Başkan Mısırlıoğlu şişeden cin çıkartıyorlar

Başkan Mısırlıoğlu şişeden cin çıkartıyorlar

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında iktidara yüklenerek, sert sözler sarf etti.

Toplantı öncesinde Bartın'da maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri adına saygı duruşu yapıldı ve fatiha okundu.  Başkan Mısırlıoğlu, “Şişeden cin çıkartıyorlar, milleti 20 yıldır oyalıyorlar, umut tacirliği yapıyorlar, çünkü önümüzde seçim var, siz bu millete cennetten arsa da vereceğiz diye vaat etseniz, size bu millet bu sefer oy vermeyecek. Bu millet sizinle Cennete bile girmek istemiyor. Bu gün Ankara’da bile sıkıntının hat safhada olduğu ortada, Ankara nezle olursa, Afyonkarahisar zatürreden ölür, bunu böyle bilin efendiler.

 

TOKİ adı altında verilen 20 yıllık, vadeli konut ve arsa satışlarını Allah aşkına hangi babayiğit ödeyecek? “ dedi. Her yerde hukuksuzluk ve adaletsizlik yaptıklarını en basitinden Gebeceler’ de yaşanan kayyum olayını dile getiren Mısırlıoğlu, “halkın iradesine resmen ipotek koyuyorlar” dedi. Yapılacak olan seçimlerde İyi Partinin Afyonkarahisar’da en az yüzde 50 oyu olduğunu ve bu seçimlerde 3 milletvekili çıkaracaklarını da kaydeden Mısırlıoğlu, “bu seçimde gideceksiniz bunun şıkkı yok” dedi. İyi Partide Basın toplantısı yapıldığını duyan, Beyyazı’ lı Çiftçi Hikmet Sarıtaş’da yaşadığı sıkıntıyı dile getirerek, Tarım İl müdürlüğüne buğday tohumu için başvurduğunu, ÇKS ile ilgili olarak ta tüm evraklarını verdiğini, fakat kendisine yaptığı başvuru ile ilgili bir dönüş yapılmadığını, gidip sorduğunda ise kendisine çıkmadığını yedeklerde olduğunu öğrendiğini ifade etti.

 

Çiftçi Sarıtaş “ madem 1000 kişide 150 kişiye verilecek ya da yüz kişi de, 15 kişi ye verilen bu destekleme kimlere verildi? Hangi kriterlere göre verildi?  Kimler aldı bu desteklemeyi? Diyerek sıkıntısını dile getirdi.  Başkan Mısırlıoğlu şöyle devam etti.

 

"Ne yazık ki geçtiğimiz hafta ülke olarak büyük bir üzüntüyle kaplandık. Bartın’da yaşanan Maden faciası bizleri yasa boğdu. 
Sözlerime şehit olan madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum. 
Türkiye’miz ne yazık ki tedbirsizlik ve sorumsuzluk neticesinde yaşanan böylesine üzücü, böylesine yıkıcı haberlere kim bilir kaçıncı kez sahne oluyor. 
Peki akıllanıyor muyuz? Maalesef hayır… Bu maden sahasında Soma’da yaşanan felaketin acısı yüreklerimizde yaşarken,Sayıştay raporları ile tüm riskler göz önüne serilmişken hiçbir tedbir alınmadan faaliyetlere devam edilmiş. Buna kaza denir mi şimdi ? 


Buna göz yuman, alet olan, zemin hazırlayan kim varsa lanet olsun ! 
Babasız kalan çocuklar, yavrusuz kalan anne babalar, eşsiz kalan kadınlar, evlenmek için gün sayan genç kızlar… O kadar çok ocağa ateş düştü ki, temennimiz bunun son olması yönünde.
Yaşanan faciaya kader diyenler, Türkiye yastayken AKP’li vekil ve yöneticiler düğünden düğüne koştu. 


Beyler Halay başı da yaptınız mı?


Bartın Amasra'da yaşanan ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği facianın acısı tazeyken AKP Aydın Milletvekili Bekir Erim ve AKP’li yöneticiler, önce evlilik ardından da sünnet düğününe katıldı. Düğünde çektirdikleri fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaştı.
İYİ Parti 'nin  "Maden ocaklarında oluşan iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına, aylık bağlanması ve kamuda istihdam edilmeleri" amacıyla verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

 

Diğer bir acı haberi de dava ve yol arkadaşım, kurucu il başkanımız Erdal Gümüş’ten aldık. Erdal Başkanımız davasından hiç vazgeçmedi. Vatan için, millet için yaşadı. Onu da anmadan sözlerime başlamak istemiyorum. Yüce Allah mekanını cennet eylesin. Cenaze merasimine katılan tüm dava arkadaşlarımıza siyasi parti liderleri, milletvekillerine, il başkanlarına teşekkür ederim.

