Bu ne yüzsüzlük ?

Bu ne yüzsüzlük ?

2013 yılı Mayıs ayında Odak gazetesini ziyaret eden, Sinanpaşa Ak Parti Merkez ilçe eski başkanı Mesut Tözüm, hakkındaki iddialara verdiği cevaplar ile şaşırttı.

Çok sayıda partili ise, “ bu ne yüzsüzlük, neden Ak Parti il yönetimi bu tür sıkıntılı kişilerin aday adaylığını hala onaylayarak, arkasında duruyor  ?” ifadelerini kullandı.

 

O dönem, AK Parti Sinanpaşa eski İlçe Başkanı Mesut Tözüm hakkındaki iddialar ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunup, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse’yi suçlamıştı. Başkan Tözüm, deprem paralarının çekmecede unutulması ve cep telefonlarının faturalarının parti hesabından ödenmesini sekreterinin hatası olarak ve ‘sehven’ olarak belirtmişti.

 

Yine partinin banka hesabından oğlunun para çekmesinin faturasını da suçlu  banka demişti. “Banka yanlışlıkla oğlumun adını yazmış, ödeme dekontun da benim imzam var, makbuzda savcılıkta inceleniyor” demişti.

 

Bu cevabın ardından partililerden bazıları, “İyi de burada neden banka dekontunda oğlunun adı yazdığı halde kendisi imzalar bu nasıl bir mantık ?”demekten kendini alamadı.Kendi  şahsi cep telefonlarının faturasını partinin sekreterinin sehven ödediğini iddia eden Tözüm’e “pes artık” diyenler  “defalarca sekreterin ödediği faturaların parasını geri parti kasasına iade etmiş mi acaba?” demekten kendilerini alamadı. Sizlerinde bildiği gibi önümüzde 2024 yılında mahalli idareler yerel seçimleri var, aldığımız duyumlara göre Tözüm'ün bu seçimlerde Sinanpaşa'ya aday adayı olacağı alınan bilgiler arasında. Çok sayıda Sinanpaşalı “hakkında bu kadar iddia varken hala aday adayıyım diyorsa ya da bende varım diyorsa gerçekten hayret verici bir durum” demekten kendilerini alamadılar.

 

İşte Tözüm’ün Odak Gazetesine  hakkında çıkan iddialar nedeniyle geçtiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında verdiği o röportaj


‘İDDİALARIN HEPSİNİN TEK CEVABI VAR’

 ODAK’ı ziyaret eden Sinanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Mesut Tözüm hakkındaki iddialara tek kelime ile cevap vermekte, ‘Sehven’. AK Parti Sinanpaşa Teşkilatının banka hesabından oğlunun para çekmesi olayı ile ilgili olarak cevap veren Başkan Tözüm, “Buradaki hata bankaya ait. Banka benim adım yerine yanlışlıkla oğlumun adını yazmışlar banka dekontuna. İmza bana ait. Savcılık bu dekontu ilgili bankadan istedi zaten, inceliyorlar” dedi.   

CEP TELEFONLARININ FATURASI SEHVEN ÖDENMİŞ 

Şahsi cep telefon faturalarının parti hesabından ödenmesi konusunda da konuşan Başkan Tözüm, “Partideki sekreterim sehven benim cep telefon faturalarımı parti hesabından ödemiş. Bu yanlışlıkla olan bir şey” derken, bu faturaların uzun bir müddet bu şekilde parti hesabından ödenmiş olduğunu belirtmemiz üzerine de, “sehven, sehven” şeklinde cevaplandırdı. Parti alışverişlerinin de bir defa oğlunun marketinden yapıldığını söyleyen Başkan Tözüm, “Bundan dolayı da pişmanım” dedi.

