Yusuf Tür adaylığını açıkladı

Yusuf Tür adaylığını açıkladı

Afyonkarahisar Mali Müşavirler Odasına kayıtlı olan, ve Mali Müşavir mesleğini icra eden Yusuf Tür, Mali Müşavirler Odasına Başkanlık için aday olacağını bir açaıklama yaparak, kamuoyu ile paylaştı.

Afyonkarahisar Mali Müşavirler Odasına kayıtlı olan, ve Mali Müşavir mesleğini icra eden Yusuf Tür, Mali Müşavirler Odasına Başkanlık için aday olacağını bir açaıklama yaparak, kamuoyu ile paylaştı.

 

Tür yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

 

"Değerli Meslektaşlarım; Bildiğiniz gibi Mayıs ayında Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızın seçimleri yapılacaktır. Şeffaf yönetim ve Kurumsallık anlayışı ile çıktığımız bu yolda yönetsel tükenmişliğe dur demek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanarak adaylığımı açıklıyorum.

 

Vekaleten değil asaleten yönetilen bir oda için yola çıkmış bulunmaktayız. Kurumsallıktan ödün vermeden, demokratik, eşit, tarafsız, bağımsız, mesleki etik ilkelerinden ayrılmadan, meslekte barışı sağlayarak, insan haklarına saygılı ve şeffaf bir şekilde yönetilecek bir oda için ekibimizle birlikte çalışacağız. Meslek Siyasetinde ve ülke siyasetinde gençlerin üst kademelerde daha fazla yer almasını sağlayacağız.

 

Söylemlerimizle değil, eylemlerimizle gözler önüne sereceğiz. Her yıl yayınlanması zorunlu olan ama 2013 yılından sonra hiç yayınlanmayan oda mali tablolarını ve faaliyet raporlarını şeffaf bir yönetim anlayışıyla meslektaşlarımızla paylaşacağız. Oda kurullarında alacağımız görevler nedeniyle hakkı huzur ücreti talep etmeyeceğiz. Dolayısı ile oda yönetimini rant kapısı olmaktan çıkaracağız.

 

Odamızın gelirlerini harcarken herkesin hakkını gözeteceğiz. 2016 yılındaki kuruluşundan bu yana yer aldığım ve Denetleme Kurulu üyesi bulunduğum Mali Müşavir İşveren Sendikası?nda yapmış olduğumuz mesleki mücadelemize oda yönetimi olarak devam edeceğiz ve destek vereceğiz. Verimsiz seminer ve toplantılar yerine etkili eğitimleri ücretsiz olarak meslektaşlarımıza sunacağız. Yapacağımız çalışmalar ve organizasyonlar ile odamızın itibarını yeniden yukarılara taşıyacağız.

 

Yoğun iş temposu içerisinde kendisine ve ailesine zaman ayıramayan meslektaşlarımızı sosyal ve kültürel etkinlikler ile bir araya getirecek, moral ve motivasyonlarını yükselteceğiz. Odamız bünyesinde kuracağımız sosyal ve kültürel faaliyetler komisyonu ile spor müsabakaları, konserler ve tiyatro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Üzerimize yüklenen angaryalar ile kendisine ve ailesine zaman ayıramayan meslektaşlarımızı bu angaryalardan kurtarmak için hem odamız bünyesinde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde çalışmalar yapacağız.

 

Oda kaynaklarını verimli, meslek ve meslektaşın gelişimi için kullanacağız. Vergi daireleri, SGK müdürlükleri ve Sicil müdürlüklerinde meslektaşlarımıza yer tahsisi için çalışmalar yapacağız. İl dışı seminer ve eğitimlere sadece odanın ilgili kulları değil, sırayla tüm üyelerimizin katılımı sağlanacaktır. Bağımlı çalışan meslektaşlarımız için, "Bağımlı Çalışanlar Taban Ücret Tarifesinin" çıkarılması için çalışmalar yapacağız. Odamızın hukuk servisini üyelerimize karşı değil, üyelerimizin haklarını savunacak şekilde dizayn edeceğiz.

 

Meslek mensuplarının şikayet edilmesi durumunda mükellefi değil öncelikle meslek mensubunun yasal hak ve menfaatlerini gözeteceğiz. Danıştay?ın durdurma kararı olmasına rağmen alınmaya devam edilen nispi aidatların tahsiline derhal son vereceğiz. Odamızın avukatını üyelerin menfaatleri için kullanmak yerine, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan nispi aidatlar için meslektaşlarımıza ödeme ihtarları çekildiğini unutmuş değiliz.

