Tüm Türkiye meydanlarda idi

Tüm Türkiye meydanlarda idi

`15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü` Anma etkinliği Vilayet Meydanı`nda düzenlendi.

Eskişehir`de 15 Temmuz etkinliği

`15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü` Anma etkinliği Vilayet Meydanı`nda düzenlendi.



Valilik tarafında gerekleştirilen etkinliğe binlerce kişi Türk bayrakları ile katıldı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte sık sık `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganları atıldı. Etkinliğe katılanlar arasında bulunan 25 yaşındaki Berna Arslan `Rabia` selamı verirken kardeşi 19 yaşındaki Büşra Arslan ise `Bozkurt` selamı verdi. Berna Arslan, kendisinin Ak Parti`li, kardeşinin ise MHP`li olduğunu söyledi.

Eskişehir Vilayet Meydanı`ndaki 15 Temmuz etkiliğinin sabah saat 06.00`ya kadar süreceği belirtildi.

Şanlıurfalılar mehter eşliğinde yürüdü

ŞANLIURFA`da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Abide Kavşağı`ndan Topçu Meydana kadar gerçekleştirilen yürüyüşe; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haliliye Belediyesi Mehter Takımı`nın eşlik ettiği yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından vatandaşlar nöbet tutmak için Topçu Meydanı`nda geçti.

Adıyaman`da darbe girişimi kınandı

 ADIYAMAN`da, Memur-Sen üyeleri, FETÖ/PDY`nin darbe 15 Temmuz`daki darbe girişimini birinci yıldönümünde kınadı.

Demokrasi Parkı önünde toplanan ve üzerinde darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarıyla Türk bayrakları bulunan tişörtlerden giyen Memur-Sen üyeleri, darbe girişimini protesto edip kınadı. Burada açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkan Vekili Abdullah Turhan, "15 Temmuz, alışılmış bir darbe girişiminden öte, doğrudan ve kanlı bir işgal girişimi olması sebebiyle sadece bizim değil, bulunduğumuz coğrafyanın her bakımdan kaosa sürüklenmesi amaçlanmıştır. Eğer bu hain kalkışma başarılı olsaydı, bölünmenin kaotik cehenneminde kurgulanan iç savaş en çok da ümmetin ve ülkemizin üzerinde kötü emelleri olanları sevindiriyor olacaktı. Bu milletin o gece başlattığı fiili direnişin, bugünlerde farklı şekillerde sürdürülen kirli emelleri de bozacağını, tarihin bizi davet ettiği geleceğe milletçe ve kardeşçe yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından şehitler için dua edildi. Daha sonra kabalık bir süre slogan atarak dağıldı.

Kilisliler metrelerce uzunluktaki bayrakla yürüdü

 

Kilis?te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde `Milli Birlik` yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü.

 

Kilis Valiliği organizesinde gerçekleştirilen `Milli Birlik` yürüyüşüne Vali Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, daire amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar yüzlerce kişi, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü. Eski valilik önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet  Cumhuriyet Meydanı`nda son buldu.

İBB önünde toplanmalar başladı

Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA) 15 Temmuz darbe girişiminin  yıldönümünde, olayların yaşandığı yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde kurulan platformun etrafında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile şehitleri anıyor.

 

Anmaya gelenler bir taraftan da belediyenin önünde 15 Temmuz gecesi yaşananların sergilendiği 15 Temmuz Destanı konulu fotoğraf sergisini gezerken, bir taraftan da belediye tarafından Saraçhane Parkı`na kurulan çadırlarda etkinliklere katılıyor.

VATAN CADDESİ`NDE "DEMOKRASİ NÖBETİ"

Haber-Kamera: Hayati KILIÇ / İstanbul DHA

15 Temmuz`un 1. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çok sayıda kişi, Türk bayraklarıyla Vatan Caddesi`ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek "Demokrasi nöbeti" başlattı.  Cadde Türk bayrakları ile donatılırken,  ellerinde Türk bayrakları olan otomobilleri ile korna çalarak tur attı. 

Van`da Milli Birlik yürüyüşüne binlerce kişi katıldı

Orhan AŞAN- Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA) - 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi organizesin düzenlenen etkinlik ve yürüyüşte binlerce kişi bir araya geldi.

Kazım Karabekir Caddesinden Beşyol Meydanı`na başlayan yürüyüşe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Emneyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe kaymakamları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Beşyol Meydanı`na kadar yürüyen kalabalık sık sık tekbir getirerek, sloganlar attı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan kalabalık daha sonra 15 Temmuz`da şehit olanlar için dua etti.

Diyarbakır`da Milli Birlik yürüyüşü

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR`da 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü`ne katılan yaklaşık 70 bin kişi 250 metrelik Türk Bayrağı taşıdı.

Diyarbakır`da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30`da Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesi Medya Kavşağı?ndan Milli Birlik Yürüyüşü başlatıldı. Yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar arama noktalarında arandıktan sonra başlama noktasının bulunduğu alana alındı. Yürüyüş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından tamamı siyah kıyafet giyen özel bir koruma ekibi kuruldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nde görevli polislerden kurulan ekip, yürüyüş güzergahı boyunca sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşe Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, 7`nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

70 BİN KİŞİ 250 METRELİK BAYRAK İLE YÜRÜDÜ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar 250 metrelik dev bir Türk Bayrağı taşıdı. Yürüyüş sırasında ellerindeki Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar da sık sık `Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ`, `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganları attı. Uzun bir yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı`na gelen vatandaşlar, buradaki demokrasi nöbetine katıldı.