   “BELEDİYE BAŞKANI BENİMLE UĞRAŞIYOR” 

Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse’nin kendisiyle uğraştığını ve böylelikle de partiye zarar verdiğini ifade eden Başkan Tözüm, “Bunlar kirli oyunlar, İlçemiz Belediye Başkanı benimle uğraşıyor. Seçimde karşıma ilçe başkanlığı için aday çıkardı, kaybettiler. Ben haksızlığa uğradım. Önümüzde seçimler var, daha çok şeyler çıkaracaklar. Onları Allah’a havale ediyorum. Bu dosya savcılıkta. Ben seçimden yeni çıktım, her şeyimiz belgeli. Durup durup böyle vurmaları ağırıma gidiyor” dedi.  

 ‘ŞAHSIMA MEKTUPLA DA HAKARETLER ETTİLER’

 Hakkındaki iddiaları ‘kirli oyunlar’ olarak yorumlayan AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, “Deprem parası olayının da bizimle bir ilgisi yok ki, Afyon Gençlik Kolları bizim Gençlik Kollarımızdan talep etmiş. Bu olayın bizimle alakası yok. Olay tamamen çamur at izi kalsın hesabıdır” dedi. Kendisine hakaretler içeren bir mektup vakasından da bahseden Başkan Tözüm, “İl Başkanlığına gönderilen ve bana hakaretler içeren mektupla ilgili de şikayette bulundum, dava başladı” dedi. 

  PARTİYİ BELEDİYE BAŞKANI YIPRATIYOR 

Sinanpaşa’nın AK Partili Belediye Başkanı Nuri Köse’nin AK Partiyi yıprattığını ifade eden AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, “Başkan oğlunu belediye de işe aldı. Oğlu elektirik mezunu kalktı onu Fen Memuru olarak işe aldı. Oturduğu yerden maaş alıyor. Bu olay partimizi çok yıprattı. Ayrıca kendi işyerini A 101’e kiraya verdi, ilçedeki tüm bakkallar partimize düşman oldu. Başkan benim 20 yıllık arkadaşımdı ama böyle oldu, hayırlısı olsun” dedi.  

 ‘BAŞKAN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLMAK İSTİYOR’ 

Kendisiyle Belediye Başkanının uğraşmasının nedeninin Başkanın üçüncü kez Belediye’ye aday olmak istemesi olarak değerlendiren Başkan Tözüm, “Biz yönetim olarak kimseye ön yargılı değiliz.Elbette aday adayları olacaktır. Bunlar içerisinden değerlendirmemizi yapacağımızı daha öncede söyledik. Başkan üçüncü kez adaylık düşündüğü için benimle bu nedenle uğraşmaktadır. Bana yaptıklarından dolayı O’nu Allah’a havale ediyorum, hakkım olan yolda öleyim bana yeter” şeklinde konuştu.   

‘KEŞKE VEKİL OLAYIM, FAYDALI OLURUM’ 

Sinanpaşa’da AK Partinin kurucusu olduğunu belirten İlçe Başkanı Tözüm, “Bana İl Genel Meclisi üyesi olamazsın sen dediler, oldum. Bana İlçe Başkanı olamazsın diyorlar İlçe Başkanı da oldum. Kimse benden zarar görmedi. Allah onları bildiği gibi yapsın. CHP liler bana senden korkulur, vekilde olursun diyorlar. Keşke milletvekili olayım, hem ilçeme hem de Afyona faydalı olurum. Bu işlerle uğraşmamak, hizmetle uğraşmak lazım. Ben her ay cebimden iki milyar harcıyorum, helal olsun” dedi.   “BAKANIMA MİNNETTARIM, SİNANPAŞA DENİZ OLDU” Sinanpaşa olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan bugüne kadar kimsenin görmediği hizmeti gördüklerini belirten İlçe Başkanı Mesut Tözüm, “Bakanıma minnettarım. Havaya çıkın Sinanpaşa’ya bakın. Deniz oldu Sinanpaşa. Eskiden bir barajı bitirtemez iken üç baraj ve sayısı gölet ile tüm isteklerimiz yerine getirildi. Biz hizmetle uğraşıyoruz, onlar bizi nelerle uğraştırıyorlar. Olsun uğraştırsınlar, Allah her şeyi görüyor, kim ne yapıyor biliyor” dedi. (Odak)



Anahtar Kelimeler: yüzsüzlük ?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.