Eroğlu Bütün Türkiye Tek Yürek Olduk

Eroğlu Bütün Türkiye Tek Yürek Olduk

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yaşanan deprem ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Eroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

"6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki ayrı deprem yaşanmıştır.Şiddeti çok yüksek olan bu iki depremden ne yazık ki 10 ilimiz etkilenmiştir. Öncelikle asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

 

Devletimiz depremin ilk anından itibaren AFAD ve Kızılay başta olmak üzere bütün kurumları, bakanları, valileri ve milletvekilleriyle birlikte deprem bölgesinde çalışmalarına başlamıştır. Çok hızlı bir şekilde koordinasyon sağlanarak Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve gönüllü vatandaşlarımızın da katılımlarıyla arama kurtarma faaliyetleri yapılmıştır. 

 

Bilinmelidir ki söz konusu bu deprem şiddeti ve etki alanı bakımından tarihimizin en yıkıcı depremi olmuştur. Asrın afeti; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Malatya, Osmaniye ve Kilis illerimizi etkilemiş olup bu alan büyüklüğü birçok ülkenin yüz ölçümünden daha büyük bir alandır.

 

Deprem Bölgesine Giderek Bizzat Yerinde İncelemelerde Bulundum…

 

Bölgeyi çok iyi bilen birisi ve aynı zamanda mühendis olmam sebebiyle; deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundum. Arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerinin organize edilmesini koordine etmek üzere ilk olarak fahri hemşehrisi olduğum Adıyaman’ın Besni ilçesinde çalışmalara başladım. 

 

Adıyaman Besni’ye giderken geçiş güzergahında bulunan 04.17’de gerçekleşen ilk depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden geçtik. Pazarcık ilçemizde yıkılan ve ağır hasar almış binaların eski ve fen ve san’at kaidelerine uygun olarak yapılmadığını tespit ettim. Aynı şekilde Adıyaman Gölbaşı ilçesinde de yan yatmış binaları gördüm ve bunun da binaların temelindeki problemlerden kaynaklandığı kanaatine vardım. 

 

Adıyaman Besni’ye vardığımızda ivedilikle koordinasyon merkezine gittik. Koordinasyon merkezinde; koordinatör vali olarak görevlendirilen Çankırı Valimiz Abdullah Ayaz, İstanbul Milletvekilimiz Nevzat Şatıroğlu, 26. Dönem Uşak Milletvekili Alim Tunç, 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Besni Belediye Başkanımız Eyüp Mehmet Emre ile birlikte ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda acilen sağlam binaların tespiti ve vatandaşlarımızın evlerine güvenli bir şekilde geçmesi için harekete geçtik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın görevlendirdiği 9 ekip toplamda 43 mühendisimizle Kültür Merkezi, KYK Yurtları ve TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunduk. Teknik ekibin yapmış olduğu incelemelerde TOKİ Konutlarında ev sahibi olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla evlerine geçebileceği belirtilmiştir.  Daha sonra teknik ekibin incelemelerde bulunması için Besni Kaymakamlığına geçtik. Ekibin yapmış olduğu incelemelerden sonra Hükümet Konağının kullanılabilir olduğu tespit edilmiştir ve depremden sonra ilk defa girerek kaymakamlığımızı dualarla açtık. Besni Hükümet Konağımız 13.02.2023 Pazartesi itibariyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır.

 

Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ile yaptığımız görüşme neticesinde; depremde bir kısmı hasar alan Adıyaman Besni Devlet Hastanesinde sıva çatlağı gibi bazı küçük hasarların giderilmiş olup vatandaşlarımıza yeniden hizmet vermeye başlamıştır. İlçemize elektrik ve su verilmeye başlanmıştır. Doğalgaz borularındaki çalışmalar tamamlanmış olup; yıkılan binaların enkazlarının temizlenmesinden sonra ilçemize doğalgaz temini de sağlanacaktır. 

 

Ayrıca Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinden yola çıkan yardım tırı Adıyaman Besni’ye ulaştı. Başta bu yardım tırının Besni’ye gönderilmesi talimatını veren Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Afyonkarahisar Çaylı hemşehrilerime, belediye başkanımıza ve kaymakamımıza Besni’li vatandaşlarımızın adına teşekkür ediyorum.

 

Adıyaman Besni’deki çalışmaları tamamladıktan sonra Hatay’da incelemelerde bulunmak üzere yola çıktım. İlk olarak güzergahımız üzerinde bulunan depremden etkilenen Kilis’i ziyaret ettim. Kilis milletvekilimiz Mustafa Hilmi Dülger ile birlikte ilimizde yıkılan tek binada incelemelerde bulunduk. Depremzede vatandaşlarımızın acılarını paylaştık. 

 

Akabinde ise Hatay’da bulunan Tahtaköprü Barajını yerinde inceledik. 56 metre yüksekliğinde, 350,27 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Tahtaköprü Barajında deprem dolayısıyla herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz de bölgede bulunan diğer barajları ve göletleri yerinde inceleyerek depremden kaynaklı barajlarımızda herhangi bir sıkıntının olmadığını tespit etmiştir.

 

Hatay’da; Konya Büyükşehir Belediyemizin koordinasyon merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Konya Büyükşehir Belediyemiz deprem bölgesinde 2125 personeli ile çalışmalarını canla başla yürütmektedir. Bu başarılı çalışmalarından ötürü Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Uğur Altay’a ve belediye personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. 

 

Hatay Antakya merkezinde ise Afyonkarahisar Belediyemizin, ilçe ve belde belediyelerimizin araç ve iş makinalarını gördük. Bütün ekip cansiperane gayret içindeydiler. 

 

Hatay Antakya’daki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra depremden etkilenen Hatay Belen ilçemizde koordinasyon merkezini ziyaret ettik. 
Belen Kaymakamımız Mahmut Sami Yılmaz ve Belen Belediye Başkanımız İbrahim Gül’den ilçemizdeki çalışmalar hakkında bilgi aldık. 

 

Asrın felaketinden en çok etkilenen ilçelerimizden birisi olan Hatay İskenderun ilçesinde ekiplerimiz insanüstü bir gayretle faaliyetlerini sürdürmektedir. İskenderun’da koordinatör Vali olarak vazifelendirilen Kırklareli Valimiz Birol Ekinci, Hatay Milletvekilimiz Abdülkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı ile birlikte ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. 

 

Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı; depremin ilk anından itibaren Afyonkarahisar’dan deprem bölgesine yapılacak araç sevkiyatını, yardım tırlarını, arama kurtarma ekiplerini titizlikle koordine etmiştir. Ayrıca AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay’ın riyasetinde il ve ilçe teşkilatlarımız deprem bölgesine giderek bütün çalışmalarda yer almıştır. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığımız ve ilçe belediye başkanlıklarımızın da göndermiş oldukları insani yardım tırlarını, enkaz çalışmalarında kullanılan araçlarını ve arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesinin her yerinde görmüş bulunmaktayım. Başta Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay olmak üzere bütün kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza ve en önemlisi de yaptıkları yardımlarla depremzede kardeşlerimizin her daim yanında olan Afyonkarahisarlı hemşehrilerime teşekkürlerimi iletiyorum. 

 

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarıma bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.  Kaynak Ak Parti Afyon İl Başkamnlığı



Anahtar Kelimeler: Eroğlu Bütün Türkiye Yürek Olduk

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.