Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar`ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Boyalı köyü`nün su sıkıntısı var.
Seçimleri yeni kazanan Muhtar Faruk Oflaz, kendisinden önceki yönetimin yaklaşık 30 bin lira civarında borç bıraktığını, bu sıkıntının ise, ister istemez Boyalı köyü sakinlerine yansıdığını söyledi.
Mevcut su deposundan sağlanan suyun yeterli olmadığını ve köy içerisinde faal durumda olan birçok çeşmenin ise şu anda akmadığını söyleyen Muhtar Oflaz, elektrik borcumuzdan dolayı su deposuna su basamaz durumdayız, bizden önceki yönetimin bırakmış olduğu bu borçtan dolayı, elektrikle su basılan pompamızın olduğu yer şu an mühürlü, vatandaşlarımız su borcunu normal şartlarda ödemiş fakat bizden önceki yönetim bu parayı yatırmadığından dolayı, borçlu gözüküyoruz.
Bu durum ise köy halkımıza sıkıntı olarak yansıyor. Köyümüzün şu anda doğru dürüst bir geliri yok konuyla ilgili olarak, bu sıkıntımızın mutlaka giderilmesi gerekiyor, imkanlarımız kısıtlı olduğundan dolayı elimiz kolumuz bağlı bir şekilde bekliyoruz.
Bir an önce bu sıkıntımızı çözmeleri için Devlet büyüklerimizden rica ediyorum. Yapımına yeni başlanan, köye yaklaşık 2 km uzaklıkta olan, Harami dere mevkisindeki barajın yapımı ise 2014 yılının sonlarına doğru teslim edileceğini, burada yapılan barajın 150 bin metreküplük bir kapasite de olacağını ve köy halkının, bu suyu sulama amaçlı kullanacağını söyledi.
Eğer içme suyumuz yeterli gelmezse, buradan arıtma vasıtasıyla köyün içme suyunun dahi temin edileceğini söyleyen Oflaz, bu süreç tabii uzun bir süreç şu an için yapmamız gereken tek şey, bir an önce elektrik paramızın ödenip köyün yeterli suya kavuşmasını sağlamaktır dedi.
O nedenle sayın Valimizden, İl Genel Meclisi üyelerimizden,Sinanpaşa Belediye Başkanımızdan suyumuza kavuşmamız için yardım bekliyorum dedi. Afyon Time
Yorumlar
Yorum Yap