Gözden kaçırmayın

Başkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağızBaşkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağız

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Genel Kurulu, Yasemin düğün salonunda gerçekleşti.
Mevcut başkan Mahmut Emin Birliktir ve Mustafa Kunak’ın yarıştığı genel kurulda, Başkan Birliktir üyelerin güvenoyunu alarak yeniden başkan seçildi. Başkan Birliktir, “Kazanan esnaf oldu” dedi.
 
Yasemin düğün salonunda gerçekleşen Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Genel Kuruluna Mahmut Emin Birliktir ve Mustafa Kunak aday oldu. Divan heyetinin oluşmasıyla başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak’ın divan başkanlığını yaptı genel kurulda, adaylar yönetimleri ile birlikte tanıtıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Soma’da yaşanan maden kazası ile ilgili üzüntülerini dile getirerek, genel kurulun esnaf ve sanatkara hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başta olmak üzene, oda başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı genel kurula üyeler yoğun ilgi gösterdi. 
SOMA’DA YÜREĞİMİZ YANDI
Madeni Sanatkarlar Odası’nın Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olduğunu söyleyen Çoban, hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dilerken yaralılara acil şifa diledi. 28 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez göreve geldiklerini belirten Çoban ilk döneminde tüm esnaf teşkilatları ve sivil toplum örgütleriyle iç içe olduklarını hatırlattı. Seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu hatırlatan Çoban, “Esnaf odalarımızla, muhtarlarımızla, basınımızla her zaman diyalog içinde olmaya özen gösterdik. Yapacağımız çalışmalarda tüm kesimlerin fikirlerini alarak en doğruyu yapmaya çalıştık” dedi. 
6 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI
Belediye başkanlığının ilk döneminde 2. Küçük Sanayi Sitesinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Çoban, alt yapı hizmetlerinden yol çalışmalarına kadar 6 milyon TL yatırım yapıldığına dikkat çekti. 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Çoban, “Bizden önce belediyemizin yıllık yatırım tutarı 10 milyon TL civarındaydı. Ancak biz sadece 2. Küçük Sanayi Sitesi’ne 6 milyon TL yatırım yaptık. Sanayi çarşımızda ki esnafımız yapılan çalışmaları yakından görme fırsatı buldu. Kooperatif Başkanımız Mustafa Keser ile her zaman fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Yolların tamamlanması için çalışmalarımız devam edecek” dedi. 
 
1.KÜÇÜK SANAYİ İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ
Şehir merkezi içinde kalan 1. Küçük Sanayi Sitesi içinde çalışma yürüttüklerini hatırlatan Başkan Çoban, hem dükkan sahipleri hem de kiracılar ile bir araya geldiklerini söyledi. Sanayi Sitesi için proje hazırlanacağını söyleyen Çoban, “Dükkan sahiplerinin yüzde 60’ı ve üzerinde bir onay çıkarsa burayı taşımayı düşünüyoruz. Bu alan için önemli projeler hazırlanıyor. İnşallah ilerleyen dönemde bu alan için güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız” dedi.
Madeni Sanatkarlar Odası’na seçilecek yeni yönetime de başarılar dileyen Çoban, “İçinde 81 branşın bulunduğu bir odanın seçimi yapılıyor. Bugüne kadar Oda Başkanı M. Emin Birliktir ve yönetimiyle güzel çalışmalar yaptık. Yeni dönemde de Oda’nın her zaman yanında olacağız. Madeni Sanatkarlar Odası’na yakışan bir kongre gerçekleştiği için tüm üyelere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
KUNAK’TAN BİRLİKTİR’E TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından başkan adaylarına söz veren Abdülkadir Konak, ilk olarak Mustafa Kunak ve yönetimini kürsüye çağırdı. Burada Kunak ve ekibini salonda bulunanlara tanıtan Başkan Konak, Kunak’ın konuşmasını yapmasını istedi. Bu üzerine genel kurulda bir konuşma yapan Madeni Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mustafa Kunak, 18 yıldır aralıksız olarak başkanlık görevini yürüten M. Emin Birliktir’e teşekkür etti.
Oda’nın ilimizin üye bazında en kalabalık Oda’sı olduğunu söyleyen Kunak, esnafın her zaman yanında yer alacağını ve sorunları çözeceğini ifade etti. 1990 yılından beri Afyonkarahisar’da egzozculuk ve kaynak işleriyle uğraştığını söyleyen Kunak, “Madeni Sanatkârlar Odası’na yakışan bir kongre gerçekleştiriyoruz. Ben ve yönetim kurulu üyelerim esnafın sorunlarını yakından biliyoruz. Sorunların çözümü için elimizden gelen çabayı harcayacağız. Esnafı bütünleştiren çalışmalarla ilimize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. 
