Yine bir ilk Afyonkarahisar'da yaşandı

Yine bir ilk Afyonkarahisar

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’a yenilikler kazandırmayı sürdürüyor.

Türkiye’de sadece birkaç şehirde bulunan RC yarış pisti, törenle açıldı.

 

Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde düzenlenen törene Afyonkarahisar Vali Vekili Kübra Teymur, Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş,  AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Belediye Başkan Yardımcıları, Rektör Yardımcıları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin talebi üzerine Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş arasında “RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti” protokolü imzalanmıştı. Söz verdiği eserleri tek tek şehrimize kazandırmayı sürdüren Zeybek Başkan, gençliğe yeni bir yatırım daha armağan etti.

 

“İŞBİRLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

 

Programın açılış konuşmasını Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Klasik bir kampüs üniversitesi olan Afyon Kocatepe Üniversitesini, çok yönlü geliştirmek için ulusal ve uluslararası düzeylerde bir takım faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Karakaş, üniversite olarak ikili işbirliklerine önem verdiklerini söyledi.AKÜ Rektörü Karakaş konuşmasına şöyle devam etti: “Faaliyetlerimizin önemli bir boyutunu iş birlikleri oluşturuyor. Bu bağlamda üniversite şehir ilişkisi ve işbirliklerine önem veriyoruz. Üniversite şehir ilişkisinin ve iş birliğinin farklı boyutları var. Kamu kurumları ile olan iş birliği, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği, basın ile olan, sanayi sektörü ile özel sektörün diğer alanları ile olan iş birlikleri. Biz bu bütün boyutlarda ilişki ve iş birliğini geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Bu sonuçlara baktığımızda şehrimize ve üniversitemize yakışır önemli tesisler olduğunu görüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız RC yarış pisti de bu iş birliğinin önemli örneklerinden birisidir.  ” dedi.

 

“KISA ZAMANDA PROJELENDİRİLEREK İNŞAA EDİLDİ”

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e işbirliğine verdiği önemden dolayı teşekkür eden Rektör Karakaş, “Öğrencilerimiz pist talebini Sayın Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Beyefendi’ye ilettiğimiz de diğer taleplerimizde olduğu gibi müspet cevap verdi. Kısa süre içerisinde üniversitemiz ve Belediyemiz arasında protokol imzalandı. Pist projelendirildi, inşa edilerek bugün ki halini aldı. Türkiye’nin bir üniversite kampüs alanı içerisinde yer alan ilk RC yarış pisti olan Belediyemizin yaptığı AKÜ RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti ile Kontrol Kulesini resmi olarak bugün açıyoruz. Bu proje ilk defa üniversite kampüs alanında uluslararası standartlarda inşa edilen pist olma özelliğini taşımaktadır. Toprak ve asfalt zemin pistler 1/5 ve 1/8 ölçekteki RC araçların ulusal ve uluslararası yarışları yapabilecek niteliklere sahiptir. Açılışını yaptığımız pistleri Türkiye’de yapılan ilk akademik model yarış pisti olmanın yanı sıra aynı anda hem on road hem de off road yarış pisti özelliğine sahiptir” dedi.

 

“BAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Pistin ulusal ve uluslararası çapta organizasyonlar düzenlenecek şekilde tasarlandığını aktaran AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, “ Pistimiz, ulusal ve uluslararası çapta yarış organizasyonları düzenlenecek şekilde tasarlanmıştır. Yarış pisti alanında ayrıca gevşek ve engebeli parkurlardan oluşan pist kullanıma hazır hale getirilmiştir. RC Park asfalt zemin pisti 75 metre uzunluğa, 44 metre genişliğe ve 12 adet viraja sahiptir. RC Park toprak zemin pisti ise 52 metre uzunluğa 40 metre genişliğe ve 16 adet viraja sahiptir. Bugün ısınma ve sıralama turlarının koşulacağı RC Park asfalt zemin pistimizde yarın Türkiye on road şampiyonasının ikinci ayağı koşulacak ve saat 16:00’da ödül törenini gerçekleştireceğiz. Hem RC araçlara gönül vermiş öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlanmalarını sağlayacak hem de üniversitemizin ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmasını sağlayacak bu pisti kampüsümüze kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Pistimiz hayırlı olsun. Yarışlara katılan yarışmacılarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

 

“GENÇLERİMİZ İSTEDİ BİZ YAPTIK”

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise gençlerin talebini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projenin Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına hayırlı olmasını temenni eden Başkanımız Mehmet Zeybek; “Geçtiğimiz yılda üniversitemiz, öğretim üyesi arkadaşlarımız böyle bir piste ihtiyacımız var dediklerinde. Hocalarımız ile istişare ettik. Söz verdik yapalım dedik. Türkiye’de 200’e yakın üniversite içinde kampüs alanında olan tek RC yarış pistini Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitemize kazandırdık. 4 buçuk milyon TL yatırım bedeli olan bu yatırımımız helali hoş olsun. 