 

Değerli basın mensupları, bildiğiniz gibi her fırsatta eğitimdeki aksaklıkları dile getirmeye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün basiretsizliğine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Onlar görmezden gelmeye devam ettikçe bizler bazı gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz… 

 

İlimizde en başta okul eksik, okullarımızda araç gereç eksik, eğitim eksik, öğretmen eksik, güvenlik eksik, ve bu eksikler saymakla bitmez. Afyon’un en yoğun nüfusa sahip bölgelerinden biri olan; Gazi Mahallesi, Nazmi Saatçi Mahallesi, Ali İhsan Paşa ve Kocatepe Mahallesi’ni kapsayan Harbiş’te ne yazık ki lise sıkıntısı yaşanıyor. Yıl olmuş 2022, koskoca ilde lise sıkıntısı çekmek nedir yahu ? 


Gençlerimiz evlerinden kilometrelerce uzaktaki liselere gitmek için yaz kış çileler çekiyor. Gün ağarmadan yollara düşüyorlar. Üstelik sabah saatlerinde dolmuşlar da yoğun olduğu için ulaşımda da sıkıntı yaşıyorlar. Eğitimdeki seviye düşüklüğünü kırsal kesimdeki çocuklara mal edenler acaba kentin tam ortasındaki çocukların bu çilesine ne diyecekler ? 40 bin nüfusa sahip bu semte bir lise yapılamaması utanç vericidir. Çocuklarımız sabahın 6’sında yollara düşüyor, üstelik dolmuş bulamıyor, bulsa da 2 vesayet değiştirip aylık 360 TL’ye okula ulaşım sağlıyor. Servisler deseniz 700 TL’den başlıyor. 
Tüm bunlar olurken Milli Eğitim Müdürlüğü kılını kıpırdatmıyor, siyasilerimiz çözüm üretmiyor, kısacası eğitimdeki sıralamamız yerel yönetimlerin zerre umurunda değil. 

 

Yaklaşık 1 buçuk sene önce iktidarın küçük ortağının Milletvekili Taytak, bölge mahallelerin muhtarlarının girişimleri ile konuya el attı ama verilen vaatler yine hayal oldu tabi ki… 
Sayın Taytak o dönemde basına açıklama yapıp “sorunu çözdük” demişti. Bunu deyişinin üzerinden 1 buçuk yıl geçti, ne okul var, ne de inşaatı… Sözde Telekom Kale görünmez Tesisleri içerisinde bulunan arsaya yapılacak olan lise ile ilgili çalışmalarda sona gelinmişti… 
Sayın Taytak acaba göz boyamak için mi bu haberleri verdi? Bu millet göstermelik anlaşmalara, aslı olmayan açıklamalara, boş vaatlere doydu artık, icraat bekliyor sizden… 


En büyük teminatımız gençlerimizken siz onlara bir okul bile veremiyorsunuz. Hatta adeta kandırır gibi vaatlerde bulunup; “ha yaptık, ha yapacağız” diyerek oyalıyorsunuz. Çocuk mu kandırıyorsunuz beyler ?...

 

Eğitim öğretim ne yazık ki bizim kanayan yaramız… Her toplantımızda okullarla ilgili bir gündem maddemiz oluyor mutlaka… 
Bu gün de Çobanlar İlçesi’ndeki saçma sapan çıkar oyunlarından bahsedeceğiz… Hep dile getirdiğimiz gibi, AKP zihniyeti gençlerimize önem vermiyor. Onları görmezden geliyor, yok sayıyor… 


Alın işte buna bir örnek daha… Çobanlar’da yapılan doğalgaz hattı çalışmaları kapsamında Yavuz Selim Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu doğalgazdan mahrum bırakılıyor. 


Bu okullara tam 100 metre kala doğalgaz hattı kesiliyor. Ama… Gelin görün ki; planın dışında olmasına rağmen, AKP Meclis üyesinin kapısına kadar doğalgaz götürülüyor… Yavuz Selim Ortaokulu’nda ve Atatürk İlkokulu’nda 300’den fazla öğrenci eğitim görüyor. 
Sizdeki nasıl bir vicdan ki bu çocuklar üşürken siz sıcacık evinizde oturacaksınız? Size söylüyorum efendiler ! Bu dünya sadece sizin için dönmüyor, bu memleket sadece sizin değil ! Aklınızı başınıza alın, elinizi vicdanınıza koyun ! 