ALLAH BÖYLE BİR ACI GÖSTERMESİN
Genel kurulda ekibiyle birlikte kürsüye çıkarak üyelerini selamlayan Başkan adayı Mahmut Emin Birliktir, konuşmasında Soma’da meydana gelen maden kazasına değindi. Birliktir, “Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle üzüntümüzü belirtmek istiyorum. Allah’ım böyle bir kazayı milletimize göstermesin. Kazada şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum” dedi. 
BİR BİRİMİZİ KIRMAYALIM
Seçimlerin gelip geçici olduğunu insanların bir birini üzmemesini isteyen Başkan adayı Birliktir, başkan adayı Kunak’ın seviyeli bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyledi. Birliktir, şöyle konuştu; “Ben aday olarak çıkan arkadaşımızı kutluyorum. Yıllardır seçimlere gireriz, adaylar çıkar ve konuşurlar. Ben sevgili kardeşim Mustafa’nın seçim süreci içerisinde son derece seviyeli bir seçim propagandası yaptığını söylemek istiyorum. Bundan dolayı kendisini kutluyorum. Dolayısıyla kendisi için çalışan arkadaşları olacak.
Bizimde çalışan arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımızın bana göre acemilikleri ve ahilik bilincinin eksikliklerinden dolayı olabilir. Bakın bu bir seçimdir. Allah (c.c) kime nasip ederse o başkan olur. Biz sadece talep ederiz. Gerisinde ise çalışırız. Allah kime nasip etti ise o başkan olur. Biz esnafız, biz sanatkârız, biz yarın bir birimizin salına gireceğiz. Yarın belki de o sözleri söyleyenler dünür olacaklar. Bakın eskiden ahilik terbiyesi vardı. Sıkıntımız vardı. Bu ahilik terbiyesi neydi biliyor musunuz? Beni ustam Ferhat Kılıç ustadır. Ben ustamın yanında geçen seneye kadar sigara içmedim. Daha yeni içmem için izin verdi.” 
BU ELİ KİRLETMEMEK LAZIM
Ahilik teşkilatına girmek için valilerin, belediye başkanlarının geçmişte üye olmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan adayı Birliktir, “Ahilik esnafın ilk teşkilatıydı. Bu teşkilata dönemin valilileri, belediye başkanları üye olmak için çalışırlardı. Esnaf teşkilatı bu kadar önemliydi. Bir seçim, bir koltuk, bir dönem için bu kadar insanları yıpratacak doğru, yanlış şeyler söylemek uygun değil. Yarın yüz yüze bakacağız. Ben o nedenle o sözleri söyleyenlere baktığımız da çoğuna iyilikte yapmışız ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama el eli yıkar ise elde yüzü yıkar. Bu eli kirletmemek lazım. Bu el medeniyetin aynasıdır. Bunu unutmayın. Yarın biz varız ve sizde varsınız” şeklinde konuştu. 
ONU YALNIZ BIRAKMADIK
Başkan adayı Kunak’ın kaza geçirdiğinde kendisini yalnız bırakmadıklarını dile getiren Birliktir, eleştirilere de cevap verdi. Birliktir, açıklamasına şöyle devam etti; “Değerli başkan adayımız kaza geçirdiğini ve gelmediğimizi söyledi. Her halde hatırlamadığı için söyleyemedi. Yönetim kurulundan arkadaşlarım onları ziyaret etti. Kendi ortağı ve bizim yönetim kurulu üyemiz Coşkun Özen’de kaza olduğundan beri yanın dalardı. Sanırım kendileri hatırlayamadı. Hastalıklardan bahsettiler. Aslında ben bundan bahsetmek istemiyorum. Biz gereğini yapıyoruz. Biz o kanserli ustalarımız ile sürekli ilgileniyoruz. Bize iletilen her türlü problemde ilgilenmedi diyen arkadaşımız bana doğruyu söylemiyordur.” 
ÇÖZÜM ÜRETEN BİR BAŞKAN OLDUM
“Ben koltuğunda oturan bir başkan olmadım ve olmayacağım” diyerek konuşan Birliktir, gelsin çaylar gitsin yemekler olmadığını ve olmayacağını belirtti. Sorunlara çözüm üreten bir başkan olduğunu anlatan Birliktir, “Böyle bir şeyim yok. Benim esnafımın yani sizin bir probleminiz ve işiniz olduğunda benim personelim çözüyor mu çözmüyor mu? Onun gücü yettiğinde veya yetmediğinde yönetim kurulum denetim kurulum çözüyor mu çözmüyor mu? Onları aştığında bize ulaştığında çözüyor muyuz çözmüyor muyuz? 24 saat boyunca telefonum açık.