 

Özel misafir ağırlama salonu olmadığı için meslektaşlarımız odalarına çekinerek gelmemekte, maalesef kendi öz malı olmasına rağmen odanın tüm imkanlarından eşit olarak faydalanamamaktadır. Tüm bunlara son verecek, oda ile meslektaşlarımızı barıştıracak ve hep birlikte el ele vererek başarılı ve diğer odalara model olacak bir yönetim anlayışı ile geliyoruz. 

 

  • Bizimle şeffaflık gelecek, bizimle demokrasi gelecek değişim başlıyor.
  • Aktif ve Dinamik Bir Oda İçin
  • Vekaleten değil, Asaleten Yönetilen bir oda için...
  • Bugüne kadar yapılmayan mevzuat eğitimlerini yapmak için... 
  • Meslek mensuplarına karşı değil, meslektaşlarımızın haklarını savunacak bir hukuk birimi oluşturmak için?
  • Ezber Bozmak Bir Sesle Başlar. Mesleğine Sahip Çık. Ezberlerini Boz. Sen Ezberlerini Bozdukça Değişim Başlayacaktır.
  • Formun Üstü
  • Siyaset mesleği değil meslek siyaseti için, kimsenin arka bahçesi olmadan, mesleki mücadele için...

Mesleki Barış,
Meslek Onuru,
Mesleki Haklar İçin Çıktık Yola,
Arkamızda Kim Var Demeden." ifadelerini kullandı. Afyon Time

 

TAAHHÜTNAME

 

Seçilmem halinde, Meslek Kuruluşundaki Üyelik ve/veya diğer görevlerimi; 

Toplumsal bir hizmetin yerine getirilmesine ilişkin olduğu bilinci ile üstlendiğim sosyal sorumlulukların gerekleri çerçevesinde dürüstlük, adalet, bağımsızlık tarafsızlık, insan haklarına saygılı, kamu yararı, hukukun üstünlüğü, şeffaflık ve mesleki etik ilkelerinden ayrılmadan, mesleki barışı sağlamak hedefinden şaşmadan yerine getireceğimi, 
Dil, din, felsefi inanç, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayırımı yapmadan fırsat eşitliğini ve hukuku engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden hizmet vereceğimi, 


Yasalara ve mevzuata, mahkeme kararlarına uyacağımı ve uygulayacağımı, nispi aidatları almayacağımı, 
Oda kurullarında aldığım görev nedeniyle hakkı huzur ücreti almayacağımı, talep etmeyeceğimi,

 

Oda/Birlik mali tablolarının ve faaliyetlerinin şeffaf şekilde üyelere her yıl detaylı biçimde yayınlayacağımı/yayınlattıracağımı, 
Meslektaşın mücbir sebep, tahsilat vs temel sorunları ile stajyerlerin sorunlarına göreve gelmemden itibaren projeler geliştirip bunların meslek kuruluşlarıyla diğer kurum ve kuruluşlar, yürütme, yasama organları nezdinde işbirliği içerisinde çözümü için çalışacağımı, 


Meslek Kuruluşu ve Mali Müşavir İşveren Sendikasının meslek ve meslektaş odaklı müşterek ve uyum içerisinde çalışmalarını sağlayacağımı, 
Meslektaşlarımızın mesleki her sorununda odanın hukuk servisinden ücretsiz destek vereceğimi,
Meslektaşın müteselsil sorumluluğunun kaldırılması ve yasal olarak uygulanması için yasama ve yürütme nezdinde girişimlerde bulunup adli soruşturmalar sonucuna kadar disipline sevk edilmemesi için her türlü desteği sağlayacağımı, 

 


Ruhsatlı meslektaşlarla kayıt dışı yada kiralama şeklinde çalışanlarla her şekilde haksız rekabet içerisinde bulunlar için denetleme kurullarını ve disiplin kurullarını harekete geçireceğimi ve bu haksız rekabeti yaratanlar hakkındaki şikayetler dahil tamamını değerlendirip adli makamlara istisnasız ileteceğimi ve suç duyurusunda bulunacağımı, 
Verimsiz seminer, toplantılar yerine etkili eğitimleri ücretsiz olarak sağlayacağımı bunların aksine bir davranışımın yada uygulamamın olması halinde istifa etmiş sayılacağımı kabul ve taahhüt ediyor, tüm manevi değerlerim üzerine söz veriyorum.

 

                                                                                                          Yusuf TÜR

   Serbest Muhasebeci Mali Müşavir



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.