VALİ GÜZELOĞLU: BUGÜN DİYARBAKIR`DA ONBİNLER TARİH YAZDI

Diyarbakır`da 15 Temmuz anma programı düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Parkı`nda demokrasi nöbetine katıldı. Nöbetin yapıldığı parkta, sağlık ekipleri çadır kuruarken, katılımcılara yemek ikram edildi. Şehitler Parkı`nda yapılan Demokrasi Nöbeti etkinliği için geniş güvenlik önlemleri alınırken, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu. 

15 Temmuz Şehitler Parkı`nda düzenlenen demokrasi nöbetinde konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Diyarbakır`da bir tarihin yazıldığını belirterek, "Bir yıl önce bu duruşlarıyla hainlerin kurşunları ile şehadete erişen 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu aziz vatan için toprağın altına kefensiz yatan şehadet mertebesine erişen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bilinmelidir ki; Bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Bu kararlılıkla Türkiye geleceğe dünden daha iyi gidiyor. İçimizdeki hainler, iş birlikçiler, her türlü terör ve fesat temsilcilerine karşı, bu büyük millet ve devlet kararlılıkla duruyor ve mücadele ediyor. İşte bugün Diyarbakır`da on binler tarih yazdı. Dik duruşları ile dosta güven, düşmanına ürperti saldı. Diyarbakır`dan bütün Türkiye`ye selam olsun. Rabbim bu bayrakları indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin" dedi.

Diyarbakır`da 15 Temmuz Şehitler Parkı`nda binlerce kişinin katımıyla başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.
 

Bursa`da 15 Temmuz şehitleri törenle anıldı

Berktuğ ÖNCÜ - /Hüseyin TÜCCAR - Enver Fatih TIKIR- Edip TEKİN/BURSA, (DHA)- BURSA`da, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Uludağ`a zirve yürüyüşü yapıldı. Demokrasi ve Şehitler Meydanı açıldı.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı bu sabah Uludağ`a yapılan zirve yürüyüşü ile başladı. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Dağcılık İl Temsilciliği organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesi`nin desteği ile 89 dağcı ve doğa sever bu sabah oteller bölgesinden zirveye yürüyüş yaptı. 4 saat süren tırmanışın sonunda zirvede şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi, dualar okundu. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas bu tırmanışın  her sene tekrar edileceğini söyledi.

20 BİN KİŞİ, BAYRAK İÇİN YÜRÜDÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz`u unutmamak ve şehitleri anısına, la `Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü` düzenlendi. Ulu Camii önünde toplanan yaklaşık 20 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüşe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri  katıldı. Mehter eşliğinde ilerleyen kalabalık, Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Demokrasi ve Şehitler Meydanı`na geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Demokrasi ve Şehitler Meydanı açılışında yaptığı konuşmada, bu milletin tarihte birçok hainliklere muhatap olduğunu belirterek, "Ama karşısındaki düşmanın kim olduğunu biliyordu.  Düşmanın niyetini biliyordu. Tarih boyunca ilk deha kendinden gibi görünen, milletin değerlerini istismar eden bir yapıyla karşı karşıya kaldı" dedi. Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu milletin inancını, manevî ve millî değerlerini, bayrağını istismar eden, milletimiz bu argümanlarla kullanan ve istismar eden 40 yıllık bir hain planla 15 Temmuz akşamı karşı karşıya kaldı. O hainler ki annelerinden, babalarından evlatlarını çalmıştı. 15 Temmuz akşamı o çaldıkları evlatları, milletinin değerlerini, vatanını, bayrağını bir dolara satacak kadar akıllarını ve vicdanlarını birilerine teslim etmişler. Bu milletin feraseti, cesareti, onların hain emellerini bir iki saatte çözdü. Bunlar haindir, kalleştir, katildir, şerefsizdir diyen bu büyük millet, çocuklarıyla, gençleriyle anneleriyle, kadınlarıyla, yetişkinleriyle, her kesimiyle o akşam ayağa kalktı."

KILIÇDAROĞLU`NU ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili de konuşan Müezzinoğlu, ?Birileri otobanların kenarında yürüyerek ayak teri dökebilir ama biz akıl teri, alın teri döküyoruz. Gönül sızısı çekiyoruz. Birileri ayak kokularını bu millete dinletmeye çalışıyor. Millet onları elinin tersiyle itiyor" dedi.

Hukuk devletini, demokrasiyi daha güçlü hale getirebilmek için önce milleti anlamak gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu! Bu milletin evlatları üniversitelerde baş örtüsü zulmüyle inlerken sen nerelerde yürüyordun? Baş örtüsü zulmünü kaldıran anayasa değişikliğini biz Meclis`ten geçirirken, sen Anayasa Mahkemesi`ne götüren değil miydin? Bugün FETÖ`cülerin avukatlığını yapmak, hak ettikleri cezayı almamaları için sahte bir adalet yürüyüşü yapmak CHP`li seçmenin de vicdanını rahatsız ediyor. Nasıl FETÖ`cüler iradelerinin prizini başka fişe taktılarsa, CHP`nin üst yönetimi de akıl fişlerini başka prize takmışlar" diye konuştu.