 

Nihayetinde Afyonkarahisar’ımıza, gençlerimize yapıyoruz. Gençlerimiz hoşça vakit geçirsinler kötü alışkanlıklara bulaşmasınlar diye. İlimizin isminin duyulması ve tanıtımının yapılması amacı ile yaptığımız toprak ve asfalt pisti bitirerek açılışını gerçekleştiriyoruz. Cenab-ı Hak hayırlı kılsın. Yarışmacılara başarılar diliyorum. Gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Hemşerilerime şunu söylüyorum; Sayın Vekillerimizin desteği, beraberliği ve Afyonda ki bu birliktelik devam ettikçe Afyon’da ki hemşerilerimiz bizi izlemeye devam etsiler diyorum.

 

“ŞÜKÜR Kİ; İNOVATİF PROJELERİ DESTEKLEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR” 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in inovatif fikirleri destekleyerek büyük önem verdiğine dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Hasan Arslan ise “Afyonkarahisar’da iyi ki iki tane inovatif üniversitemiz var. Fikirleri ile önderlik eden şehre değer katan bu iki üniversitemiz Sayın Rektörlerimizin sayesinde ilerliyor. Şükür ki; inovatif projelere büyük önem böyle bir Belediye Başkanımız var. Böyle fikirleri, şehri geliştirici, şehri ön plana çıkarıcı, farklılık oluşturan, fikirlere fırsat, imkân ve destek veren bir Belediye Başkanımız var. Ben Sayın Belediye Başkanımıza ve Rektörlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

 

“BAŞKANIMIZIN DAHA BÜYÜK PROJELERİ VAR”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise Afyonkarahisar’ın ilklerin şehri olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’n sporun merkezi olduğunu ifade eden Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven; “Bu yaptığımız sportif açılışın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Afyonkarahisar hep ilklerin şehri, egenin parlayan incisi, yaldızı. Bugün bir yıldız daha ortaya koyduk. Çok yerde olamayan bir pist. Biz Afyonkarahisar’ı spor merkezi olarak lanse ettik. Spor merkezi derken hep akla basketbol futbol hentbol geliyordu belki. Afyonkarahisar kendini bu konuda ciddi anlamda aştı. Başkanımızın daha büyük projeleri var. O projeleri gerçekleştirdiğimizde spor deyince hemen akla Afyonkarahisar gelecek. Spor merkezlerimizin termal alanlar ve 5 yıldızlı otellerimiz ile yan yana olması büyük bir avantaj.  Bugün burada kamular arası paylaşmanın önemini görüyoruz. Üniversite rektörümüz 6 bin metrekare alan tahsis etmiş, Belediyemizde pisti yaptı. OSB’de bir Teknopark yapıyoruz. Afyonkarahisar kamusu ile özeli ile Afyon için, Türkiye için ne yapabilir bunun tartışmasını yapıyor. Birlikteliğimiz kardeşliğimiz her zaman önde. Kırmızı çizgimiz Afyonkarahisar Türkiye ve mazlum milletler. Bunları düşünerek çalışıyoruz. RC Parkımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

RC yarış pistinin şehre hayırlı olmasını temenni eden Afyonkarahisar Vali Vekili Kübra Teymur ise; “Afyon Kocatepe Üniversitemiz ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan protokol neticesinde şehrimize kazandırılan RC yarış pistinin, hem şehrimize hem de şehrimizin dinamik nüfusu öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.İlk defa bir üniversite kampüsünde yer alacak olan ve Türkiye’nin ilk akademik model araç pisti olan RC Yarış Pistleri, aynı alanda hem Onroad hem Offroad yarışlara ev sahipliği yapabilecek. Bu pist sayesinde şehrimizde bu yıl 6.sı düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası’nın yanı sıra bu alanda da ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlenebilecek. 

 

Bu anlamda bu pist alanının, şehrimize önemli bir katma değer getireceğini umuyoruz. Bu önemli projeye imza atan Afyon Kocatepe Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e hemşerilerimiz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.  Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından Afyonkarahisar Belediye     Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür plaketi takdim edildi. Tören protokolün sıralama turlarını izlemesi, padok alanındaki RC araç sahipleri ve teknik ekiple sohbet etmesi ve akabinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Kaynak Afyon Belediyesi



Anahtar Kelimeler: Afyon kar ilkahisar' yaşandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.