Türkiye`nin ilk yumurta müzesi Afyon da açılacak

Türkiye`nin  ilk yumurta müzesi Afyon da açılacak

Türkiye`nin ilk Yumurta ve Sanatları Merkezi ve Yumurta Dünyası Afyonkarahisar`da açılacak.

Dünya`da sadece 5 Ülkede bulunan yumurta sanatları merkezlerinden 6.sının Türkiye`nin en büyük yumurta üretimini yapıldığı Afyonkarahisar`da açılacak olması İlimizin tanıtımı açısından oldukça önem taşıyacak.

 

Proje oluşturma,geliştirme ve koordinasyonu Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından yapılan İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezi ve Yumurta Dünyası, Kumartaşlı Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketinin ana sponsorluğunda,Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından sağlanan resmi izin ve işbirlikleri çerçevesinde Uydukent`te bulunan Hattat Ahmet Karahisar-i Kültür Merkezi binasında bulunan sergi salonunda hizmet verecek.

 

Projenin ilk yapımı aşamasında, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`a bilgi sunumu yapılan projede, Kültür Bakanlığı izni ve tahsis işlemleri tamamlanırken, İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezinin Nisan ayının sonuna doğru açılacağı bildirildi.

 

Türkiye`nin ilk yumurta ve sanatları merkezinin İlimize kazandırılmasını sağlayacak ve projenin ana sponsorluğunu gerçekleştirecek Afyonkarahisar merkezli, Türkiye`nin en büyük 3. yumurta üretim firmalarından birisi olan Kumartaşlı Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kumartaşlı yaptığı açıklamada, böylesine güzel ve özel bir projenin yapımını gerçekleştirmekten ve İlimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, hazırlanacak olan tanıtım merkezine, İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezi isminin verilmesinden onur duyduklarını belirtti.

 

Mehmet Kumartaşlı ayrıca hazırlanacak projenin Türkiye`nin en büyük yumurta üreticisi ili pozisyonunda bulunan Afyonkarahisar`da, Türk Yumurta Sektörünün sembolü haline geleceğini inandığını, zafer,termal,mermer ve lezzetten sonra Afyonkarahisar Yumurtanın`da Başkentidir olgusunun Ülkemiz Kamuoyuna yansıtılmasının hedeflendiğini bildirdi. Kumartaşlı, işletmeleri bünyesinde bu zamana kadar çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, yapımı büyük bir emek gerektiren yumurta sanatlarıyla birlikte tavuk ve yumurtaya dair bir çok bilgi ve objenin bir arada olacağı tanıtım merkezinin ücretsiz olarak gezileceğini belirtti. Kumartaşlı yaptığı açıklamada Kumartaşlı ailesi olarak Türkiye`nin ilk Yumurta ve Sanatları Merkezini kurarak, Ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve tüm Afyonkarahisarlıların gurur duyacakları, bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Afyonkarahisar`da açılacak Türkiye`nin ilk Yumurta ve Sanatları Merkezinin projesini oluşturan ve projenin koordinatörlüğünü gerçekleştiren Gazeteci Yazar Murat Akarçay ise yaptığı açıklamada tanıtım merkezinin birbirinden farklı bölüm ve içerikleri kapsadığını,proje ile birlikte, Türkiye`nin en önde gelen yumurta sanatları ustalarından, Hamit Hayran,Durmuş Kuyumcu, ,Rıza Yaman, Serpil Yaman, Murat Kerpiç,Zafer Yoldaş,Hayrettin Duman,Leyla Özübek ayrıca Hattat Mesut Dikel ve Kudret Toka gibi birbirinden değerli ustaların eserlerinin karma sergi kapsamında tanıtım merkezinde sergilenerek bu sanatın tanıtımına ev sahipliği yapacaklarını ayrıca tanıtım merkezinde yumurta ve tavukla ilgili ziyaretçilerin birbirinden farklı ve değerli bilgileri edinecekleri bölüm ve içeriklerin bulunacağını belirtti.

 

Akarçay ayrıca ziyaretçilerin tanıtım merkezinde adını duymadıkları kanatlı hayvan ve bir çok değişik hayvan çeşitlerinin yumurtalarını yakından görebileceklerini belirtirken en önemlisi açılacak Tanıtım Merkezi ile yediden yetmişe herkesin ortak besin değeri olan yumurtanın tüketimine vurgu yapılacak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirileceğini aktardı.

 

İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Yumurta Sanatları Tanıtım Merkezine bünyelerinde bulunan Hattat Karahisar-i Kültür Merkezinde ev sahipliği yapacak olan Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise yaptığı açıklamada projeyi ilk kez Gazeteci Yazar Murat Akarçay`dan duyduğunda İlimiz adına güzel bir projenin hazırlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu, böylesine güzel bir projeyi, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirmekten onur duyacaklarını belirtti. İl Müdürü Mehmet Tanır, bu proje İlimiz sosyal ve kültürel yaşamına değerli bir katkı sağlayacak. Çünkü yumurta herkesin bildiği ve tükettiği ortak bir besin kaynağı. Hazırlanacak projede her gün tüketmeye çalıştığımız bu nimetin sanatla birleşerek hayranlık uyandıracağına da şahit olacağız öte yanda yumurtanın hikayesinden,tavuğun bilinmeyen bir çok noktasına kadar çeşitli belge ve görseli bir arada göreceğiz dedi. Mehmet Tanır ayrıca Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezi ve Yumurta Dünyası`nın Türkiye`de ilk olmasından kaynaklı olarak, İlimiz turizm sektörü nezdinde otellerimizde konaklayan misafirlerimiz içinde ilgi çekecek alternatif bir ziyaret destinasyonu olacağına inandığını belirtti.