Konya`da 15 Temmuz anma etkinliği

İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK/KONYA,(DHA)- KONYA`da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle, binlerce kişi Mevlana Meydanı`nda buluştu. Törenlere eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu`da katıldı. 

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Konya`da da etkinlik düzenledi. Ak Parti Gençlik Kolları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları Kültür Park`tan, Valilik binası önüne kadar yürüdü. Oradan da Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vali Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri vatandaşlar,  mehter takımı eşliğinde törenlerin yapılacağı Mevlana Meydanı`na kadar yürüdü. 

Burada toplanan binlerce kişi Türk bayraklarıyla alanları doldurarak eşlik etti. Törenler, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan video gösterisiyle  başladı ve sabaha kadar sürecek.

DAVUTOĞLU: KONTROLLÜ DARBE DİYEREK, MİLLETE EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLURSUNUZ

Konya`da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Mevlana Meydanı`nda düzenlenen törenlere katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin en büyük imtihanı 15 Temmuz gecesi verdiğini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:

``15 Temmuz gecesinin imtihanı en ağır imtihandı. Çanakkale zordu, Sarıkamış zordu, ama düşmanı biliyorduk, kime karşı yürüyeceğimizi biliyorduk. 15 Temmuz gecesi içimize giren bu FETÖ hainleri en aşağılık düşmandan daha aşağılar. Çünkü bu milletin kıt kaynaklarından elde ettiği uçakları, mermileri, millete yönelttiler. Ama milleti pes ettiremediler. Onların karşısında silahsız, ama imanlı bir millet vardı. Onlar Pensilvanya?dan talimat alıyordu. Bu millet, bu milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı?ndan talimat aldı. Bu millet yüreğinden talimat aldı, Hz. Mevlana?dan talimat aldı.``

Davutoğlu,  daha önceki açıklamalarında `Kontrollü darbe olarak` ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na isim vermeden tepki gösterdi. Davutoğlu, ``Kimden gelirse gelsin, her türlü vesayete, her türlü darbeye karşı çıkacağız. Kontrollü darbe diyerek, darbeleri meşru kılmaya veya başka türlü göstermeye kalktığınız zaman bu millete en büyük ihaneti yapmış olursunuz. Nerden gelirse gelsin, meşruiyetini milleten almayan hiç kimseye itaat etmeyeceğiz. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyeceğiz. Hiçbir şekilde hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Ama meşruiyetini bu milletin temiz oylarından aldığı halk desteğinden elde eden Meclise, Cumhurbaşkanı?na, hükümete, milletvekillerine sahip çıkacağız. Darbenin her türlüsünü ayaklarımızın altına alacağız. Silahlı kuvvetlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir şekilde, hiçbir kardeşimizin, bu hain FETÖ dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi, peygamber ocağı olan ve şu anda da sınırlarımızı bekleyen o yiğit askerlerimizi ötekileştirmesine izin vermeyeceğiz`` diye konuştu. Konuşmalarının ardından Havzan- 15 Temmuz Anıtı`nın açılışı gerçekleştirdi.

Tören, sabah namazına kadar sürecek.

Adapazarı`nda 10 bin kişi yürüdü

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) - ADAPAZARI`nda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi ellerinde bayraklarla sloganlar atarak yürüdü.

Adapazarı`nda 15 Temmuz yıldönümü etkinlikleri kapsamında yürüyüş için Atatürk Stadyumu önünde toplanıldı. Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar buradan yürümeye başladı. Yaklaşık 10 bin kişi `Darbeye karşı omuz omuza` sloganları atıp tekbirler getirerek Çark Caddesi`ne girdi. `Vatan haini FETÖ` ve `Kahpe FETÖ` yazılı pankartlar taşıyan binlerce kişi caddeyi taşıdıkları bayraklarla kırmızı beyaza bürüdü. Etkinliğe katılanlar 15 Temmuz`da şehit olanların isimleri okunduğunda hep bir ağızdan `burada` diye bağırdı. Caddedeki esnaf ve vatandaşlar pencerelere ve dükkanlarının önüne çıkarak yürüyüşe katılanlara alkışlarla destek verdi. Kalabalık yaklaşık 2 kilometre yürüyerek 11 Temmuz`da başladıkları Demokrasi Nöbeti`nin son gecesini geçirecekleri Demokrasi Meydanı`na ulaştı.

Şırnak`ta polis, asker ve vatandaşlar birlikte yürüdü

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK`ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü`nde polis, asker ve vatandaşlar bir arada yürüdü.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şırnak`ta Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Aydınlıkevler Mahallesi`nden başlayan ve karayolları kavşağında son bulan yürüyüşte Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, 23`üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, sivil toplum kuruluşları, askerler, polis ve vatandaşlar birlikte yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık sık sık `Şehitler ölmez vatan bölünmez`, `Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ` sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra karayolları kavşağında demokrasi nöbetine katıldı.

