Gözden kaçırmayın

Özkaya Şerbetli tatlıyı sorduÖzkaya Şerbetli tatlıyı sordu

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya: “Şehir olarak markalaşamadık, bir iliz fakat kent değiliz.
Allah’ın Safranbolu’sunda evden başka bir şey yok, tüm insanlar oraya akıyor, benim Afyonkarahisar’ımda 400 tane Afyon Konağı var uyuyor” dedi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Kadın Kolları, yerel seçim çalışmaları kapsamında, bayanlar ve eşlerine yönelik olarak Keşkek Daveti organize etti. Keşkek Daveti’ne, İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve çok sayıda partili katıldı.
Açılış konuşmasını yapan, MHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör: “Bizler bugün hem tüm dava arkadaşlarımız ile biraraya gelmek. Hem de Fatih Çetinkaya ile beraber, hep birlikte güzel bir gün için teşkilatımız ile bierlikte böyle bir keşkek daveti düzenledik.
Bildiğiniz gibi ülke genelinde gerçekten çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ülkenin genelinde ki sorunlarda yerel de de hepimizi etkilemektedir. Bu anlamda bizler yerel anlamda ne kardar vizyon sahibi insanlar ile yönetimleri kazanırsak, ülkenin genelinde de çok fazla söz sahibi olacağımıza inanıyoruz” dedi.
“ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞİN MİMARI İLE YÖNETİME TALİBİZ”
Afyonkarahisar’ın yerel anlamda birçok problemleri olduğunu söyleyen Gönül Ar Güngör şöyle devam etti: “Ne yazık ki Afyonklarahisar hakettiği yerde değil. Bu kadar alt yapısı olan, tarihi mirası, kültürel mirası , yer altı ve yer üstü zenginlikleri , insanı, doğası her şeyi ile dört dörtlük bir şehir ancak Afyonkarahisar hala bir marka şehir olamamıştır.
Bu nedenle diyoruz ki yerel seçimlerde MHP çatısı altında, Fatih Çetinkaya önderliğinde Afyonkarahisar’ı yeniden imar ve iskan edeceğiz ve markalar şehri ilan edeceğiz.MHP ğretken beledeiyeciliğin mimarı ile yönetime talip oluyor.”“ŞEHİR OLARAK MARKALAŞAMADIK”
Daha sonra MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya söz aldı. Çetinkaya: “Afyonkarahisar’da yaşıyoruz ve aynı yerde yaşayarak, aynı kaderi paylaşıyoruz. Afyonkarahisar ziyadesi ile zengin ve çok kıymetli bir şehir. Kıymetleri ve değerleri çok fazla ancak insanları inadına bir o kadar fakir.
Afyonkarahisar’da çok marka var. Birçok yerel gıdanın da kendi markası var. Afyon’a mal olmuş markalar da var. Ama Afyonkarahisar bir kimlik bunalımı geçirmektedir. Tek bir markası yok. Şehir olarak markalaşamadık. Çünkü Afyonkarahisar bir il kent değil. Çevremize baktığımızda sosyal, kültürel alanda hiçbir4 faaliyet göremiyoruz. Örneğin ilimizde bir üniversite var.
Konservatuar bölümüde var ancak ilimizde sürekli çalışna ve sanat icra eden bir tane tiyatro yok. Malesef son on yılda spor faaliyetleri tamamen sıfıra indirgenmiş durumdadır. Son bir yıl içinde apar topar bir kulüp kuruldu. Amatör kulüplere bin lira, iki bin lira gibi yardımlar yapıldı.
Dikkat ediyorum bütün sporcular ile anlaşmalar bir yıllık yapıldı. Çünkü emin olun bir nisan’dan sonra eğer rakiplerimiz bu yarışı alırlarsa bu tür faaliyetlere hiç önem vermeyeceklerdir.”“ŞEHİR DIŞINA GİTTİĞİMDE AFYON’DAN UTANMAK İSTEMİYORUM”
Bayanların toplumdaki yeri ve topluma olan inşaası tam olarak sağlanabilmiş değil diyen Çetinkaya konuşmasında şunları söyledi: “Siz hiç kafelerin bile ahlak teşhisi yapıldığı başka bir il gördünüz mü?, Siz hiç üniversite yurtlarında özellikle Erenler bölgesi’nde yurtların basıldığını, çocukların tek tek teşhis edildiğini duymuş muydunuz?, Afyonkarahisar’la ilgili ulusal medya da yer alan son 5 haberi hatırlıyor musunuz?, ben şehir dışına gittiğimde Afyon belediye başkan adayı olduğumu söylediğimde, acı bir tebessüm ile yüzüme bakıyorlar. Ardından bizim yöneticileri soruyorlar.Ben artık şehir dışına çıktığımda Afyonluyum demekten utanmak istemiyorum.
Bunun için bir şeyler yapmamız lazım. Biz erkekler yaparsak yapalım, hanımefendiler istemedikçe, ne bu muzafferiyet gerçekleşir, nede ben emelime, amacıma ulaşmış olurum Hanımefendiler yüzde 50 demek değildir, yüzde 75 demektir aslında. Her yerde olmalısınız. Siz 1 Nisan’da bu görevi bana verirseniz, emin olun o günden sonra sizleri hiç rahat bırakmayacağım. Geleceğimiz için bir şeyler yapacağız.”“400 KONAK VAR UYUYOR”
‘Afyonkarahisar’da tüm değerleri galebe getirmeliyiz’diyerek konuşmasına devam eden Çetinkaya: “Allah’ın Safranbolu’sunda da evden başka bir şey yok, tüm insanlar oraya akıyor, benim Afyonkarahisar’ımda 400 tane Afyon Konağı var uyuyor.
Bizde bir tane Allah vergisi kalemiz var, başka hiçbir yerde böyle bir kale yok. Bizim Bedesten Çarşımız var, kadınlar pazarımız var, malesef dükkanların süt köşelerini örümcekler bağlamış durumda.
Ulu Camimiz, Sultan Divan-i’miz var, Mevlevi Türbe’miz var ancak onlar sessiz ve ruhani bir şekilde varlıklarını devam ettiriyorlar. Tüm bunları ‘Otantik Kültür Projesi’ ile hayata geçirdiğimizde, o 400 tane konağın içinde siz hanımefendileri görmek istiyorum.
Bir tarafta el emeği gıdalar, diğer tarafta el işlemeleri olsun ve artık birazcıkta hanımefendilerin cebine katkımız olsun. O ıssız sokakları alışveriş ve kalabalığın olduğu bir sokak yapacağız” ifadelerini kullandı.