Gözden kaçırmayın

Başkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağızBaşkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağız

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Sağlık Teşkilatı ile bir araya gelmek için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Afyonkarahisar İli Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Devlet Hastanesinde ve Afyonkarahisar Tabipler Odası Başkanlığı tarafından Güral Termal Otelde düzenlenen programlara katıldı. 
Gün içerisindeki programlar dahilinde ilk olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin Devlet Hastanesi Konferans salonundaki kokteyl programına katılan Vali Balkanlıoğlu’na Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Baro Başkanı Turgay Şahin, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve İl Müdürleri eşlik etti. 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu; “14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Sağlık konusundaki son 10 yıllık çalışmalar bizlerin yüzünü güldürdü ve daha da iyiye de gidiyor inşallah. Öyle ki Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden ülkemize şifa aramaya geliyor ve Türk hekimlerine güveniyorlar.
Doktorluk çok önemli bir meslek, bir kişi doktor yetişinceye kadar çok zor yollardan geçmektedir. Doktorluk mesleği kişilerin koluna taktığı altın bir bileziktir. Sağlığımızın kıymetinin elimizde olduğunda bilmemiz gerekmektedir.
Milletimiz, Devletimiz ve vatandaşlarımız için sağlık her şeyden önemlidir. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Hiçbir gelişme kaydedilemez. İnsanlar hayattan zevk alamazlar. Sağlıksız insanların dünyanın imar ve ihyasına hiçbir katkısı olmaz. Velhasıl her şeyin başı sağlıktır.
Akıl ve beden sağlığı her şeyin önündedir, bu nedenle insanlarımızın hiç hastalanmaması için hizmet sarf eden, hastalandıklarında da iyileşmesi için çaba sarf eden sağlık yöneticilerinin, doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlıklı bir yaşam diliyorum.”dedi. 
Daha sonra Afyonkarahisar Tabipler Odası Başkanlığı tarafından Güral Termal Otelde düzenlenen kokteyle katılan Vali Balkanlıoğlu; “Öncelikle burada bulunan sağlıkçılarımızın ve tüm sağlık teşkilatının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum. Sağlık memleket için, insan için son derece önemli. Sağlık denince her şey durur.
Her türlü başına felaket gelen insanlara teselli cümlesi ‘aman canına gelmedi ya’ ve ‘canın sağ ya’ denir. Bu anlamda insan sağlığıyla ilgilenen sağlık çalışanları ve kurumlar son derece kutsal bir görevi ifa etmektedirler. Çünkü Allahü teala’nın yarattığı her şey insanlar için. Tabi hiç hastalanmamak gerekiyor.
Koruyucu hekimli önemli. Sağlık sektöründe çalışanların gerekli bilgi ve becerilerinin yerinde olması, ekipmanlarının son sistemi yakalaması bir o kadar da önemli. Yani sağlık sektörü için yapılan yatırımlar ne kadar çok olursa olsun hiçbir zaman göze batmamalı ve çok görülmemelidir. Bir ülkenin gelişmişliği de buna bağlıdır.
Geçmişte insanlar sağlık aramaya gittikleri kurumlarda sağlıklarından oluyorlardı. Bu konuda dünyada belli bir yere geldik. Hatta dünya ülkelerine örnek bir sisteme kavuştuk. Bu anlamda bu başarıyı kazanmamıza vesile olan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların sonunda en başarılı hekimlere ve en çok süreyle çalışan hekimlere plaketleri Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.