ŞIRNAK`TA DEMOKRASİ NÖBETİ

Şırnak`ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü`nün ardından Karayolları Kavşağı?nda kurulan alana gelen kalabalık, burada Demokrasi Nöbeti tutmaya başladı. Demokrasi nöbetinin tutulduğuı alanda kurulan 2 dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların görüntüleri yansıtılırken, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23?üncü jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş de demokrasi nöbeti tutan vatandaşların arasına katıldı.

Demokrasi nöbeti sırasında bir konuşma yapan 23?üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı bu memleketin evlatlarının yüz yıllardır huzuru hak ettiğini belirterek, "1980?lerden beri bu topraklarda oynanan oyunları gördünüz ve en güçlü karşılığı verdiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu yolda verdiğiniz her türlü mücadelede, her daim yanınızda, arkanızda, sizlerle beraberdir" dedi.

TÜMGENERAL TARAKÇI:GELECEK SENE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Konuşması sık sık ?En büyük asker bizim asker" sloganları ile kesilen Tümgeneral Tarakçı, "Bu asker sizlerle omuz omuza olmaktan, sizlerin bir neferi olmaktan gurur duyuyor. Bu millet 3 bin yıl içerisinde çok hain gördü. 3 bin yıl içerisinde çok düzenbazlıklar, çok isyanlar gördü. Ama hiçbir isyan, hiçbir kalkışma geçen seneki kadar bu millete zarar vermedi. O gün asker üniforması giymiş, benim üniformamı çalmış hainler, polisimin üniformasını çalmış hainler, yargı mensuplarımın cübbesini giymiş hainler, bürokrasinin çeşitli kademlerine sızmış hainler, bu milletin geleceğine tenezzül etmiş hainler, hadlerini aşarak başarıya ulaşabileceklerini zaneden hainler, bu necip milletin, önlerinde bir set gibi, bir altın madeni gibi duracağını asla hesap edemediler. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin kahir ekseriyetinin, yüzde 97?sinin karşı olduğu, aramıza sızmayı başarabilen 3-5 başı bozuk, maalesef hiçbir örneği görülmemiş şekilde, 3 bin yıllık geleneğimize aykırı olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla elde edilen o mermileri, alınan araçları, maalesef kendi halkının, meclisinin üzerinde denediler. Karşılığını sizlerin sayesinde fazlasıyla gördüler. İnşallah görmeye de devam edecekler. Bu memleketin evlatları, artık bu memleketin kadersizliğine dur diyecekler. Sizler sayesinde yıllardır bu bölgede oynanan oyunlar son bulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerle beraber bu işi başaracaktır. Sizler böyle dik durdukça Türk Silahlı Kuvvetleri bırakın sizin yanınızda olmayı, sizin en önünüzde olacak. Bu vatanın birliği ve beraberliği, bu vatanın bekası için sizlerle el birliği ile çalışacağız. İnşallah bu toprakların beklediği huzuru getireceğiz. İnşallah en kısa sürede, gelecek sene bu terörün, bu topraklarda kökünü kazıyacağız. Herkesin kalbi bu topraklara gelecek huzuru ve barışı bekliyor. Şırnak halkı, bayrağı bayrak yaptı. Bu toprakları vatan yaptı. Yıllardır bu mücadelenin öncüleridir bu halk. İnşallah en kısa sürede bu mücadele başarıya ulaşacak ve bu ülkenin evlatları, aradığı huzura ve güvene kavuşacak. Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman, her yerde, 24 saat milletinin emrinde, bu güveni tazelemeye ve verilen her görevi yerine getirme güç ve kararlığında görevine devam edecek" dedi.

VALİ AKTAŞ: BU KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURDURAMAYACAKLAR

Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, FETÖ`cü teröristlerin en ağır silahlar, uçaklar, helikopterler ve tanklarla millete saldırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Alenen savaş ilan ettiler. O emparyalist ağa babalarının talimatları ile milletimizi bölmek ve devletimizi yıkmak için saldırdılar. Aziz millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın çağrısı üzerine, hiç tereddüt etmeden, birkaç dakikada yurdumuzun bütün meydanlarını, caddelerini, sokaklarını doldurarak birliğine, bütünlüğüne ve geleceğine sahip çıktığını bu FETÖ`cü teröristlere ve bütün dünyaya bir kez daha haykırdı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanının bir yenisini daha yazdılar ve bütün dünyaya tekrardan gösterdiler. Biz bir oldukça, beraber oldukça, ne FETÖ`cü teröristler, ne PKK?lı terörsitler bize diz çöktüremeyecekler ve bu kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Türkiye?yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür."

Şırnak`taki demokrasi nöbeti, alandaki etkinlikler, sinevizyon gösterimi ve ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam ediyor.

Gaziantep`te binler, `Demokrasi nöbeti`nde

Mücahit YOLCU- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP`te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar `Demokrasi nöbeti` tutacak.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖ/PDY`nin 15 Temmuz`daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`nda anma etkinlikleri düzenlendi. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelen binlerce kişi, polis kontrol noktalarından üst aramalarından geçirildikten sonra alana alındı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5`inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, STK temsilcileri ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanda hepbirlikte akşam namazı kılındı. Ardından şehitler için Kur-an okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi de sunuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı`nın okunduğu alanda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri okunarak yoklama yapıldı. Pilav, ayran ve su ikram edilen vatandaşlar, sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutacak.

