşa edildi. Her biri 100 metrekare olmak üzere toplam 115 adet hobi bahçesi bulunmaktadır. Bu hobi bahçeleri akademik, idari, sürekli işçi ve engelli personelin başvuru sayısına göre belirlenen kontenjanlara göre 5 yıllığına hak sahiplerine teslim edildi. 5 yıl sonra yeniden kura yapılacak ve bu döngü oluşturulacak” dedi.

BELEDİYE- ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise AKÜ akademisyenlerinin belediyeden hobi bahçesi talepleri olduğunu ve bu konuda bir yer gösterdiklerini ifade ederek, “Üniversitemize ait atıl vaziyette olan boş bir alan vardı. Hocamızdan ilave bir hobi bahçesi yapmak için burayı talep ettik. Hocamız “buradan öğretim üyesi arkadaşlar da yararlanabilir mi?” dediğinde bizler burası hocalarımıza uzak olur, mümkünse bunu üniversitenin içerisinde yapalım dedik” dedi. Zeybek, “Üniversitemiz hayvan çiftliğinde saman depolarının yapılması aynı zamanda bizim atık su arıtma birliğinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere güneş panelleri koymak istediğimiz bir alanı bize verdi. Bu alanlara karşılık hem üniversite belediye iş birliği sayesinde bu alanı yaparak öğretim üyelerinin kullanımına açmış olduk” diye konuştu.

 

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ORANI YÜZDE 57 ARTTIRDIK”

Zeybek Başkan görev süresince Afyonkarahisar’da kişi başına düşen yeşil alan oran miktarını yüzde 57 artırdıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti. “Yeşile ve yeşille halkımızı buluşturmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz andan bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile birlikte kişi başına düşen miktarı yüzde 57 oranında arttırdık. Yani Afyonkarahisar’ı inşallah Yeşilhisar yapmaya gayret sarf ediyoruz. Biz su zengini bir il değiliz. Bunun da farkındayız. Elimizdeki imkânları verimli kullanmak üzere gayret sarf ediyoruz. Sadece üniversite ile değil tüm resmi kurumlarla olan iş birliklerine de her daim önem veriyoruz. Resmi kurumlardaki birim amirlerimizle ikili ilişkiler sayesinde Afyonkarahisar’a hizmet etmeye gayret sarf ediyoruz. Bu ikili ilişkiler uyum ve başarıyı getiriyor. Ben Vekillerimize, Sayın Valimize, bize destek veren Bakanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Hobi bahçelerinin öğretim üyesi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hoşça vakit geçirmelerini sağlamakta bir katkımız olursa ne mutlu bize.”

 

“HOBİ BAHÇELERİ KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ GÖSTERİYOR”

 

Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise hizmete giren hobi bahçelerinin kurumlar arası işbirliğinin ne denli önemli olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Milletvekilimiz Yurdunuseven, “Hizmete girecek olan Hobi Bahçeleriyle kurumlar arası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bir süre önce açılışını yaptığımız RC Araç Pistlerinden sonra bugün Afyon Kocatepe Üniversitesinin hobi bahçeleri açılışında bir aradayız ve mutluyuz” dedi. Belediyeciliğin sadece yol veya kanalizasyon yapmaktan öte olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, “Sosyal anlamda da önem arz etmekte. 20 yıldır belediyelerimizde sosyal belediyecilik anlayışının çok üst düzeyde olduğunu söylemek istiyorum. Sosyal belediyecilik anlamında, sosyal yardımlar anlamında belediyelerimiz birbirileri ile yarışıyorlar” diye konuştu. Yurdunuseven, toprağın insanın rahatlamasına vesile olduğunu da belirterek, “Topraktan geldik ve toprağa döneceğiz inancıyla toprak her zaman bizim için bir rahatlama alanıdır. Mesleğimiz itibariyle yorgun olduğunuz zamanlarda elinize aldığınız bir kürek veya çapa ile toprakla baş başa olmak insanı gerçekten rahatlatıyor. Hobi bahçelerinin kazandırılmasında emek veren Üniversitemize ve Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YEŞİLLE HEMHAL OLMADAN YAŞAMAK İNSAN İÇİN PSİKOLOJİK EKSİKLİK”

 

Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e bu yatırımı kazandırdıkları için teşekkür ederek şehirde, apartman dairelerinde yaşamanın insanlar için büyük bir mahrumiyet getirdiğine dikkat çekti. Yiğitbaşı, “Şehirde yaşamak, şehirde yaşayan insanların apartman dairelerinde yaşaması gerçekten aslında büyük bir mahrumiyet de getiriyor. Bunu özellikle pandemi döneminde çok fazla hissettik. Toprağa dokunmadan, yeşili görmeden, yeşille hemhal olmadan yaşamak, zamanı geçirmek gerçekten şehir insanı için büyük bir psikolojik eksiklik diye düşünüyorum” dedi. Toprakla hemhal olmanın çocuklar ve gençler açısından bir eğitim imkanı olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, “Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin toprakla, tarımla; bir meyvenin veya sebzenin nasıl özenle, ihtimamla, yavaş yavaş, emek vere vere büyütüldüğünü; onları aslında sevgiyle, şefkatle bir canlı olarak nasıl yetiştirebildiğimizi sonra onlardan mutfaklarımızda nasıl muhabbetli güzel sofralara dâhil edebildiğimizi göstermek büyük bir eğitim imkanıdır. Dolayısıyla bu 115 hobi bahçesinin ben bu açıdan çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“ÇOCUKLAR PEK ÇOK ŞEYİ MARKETLERDE YETİŞİYOR ZANNEDİYOR”

 

İnsanların bir meyve veya sebzenin tohumdan başlayarak nasıl yetiştirildiğine şahitlik etmesinin anlamlı ve kıymetli olduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Topraktan geldik ve toprağa döneceğiz. Bir insanın tekâmül sürecinde, olgunlaşmasında bir meyvenin, bir sebzenin nasıl yetiştiği ve var olduğu, toprağa ekilen tohumların zaman içerisinden nasıl emek ve sabırla büyütüldüğünü görmesi ve bizzat müşahede etmesi bence çok anlamlı ve kıymetli. Artık çocuklarımız adeta her şeyi marketlerde yetişiyor zannediyor, öyle büyüyorlar. Dolayısıyla buradaki imkân bence eğitim açısından da, olgunlaşma ve tekâmül açısından da insanlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize çok şey katacaktır. Şehrimiz için böyle işbirliklerini devamını diliyor, her iki kurumumuza katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Tören İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun yaptırdığı duanın ardından kurdele kesilmesiyle sona erdi. Hizmetleri ile Afyonkarahisar’ı hep bir adım daha ileriye taşımayı gaye edinen Belediye Başkanımızın bir eseri daha coşku ile hizmete alındı.



Anahtar Kelimeler: Kampüsünde bahçesi hizmete açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.