Bu kadar da olmaz, edep yahu !... Nerede sizin faydalanacağız bir proje var, işinize geldiği gibi hayata geçiriyorsunuz. 
Nerede size maddi kazanç sağlayacak bir iş var koşa koşa ucundan tutuyorsunuz. Çocuklarımızın vebaline giriyorsunuz beyler, günah işliyorsunuz…

 

Çıkar sağlamak demişken; memleketi kendi insiyatifleri ile yönetip millet iradesini hiçe sayanlar, bu günlerde medyayı susturmaya niyet ettiler… Çalışıp çabalayıp “muhalif olanı nasıl sustururuz” diye bir yasa hazırladılar. Yazan onlar, yöneten onlar, yargılayan onlar, cezalandıran onlar… Adalet bunun neresinde peki ? 


Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi bunlar Facebook yerine Akbook, Twitter yerine Saraykuşu, Youtube yerine ŞahsımTube getirmeye kararlı görünüyorlar… 


Her şey kendi çıkarlarına uygun olsun, kimse eleştirmesin istiyorlar… Ama öyle bir dünya yok maalesef… Bu ülkede demokrasi varsa herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmelidir. Siz bu ülkede yarattığınız acı gerçeklerden kaçamayacaksınız. Bu milleti zorbalıkla susturamayacaksınız. Bu gün ulusal basında da gündeme gelen Afyonkarahisar’da  Tarım  Kredi Kooperatifi marketinde 2 lira ucuza şeker alabilmek için sabahın ayazında kuyrukta saatlerce bekleyen halkımıza yaşattığınız eziyet size yeterde artar bile, utanın, utanın şayet utanacak yüzünüz kaldıysa. Yazıklar olsun, yazıklar olsun.

 

AKP’nin çıkarları söz konusu olduğunda taş üstünde taş bırakmayanlar Gebeceler halkının iradesine de set vurdular. Gebeceler Kasabası, AKP’nin çıkarcı yaklaşımıyla kayyum yönetimine mecbur bırakıldı. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda millet iradesini bile hiçe sayan AKP zihniyeti, Gebeceler kasabasında yaşayan vatandaşlarımızın “seçilmiş” kişiler tarafından yönetilmesine engel oldu. “atanmış” bir kayyumla yönetilecek olan Gebeceler kasabası bunu haketmedi. 

 

Afyon’a yapılan diğer bir haksızlık da depreme dayanıksız olduğu için huzurevi binasının kapatılıp yerine yenisinin yapılmamasıdır. 
Hizmet çeşitliliğinin gittikçe genişlemesi gerekirken bazı kurum ve kuruluşların kapatılması, binaların yıkılıp yeniden yapılmaması, bu şehre yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. 


Büyükşehir olacağız derken her adımda tökezliyoruz. Bu şehirden 3 AKP’li vekil çıkıyor, iktidar partisi hep kendine çalışıyor. Huzurevi binasını depreme dayanıksız bahanesiyle kapatanlar yenisini nereye ve ne zaman yapacaklar ? 
Hep yıkmak olmaz beyler, bu şehir için, Afyon halkı için, gençlerimiz için, yaşlılarımız için bir şeyler yapmamız lazım…

 

Afyonkarahisar Belediyesi her fırsatta “ gönül belediyeciliği yapıyoruz” diye ortalarda geziyor. Her ne kadar vatandaşın şikayetlerini, mağduriyetlerini görmezden gelseler de sosyal medyada şov yapmayı seviyorlar. Şova karnımız tok sayın başkan, ağır zamlar altında ezilen vatandaşımıza su faturalarında indirim yapın da görelim bakalım. Sözde değil, özde olsun gönül belediyeciliğiniz. Kış kapıda, vatandaş kara kara düşünüyor… 


Övündüğünüz belediyecilik anlayışınızla bir el uzatın da vatandaşın yükünü hafifletin hadi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde hesaplar açıkça ortada iken meclis kararı ile suya %50 indirim yapıldı. Sırf o kurumdan ekmek yiyenler daha az kazansın, hesaplar tutmasın, “sizden olmayan” başkan tökezlesin diye. Hadi siz de hesabınızı koyun ortaya. Şu kadar kazanıyoruz, bu kadar harcıyoruz deyin de görelim. Ankara gibi yerde şartsa, bize de revadır indirim Sayın Zeybek…