15 Temmuz şehitleri için 249 güvercin uçuruldu

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP`in İslahiye İlçesi`nde, 15 Temmuz demokrasi girişimi gecesi şehit olanların anısına 249 güvercin uçuruldu.

5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı anma etkinliği düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydana gelenler, üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Elerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduranlar, şehitleri andı. Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural ve protokol üyeleri, darbe girişiminde şehit olan 249 kişi anısına 249 güvercin uçurdu. Kuran okunan etkinliklerde şehitler için dua da edildi.

ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

Gaziantep`te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Yerlikaya, FETÖ`yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bundan tam bir yıl önce,. Bu gece, 15 Temmuz gecesi, bin yıllık tarihinde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Alla bize böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı `Alnı secdeye varsın` diye aldılar, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar, onlar `Hayırlı evlat yetiştireceğiz` diye verildi. Ne oldu? Onlardan hainler çıktı. Devletin, sizin, bizim, milletin mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar, bize sıktılar, bize attılar, 250 şehit verdik. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımız buyurdular, Gaziantep`te FETÖ`ye bulaşmış kamuda ne kadar varsa, nereye saklanırlarsa saklansınlar birer birer onları devletten atıyoruz, ihraç ediyoruz. Derneklerini, vakıflarını, üniversitelerini, sendikalarını, dergilerini, gazetelerini, sizlerden aldıkları hayırla bu nimetleri ulaştıran, onları ellerinden alıp tekrar asil milletimizin emrine verdik, vermeye devam ediyoruz."

KOMUTAN SAHNEDE SELAM VERDİ

Sahnede selam veren 5`inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, `En büyük asker, bizim asker` sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Tuğgeneral Ekiyor, hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminden 40 sün sonra silkelenip harekat yapamayacağını, bunu Türk Ordusu`nun yaptığını kaydederek, "İçimizde hainler sızdırılmış olabilir, sonradan ele geçirilmiş olabilir. Ama Türk Ordusu öyle büyük bir ordu ki, hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminden 40 gün sonra Suriye`ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus`u, sonra en son El Bab`ı ele geçirmiştir. Başka hiçbir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir harekatı yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu ifade ederek, "Biz çok darbe yaşadık. Bu memleket Başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe, bu milletin kaderimiydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük" şeklinde konuştu.

Etkinlik, çeşitli tasavvuf konserleriyle devam etti.
 

CHP`liler 15 Temmuz Şehitleri`ni andı 

Hüseyin ASLIYÜCE-İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı üyelerinin de aralarında olduğu bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Havalimanı`na geldi. 

Atatürk Havalimanı Girişi Polis Arama Noktası önüne gelen CHP`liler burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından da 249 karanfil bıraktı.

Şehitlerin isimleri okundu,temsili ışıklar göğe yükseldi

Özgür ALTUNCU -Güven USTA/İSTANBUL,(DHA) 15 Temmuz Şehitler Köprüsü`nde düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde 250 şehidin isimleri tek tek okundu. İsimler okunurken de temsili ışıklar yakıldı. Şehitleri temsilen 250 ışık göğe yükseldi. Gökyüzüne yükselen ışıklar 15 Temmuz şehitlerini temsil etti.

 Ankara`da vatandaşlar farklı noktalarda toplandı

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının yıldönümü nedeniyle binlerce vatandaş, şehitleri anmak ve yapılacak etkinliklere katılmak için, Ankara`da farklı noktalarda toplandı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenleri kapsamında Ankara`da gün içerisinde birçok yol trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay ve Ulus meydanı, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanmaya başladı. Farklı noktalarda yapılan etkinlikler nedeniyle Ankara genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kızılay Meydanı`na giriş noktalarına X-Ray cihazları yerleştirilerek, alana girenler didik didik arandı. Metro çıkışlarına da güvenlik koridorları kurularak metrodan çıkan herkes arandı. 

ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN`DAN TELSİZ MESAJI

Etkinler nedeniyle alınan güvenlik önlemlerini denetleyen Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan telsizden bir mesaj yayınladı. Mesajında darbe gecesi verdiği, "Personelimiz, binalarımızı koruyacak. Başta Müdüriyet binamız olmak üzere, binalarımıza girmek isteyen yabancı unsurlarla, gerekiyorsa silahlı çatışmaya girecek, imha edecek, kimse teslim olmayacak. Bizim unsurlarımıza ateş eden kim olursa olsun, üniformalı filan bakılmayacak, asker masker denilmeyecek, misliyle karşılık verilecek" emri hatırlatan Karaaslan`ın mesajı şöyle: "Tam bir yıl önce bu saatte sizlere bu emri verdim. Emri hayata geçirerek anlamlandırıp kahramanlığa dönüştüren sizler oldunuz. Kahramanlığınız milletimizin kahramanlığının, ateşleyicisi oldu. Sizin gibi fedakar ve cesur arkadaşlarımla bir yıl önceki tarihi anı birlikte yaşadığım için iftihar ediyorum ve gurur duyuyorum. Bir yıl önceki kahramanlığınız milletimizin ve devletimizin geleceğe, güvenle bakmasının teminatı olmuştur. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanarak ve ya yaralanmasa da yürekten mücadele ederek gazi olan her birinize ayrı ayrı tebrik ediyor, alınlarınızdan öpüyorum. Allah yardımcınız olsun"