 

Kendi Alanında İlk Olması Şehrimiz Açısından Güzel Bir Kazanım Olacak.

 

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şunları belirtti. "İlimiz yumurta üretimi açısından, Ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan ve bu alanda en büyük üretim gücüne sahip olan bir şehir. Bu durum şehrimizin ekonomisi açısından çok önemli bir değer. Bu bağlamda, Türkiye`de ilk olma özelliğini taşıyacak olan Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezi projesinin, şehrimize gelen ziyaretçilerimiz açısından farklı bir sanat ve müze anlayışı ile gerçekleştirilen değişik bir gezi destinasyonu oluşturacağına ve şehrimizin tanıtımı açısından kendi alanında ilk olması açısından oldukça önem taşıyacağına ve ilgi göreceğine inanıyorum" dedi. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan Kumartaşlı ailesi ve proje üreticisi Gazeteci Yazar Murat Akarçay ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

 

 

Ülke Genelinde İlgi Oluşturacaktır Diye Düşünüyorum.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser yumurta müzesi projesi güzel düşünülmüş farklı bir fikre benziyor. Mutlaka İlimizde ve Ülke genelinde ilgi oluşturacaktır diye düşünüyorum dedi. Serteser projenin İlimiz yumurta üretiminin önemiyle bağdaşacağını inandığını ifade ederek, projenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi durumunda, Ülke genelinde çok ilgi çekecek bir yapıya sahip olabileceğini tahmin ettiğini belirti. Projeye destek veren Kumartaşlı Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kumartaşlı ve proje üreticisi ve Koordinatörü Gazeteci Murat Akarçay ve Merkezin yapımında emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ettiğini belirten Başkan Hüsnü Serteser, projenin İlimize hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

 

 

 

 

Bu kadim Şehir İçin Yapılacak Her Güzel Şeyin Arkasındayız.

 

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler yaptığı açıklamada, "Ticaret Borsası olarak bu güzel kadim şehir için yapılacak her güzel şeyin arkasındayız. Yumurta Müzesi projesi kulağa oldukça ilginç gelen değişik bir fikir. Başarılı olacağına ilgi oluşturacağına inanıyorum aynı zamanda Afyonkarahisar her zaman ilk yapılan projelerle anılmayı hak eden bir şehir, projenin hayata geçirilmesi noktasında Mehmet Kumartaşlı gibi Ülkemiz ve İlimiz yumurta sektörü için değerli bir ismin desteğinin olması projenin İlimize kazandırılması adına mutluluk verici" dedi. Mühsürler projenin Türkiye`de ilk olması ve Afyonkarahisar`da yapılmasının İlimiz kültürel destinasyonunda ayrı bir tanıtım materyali olacağını belirtti.

 

 

İlimiz İçin Güzel Bir Kazanç Olacağına İnanıyorum.

 

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar yumurta ile ilgili Türkiye`nin en büyük üretici şehri. Bu noktadan bakıldığında, Türkiye`nin ilk Yumurta Müzesinin İlimizde açılacak olması sektörün geneli açısından oldukça değerli bir kazanç olacaktır dedi. Projeyi İlimize kazandıracak olan başta Mehmet Kumartaşlı ve projenin üreticisi ve koordinatörü Gazeteci Murat Akarçay`a teşekkür eden Başkan Konak, projenin yumurta tüketiminin önemine dikkat çekecek yönlerinin toplumsal açıdan oldukça değer taşıyacak nitelikte olduğunu belirtti. Konak ayrıca Yumurtanın Müzesi fikrinin başlı başına bireysel olarak herkeste merak oluşturacak bir özellik taşıyacağını söyleyerek Tanıtım Merkezinin açılışını merakla beklediğini belirtti.

 

 

 

100 Tavuk Irkının Yumurtası Merkezde Olacak.

 

Afyonkarahisar`da açılacak olan İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Merkezi ve Yumurta Dünyası projesine "Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu"na bağlı Türkiye genelindeki hobi tavukçuları yetiştirmiş oldukları tavukların yumurtalarıyla yer alacaklar. Federasyon Yönetim Kurulu adına projenin yumurta tedarik koordinasyonunu Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve Federasyonun Afyonkarahisar Derneği Başkanı İş Adamı Özcan Çetin koordinatörlüğünde, Federasyona bağlı Brahma Kulübü Türkiye kurucusu ve Süs Tavukları Üreticisi Emrah Bilgi ve Federasyonun Trabzon Derneği Başkanı Mehmet Er tarafından sağlandı. Proje nezdinde 23 İlde bulunan Süs Tavukları üreticileri tarafından Afyonkarahisara tavuk ırkları yumurtaları gönderildi.



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.