 

Demokrasinin izinden ayrılmayacağımızı her fırsatta söylüyoruz. Bu kapsamda haftaya ilçe kongrelerimiz başlayacak. 
İYİ Parti adım adım iktidara yürüyor. Baskıcı, sansürcü, çıkarcı yönetim İYİ’lerle sona erecek. 
Türk Milleti bu ülkenin gerçek sahibidir. Sarayın tekelinde yönetilmeye layık değildir. Türkiye Cumhuriyeti, layık olduğu yere İYİ Parti ile gelecektir. İl ve ilçe kongrelerimizle birlikte önümüzdeki seçimlere daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Çünkü bizim için önemli olan güzel Türkiye’mizdir… Bizim derdimiz memleket meselesidir…

 

22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan 5. Yıl kutlamalarımız Bartın'da yaşanan maden ocağı patlaması sebebiyle ileri tarihe ertelenmiştir. Değerli basınımız aracılığı ile kamuoyuna duyurmak istiyorum.

 


Şanlı, şerefli, onur ve namuslu  ordumuzun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  Omurgasını oluşturan, görevdeki ve emekli olan Tüm Astsubaylarımızın, 17 Ekim Dünya Astsubaylar     gününü kutlar, Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Gazilerimiz de Ailesiyle birlikte Sağlık ve mutluluklar dilerken, Ebediyete intikal etmiş tüm silahlı Kuvveti mensuplarına  da Allah tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet olsun. 


19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir.


 
Tarihi 19. yüzyıla dayanan muhtarlık müessesesi, Türk kamu yönetiminin ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık, bulunduğu mahallelerde, köylerde devletimizi temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk devlet kapısı muhtarlarımızdır. 
Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde mahalle ve köylere ulaşmasında, eksikliklerin belirlenip giderilmesinde muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa etmektedir. Muhtarlar devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır.

 

Bu vesileyle; bu önemli görevi büyük bir özveriyle yerine getiren muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
‘'Yoksullukla mücadele edeceğiz.'' diye gelenler,  
 
Bugün milletimizi fakirlik kapanına hapsediyor. Çok az kaldı. Milletimizi yokluk ve yoksulluktan kurtaracak; hak ettiğimiz zengin, mutlu ve huzurlu Türkiye’ye hep birlikte kavuşacağız...

 

Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısında Beyazı Kasabasında çiftçilik yapan Hikmet Karataş söz verdi.
Hikmet Karataş bu gün yaşamış olduğu bir durumu basın mensuplarına anlatmak için basın toplantısına geldiğini ifade ederek : " Beyazı Kasabasında çiftçilikle uğraşmaktayım. Bundan 25 gün önce Tarım İl müdürlüğüne yüzde elli hibe destekli buğday tohumu için müracaat ettim. Bu güne kadar bir cevap gelmedi. Bende bu gün Tarım İl müdürlüğüne uğrayarak ne olduğunu sordum.

 

Bana sisteme bakarak “sen yedeksin, hibe destekleri verildi dediler. Bende kimlere verildi diye sorunca, bin kişiden 150 kişiye verildi diye cevap verdiler  Ben devlet memuruna soramadım “bu 150 kişiyi nasıl belirlediniz, hangi partiden kimler telefon etti, hangi kriterler uygulandı” diye. Bu gün basın toplantısı olduğunu bildiğim için siz basın mensuplarına arz etmek için geldim. Ayrıca çiftçiye verilen gübre ve mazot destekleri 6 ay öne çekilmesine rağmen bu güne kadar ses yok. Çiftçi Ekim yapacak, mağdur durumda" diye ifade etti.


AKÜ Veteriner Fakültesinden Cerrahi Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamuran Pamuk İYİ Parti ailesine katıldı. Başkan Mısırlıoğlu Prof. Dr. Kamuran Pamuk’a rozetini takarak hayırlı olsun dedi.


Prof. Dr. Kamuran Pamuk “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucu Başbuğu ve başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bize bıraktığı bu kutsal vatanımızda, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda yol alan ve yol alacak olan, günümüzün gerçek anlamda başbuğu ve başöğretmeni olan Sayın Meral Akşener başkanımızın önderliğinde, vatanımızın partimizin ismi gibi iyi olacağı günleri göreceğiz. 
İYİ partimizin Bir neferi olmaktan omur ve büyük Bir gurur duyuyorum. Cenabı Allah Hayırlara vesile etsin” dedi. Kaynak: İyi Parti Afyon İl Başkanlığı Basın Birimi



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.