Denizli`de 15 Temmuz Şehitler anıtı törenle açıldı

Osman Nuri BOYACI- Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ`de Merkezefendi Belediyesi`nin 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların darbecilere direnişini temsilen Selçukbey Mahallesi`nde yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı törenle açıldı. Bir tankın önüne yatan ve tankın üzerine ellerinde bayraklarla çıkan vatandaşların tasvir edildiği anıt 6 ayda tamamlandı. 

Merkezefendi Belediyesi`nin Selçukbey Mahallesi`nde 15 Temmuz Şehitler Anıtı 15 Temmuz`un yıldönümünde törenle açıldı. Denizli`de altı ayda polyesterden yapılan, darbe gecesi tankın önüne yatın ve ellerinde Türk bayraklarıyla tankın üzerine çıkan vatandaşların tasvir edildiğini anıtın açılış törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile daire müdürleri, meclis üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende Kuran-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yüzyıllarca adını tarihe altın harflerle yazdıran bağımsızlık denilince akla Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristler tarafından yapılmak istenen darbe girişimini yüce milletimiz geri püskürtmüştür. Millet darbe yapmak isteyen hainlere darbe yapmıştır. Belediye olarak ilçemize kazandırdığımız bu anıt, milletin darbeye karşı gösterdiği müthiş direniş destanının bir sembolü olarak geceyi aydınlatacak, gündüz de tankın önüne siper olan kahramanlarımızın hatırasını yaşatacaktır" dedi.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, ?Bu hain kalkışmayı durdurduk. Ne mutlu bize, bunu yedi cihana gösterdik. Bu millet dimdik ayakta. Bu milletin ölüsü bile yedi cihanı dize getirmeye yeter. Şu batan güneşte şahit olsun ki, güneş doğduğu ve battığı sürece bu millet hak yolunda hizmetten vazgeçmeyecek. Bu hain kalkışmayı gelecek nesillerin de unutmaması için mizansen şeklinde olayı çok güzel şekilde gözler önüne serdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte anıtın ve yolun açılışını yaptı. Açılışın ardından Merkezefendi Kaymakamlığı ve Belediyesi`nin işbirliğiyle Niğde`ye şehit Ömer Halisdemir`in mezarını ziyarete giden 20 öğrencinin getirdiği toprak anıtın önünde oluşturulan alana protokol üyeleri tarafından döküldü.

102 YILLIK SANCAK BİR YIL SONRA YİNE MEYDANDA 

Denizli`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Delikliçınar 15 Temmuz Meydanı`nda yapılan kutlamalar gece boyunca sürdü. Binlerce Denizlili vatandaşın bayraklarla doldurduğu alanda kentin yöneticileri vatandaşa seslendi. 102 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi`nin Milli Mücedele`yi başlattığı yürüyüşte taşıdığı sancak sahneye çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bir yıl önce drabe gecesi meydanlara çıkan sancağımız burada. Allah`ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.

Denizli`de saat 20.00`den itibaren başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı`nda sürüyor. Binlerce Denizli`nin doldurduğu alana kurulan platformda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci`nin eşi Ayşen Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Karahan yaptıkları konuşmalarla darbe girişimini lanetledi, milletin darbeye karşı mücadelesiyle destan yazdığını söyledi. Saatler 00.13`e geldiğinde camilerden sala okundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin hiçbir esareti kabul etmeyeceğini belirterek, "Çünkü biz o gün biliyorduk ki, o hainler asker kılığına girmiş olan hainler başka ülkelerin maşası olan o hainler, ülkemi paramparça etmek istiyordu. Bugün, eğer onlar başarılı olsaydı, ne bu ay yıldızlı bayrağımız kalacaktı, ne Türkiye Cumhuriyeti diye bir isim kalacaktı. Ülkemiz, toprağımız, paramparça olacaktı. Allahlıma sonsuz şükürler olsun, inananlar, haklı olanlar galip geldi" dedi.

15 Mayıs 1915`te Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi`nin Milli Mücadele`yi başlattığı yürüyüştü taşıdığı 102 yıllık Denizli Sancağı`nı platforma getirten Zolan, "Bir yıl önce çıkan sancağımız burada. Allah`ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, bir yıl önce Çardak`ta Denizli`nin kahramanlık destanı yazdığını, 580 komandonun Ankara`ya gönderilmesini engellediklerini söyleyerek,  "Heyecanlıyız, çünkü tam bir yıl önce Denizli`de bu saatlerde burada binler, on binler, darbeye hayır sloganları atıyordu. İhanet şebekesine karşı Denizli halkı Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi yine dimdik ayakta durdu. Ülkeyi parçalamak ve birilerine peşkeş çekmek istiyorlardı. Ne yazık ki, 40 yıl bu ülkenin koynunda bir yılan beslemişiz ve bu yılan geldi, döndü kendi halkını ve devletini sokmaya çalıştı. Ama bu millet uyandı" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci`nin esi Ayşen Zeybekci ise, Bakan Zeybekci`nin selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, "O gece 250 canı bu vatana feda ettik. O gün Ankara sokakları kan içindeydi. Kan kokusu içindeydi. Şükür ki, kanlarını boşa akıtmadılar. O gün şu al bayrağın üzerindeki kan,  onların kanıyla daha bir anlam kazandı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün sağlanacağını ve ilelebet bütün kalacağının teminatını o gün biz şehitlerle bütün dünyaya bir kez daha kanıtladık" diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan ise, 15 Temmuz`un milletin kaderinde bir milat olduğunu belirterek, ?15 Temmuz bu milletin kaderinde bir milat, bir dönüm noktası. Millet kaderine hakim olduğunu, milli iradenin üstünde bir irade tanımadığını, Cumhurbaşkanını kendinin seçeceğini, hükümeti kendinin seçeceğini, beğenmezse de kendisi indireceğini bütün cihana gösterdi. Milletin iradesinin üzerinde irade yok. Bu millet ancak Allah`ın huzurunda secdeye kapanır, onun dışında tankın, topun, merminin önünde secdeye kapanmaz" dedi.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşları selamladı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, dua ettirdi. Etkinlikler sabah namazına kadar sürecek.

Osman Nuri BOYACI, Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)

Binlerce Antalyalı darbeye karşı yürüdü

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği öncülüğünde ?Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü? düzenlendi. Binlerce Antalya?nın katıldığı yürüyüş Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi?ni takiben Cumhuriyet Meydanı?na kadar sürdü.

Yürüyüşe Antalya Valisi Münir Karaloğlu eşi ve iki kızı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi katıldı.

Yürüyüş güzergahının yapılacağı Anafartalar Caddesi ve cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, bu caddeler tamamıyla polis bariyerleriyle çevrildi. Caddelere sokaklardan giriş yapılan noktalarda polis tarafından arama birimleri oluşturuldu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar tek tek üst aramasından geçirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte binlerce Antalyalı ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüş sırasında ?Şehitler ölmez vatan bölünmez?,?Vur vur inlesin FETÖŞ dinlesin? gibi sloganlar atılırken, yürüyüş boyunca tekbir de getirildi. Yürüyüşe Cumhuriyet Caddesi girişinde Mehter Takımı da katıldı. Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı?na Mehter Takımı eşliğinde giriş yaptı. Yürüyüşte, 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra, darbe girişiminin en kritik isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir?in fotoğrafı öğrenciler tarafından ellerde taşındı.

ANTALYA`DA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen `Demokrasi ve Milli Birlik Günü` etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı`nda Demokrasi Nöbeti düzenlendi. Binlerce Antalyalının doldurduğu meydan Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dev Türk bayraklarıyla süslendi. Sunuculuğunu Bülent Yurdakul`un yaptığı demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın İstanbul`daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara sunuldu. 

Meydandaki demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli,  Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara`da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu`nun yakınları da meydanda yerlerini aldı.

15 TEMMUZ DESTANI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihin dilinden düşmeyecek bir destanın yıldönümü olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "O gece Allah onlara rahmet etsin, 250 şehit verdik. 2 bin 194 gazimiz var. Allah onlara da sağlıklı uzun ömür versin. Tarihin dilinden düşmeyecek bu büyük destanı bu millet rabbimin yardımıyla, sonra liderimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın cesareti ve milletimizin kahramanlığıyla yazdı. Rabbim o karanlık geceyi bir daha hiçbirimize yaşatmasın" dedi. 

"ANTALYA`DA HİÇBİR ASKERİ PERSONEL SOKAĞA ÇIKAMADI"

Antalya`nın o gece İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Isparta`nın yaşadığını yaşamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, "Hiçbir askeri personel kışlasından çıkmadı, çıkamadı. Hiçbir askeri araç Antalya sokaklarında yürümedi, yürüyemedi. Antalya o gece de başkomutanımızın çağrısıyla yine Cumhuriyet Meydanı`ndaydı" dedi.

"EZAN VE SALALAR DARBEYİ DURDURDU"

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın cesaretle halka yaptığı çağrı ve 00.13`de okunan salaların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Biz salaları hep ölüler için okunur zannederdik. Bu topluma salalar hep ölümleri hatırlatırdı. İlk defa salalar bu millete dirilişi, ayağa kalkmayı, zulme başkaldırmayı, hainlere haddini bildirmek için okunduğunu gördük. İşte o gece tüm yurtta ezanlarla, selalarla bu millet ayağa kalktı. Önceki darbeler ezanları, salaları susturmak için yapılırdı, bu sefer ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu" dedi. 

"PENSİLVANYA`DAKİ SÜMÜKLÜ FETÖ DE DUYSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın bütün dünyaya, bütün emperyalizme, bütün haçlı zihniyetine ve okyanus ötesine karşı yaptığı meydan okuyuşu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Antalya`dan biz de hep beraber o meydan okuyuşu tekrarlayalım. Yalnız öyle bir söyleyin ki taa Pensilvanya`daki sümüklü FETÖ` de duysun" dedi.

Etkinliklere katılan Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise "5 Temmuz gecesi nasılsa şimdi yine dimdik bu meydandayız.  Ya olacağız ya öleceğiz. Ey FETÖ, ey Türkiye düşmanları, bu manzaraya bakın korkun ve titreyin. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, biz kaçmıyoruz" dedi.

"BÖLMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de acıların taze, yaraların derin olduğunu belirtti. Türel şunları kaydetti:

"Sivil insanların, kadınların üzerine öldürmek kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahretsin. Bu kalleşliği planlayanları ve destekleyenleri Allah kahretsin. Bizim görevimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bu hainler karşısında demir yumruk gibi durmaktır. 15 Temmuz destanı Malazgirt`in, Çanakkale`nin, Sakarya`nın, Milli Mücadele`nin devamıdır. Bizi Atatürk üzerinden, Hz. Ali üzerinden her tür meseleyi istismar ederek bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz."

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Emniyet Müdürlüğü`nün çeşitli birimlerinde görev yapan kadın ve erkek polisler ellerinde karanfillerle sahneye çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden tüm polislere yapılan "Bayrağa, millete ve devlete karşı tehlike arz edecek her türlü tehdide karşı hiç tereddüt etmeden, bu tür eylemlere karşı müdahale edilecek" şeklindeki anons meydandaki vatandaşlara dinletildi. Mehter takımının gösterisi ve ilahi dinletisinin ardında saat 00.13`de tüm camilerden sela okunmasıyla kalabalık dağıldı.

İnegöllüler şehitlerin isimlerinin bulunduğu 249 metrelik Türk Bayrağı ile yürüdü

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)- BURSA?nın İnegöl İlçesi`nde 15 Temmuz  Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe, üzerlernde şehitlerin isimlerinin bulunduğ 249 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı damga vurdu.

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında, Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü düzenledi. Atatürk Anıtı önünde, mehter takımı öncülüğünde başlayan ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, AK Parti İnegöl Gençlik Kolları üyelerince, 249 şehit anısına yapılan ve üzerinde şehitlerin isimleri bulunan 249 metre uzunluğunda Türk Bayrağı büyük ilgi çekti.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından sona erdi. İnegöllüler, yürüyüşün ardından demokrasi nöbetine başladılar.

Şırnak`ta polis, asker ve vatandaşlar birlikte yürüdü

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK`ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü`nde polis, asker ve vatandaşlar bir arada yürüdü.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şırnak`ta Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Aydınlıkevler Mahallesi`nden başlayan ve karayolları kavşağında son bulan yürüyüşte Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, 23`üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, sivil toplum kuruluşları, askerler, polis ve vatandaşlar birlikte yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık sık sık `Şehitler ölmez vatan bölünmez`, `Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ` sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra karayolları kavşağında demokrasi nöbetine katıldı.

Kayseri`de binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı`nda toplandı

Oktay ENSARİ- Yasin DALKILIÇ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ`de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Günü etkinliğinde binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı`nda  toplandı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya geldi. Etkinliklere Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2`inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Eski Milletvekilleri, belediye Başkanları, siyasi parti il başkanları ve binlerce kişi katıldı.

polis, akşam saatlerinde kalabalığın toplanacağı Cumhuriyet Meydanı`nda bomba araması yaptı. Güvenlik arama noktalarında geçerek meydana akın eden vatandaşlar, dualar okuyarak şehitleri andı. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek anons edilirken kalabalık hep bir ağızdan " Burada" diye cevap verdi. Kalabalıktan zaman zaman " İdam isteriz" sloganları da yükseldi. Kuran-ı Kkerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Doç. Dr Şahin Güven tarafından hatim duası yapıldı. Polis kayıtlarına göre yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Meydanı`nı dolduran vatandaş, Fethullahçı Terör Örgütü`ne lanet okudu.

Kayseri Protokol mensuplarının kürsüden yaptıkları konuşma ve mehter gösterisinin ardından kalabalık, Cumhuriyet Meydanı`nın birçok noktasına kurulan sinevizyon sistemindeki dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü`nde yaptığı konuşmayı canlı olarak dinledi.

Bu arada Cumhuriyet Meydanında çok sayıda resmi daire, kurum kuruluş ve STK`lar tarafından çadırlar kuruldu. Sabaha kadar Demokrasi nöbeti tutacak olan kalabalığa, belediyeler ve STK`lar tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Siirt`te demokrasi nöbeti `Mustafa Kemal`in askeriyiz` sloganıyla başladı

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA) - SİİRT`te 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbetine başlayan vatanlaşlar "Mustafa Kemal`in askeriyiz" sloganı attı.

15 Temmuz anma etkinliklerı çerçevesinde Siirt`te demokrasi nöbeti başlatıldı. Akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`na gelen çok sayıda kişi, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtleri giydi. Demokrasi nöbetinin başlamasının ardından sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından 15 Temmuz`da şehit olanlar için dualar okundu. Ardından Siirt`in Güres Caddesi`nde Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Tugay Komutanı Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katımıyla Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. 

Yürüyüşten sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`na gelen kalabalık, burada demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Demokrasi nöbetine katılanlar, ellerinde Türk bayraklar



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.