;Gecenin ikisinde başkanım jandarma bizi aldı diyenlerden doğum yapıyor eşim diyenlere, kolum kırıldı diyenlere kadar yanlarında olduk. Peki bunlardan haberiniz var mı? Burada reklam mı yapacağız? Hayatım boyunca reklamda yapmadım şovda yapmadım. Eğer hizmete talip iseniz ve bu hizmeti de Yüce yaratanın rızasını kazanmak için yapmıyorsanız tamamı haramdır. Biz şu yangında şu ettik. Burada bunu mu ettik diyelim. Yönetim kurulu içerisine aldığımız arkadaşımızın yangında yanında ilk biz vardık. Bunları hiç söylemedik ve söylemeyiz de.
Ayıptır. Bir şeyi bu esnaf ret edecek küçük yada büyük. Bunların her birisi ahi, bunların her birisi sanatkar, bunların her birisi ustadır. Bunlar sıkışabilir, çekini ödeyemeyebilir, borcunu ödeyemeyebilir. Bu ustalarımızın hangisi geldi de derdine ilaç olmadım. Bunları mı açıklayayım yakışır mı bizi? Hangi birinizin resmi kurumlarda oda ile hiç ilgisi olmayan işlerinizde ilettiniz de çözmedik mi? Diğer işlerimden bahsediyorsunuz. Ama aslında hata yapıyorsunuz. Kendi kendinize tezada düşüyorsunuz. Bunlar benim diğer görevlerim. Sizin için Madeni Sanatkarlar üyeleri için bir itibardır. 
Sizin başkanınız iktidar partisiniz Belediyesinin Meclisinin başkanvekilidir. Sizin başkanınız TÜMSİAD’ın başkanıdır. Belediye meclis üyeleri para falan almaz. Orası hizmet yeridir. Başa beladır belediye meclis üyeliği. Ama biz oraya Madeni sanatkarlar odasının esnafını temsilen girdik” diye ifade etti.
BİLMEDEN KONUŞMAYIN
“Belediye meclisinde sizi temsil ediyorum” diyen Başkan adayı Birliktir, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bir örnek vereceğim; eski başkanlardan Hayrettin Barut bey ikinci küçük sanayi sitesinin başkanı burada. İhaleye çıktılar rahmetli Hulusi Yılmazaslan döneminde. Belediye ihaleye de aldı parasını da. Yaptı mı yollarımızı? Daha sonra Sayın Kaptan geldi yaptı mı yollarımızı? Ama bir değil bin kere razı olsun birlikte çalışmaktan onur duyduğum Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bey ile sürekli diyalog halindeyiz.
Kendisi söyledi 6 Milyon TL yatırım yaptığını ve 2,5 Milyon TL daha yatırım yapacağını. Bu ne demek biliyor musunuz? Orası site demek cebinizden yapacaktınız. Bir üye başına bu iyi diyaloglarla her üyenin cebinden çıkacak 6 bin TL parayı belediye başkanımız hatırımıza yaptı. Sayın başkanım konuşmasında unuttuğunu söyledi. Bu dönem çok önemli. Benim diğer başkanlıklarım var ya bunları bürokratik ve siyasi gücü olmaza bürokrata iş yaptıramazsınız. Siyasetçiye iş yaptıramazsınız.
İşte basın gücü olmaz ise iş yaptıramazsınız. Bunların hepsini bir yerde toplamış bir başkanınız olacak ve ne zahmetlerle. Ondan sonra diyeceksiniz ki sen buralarda başkanlık yapıyorsun. Esnaf Kefalet kooperatifinin haricinde başka yerden maaş bile almıyorum. Oda yasa ile belirleniyor. Canının istediği kadar maaş falan alamazsın. Yasa 5362’ye göre bir veya 2 asgari ücretten fazla alamazsın veya üye sayısına. Bilmeden konuşmayın.” 
BİZLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNEM
Esnaf ve sanatkârlar için bu dönemin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan adayı Mahmut Emin Birliktir, Çimento fabrikasının 2015 yılı sonunda kaldırılacağını da hatırlattı. Birliktir, şöyle dedi; “Bu dönem neden önemli 2015 yılının sonunda çimento fabrikası kalkıyor. O bölgede belediyemizin 10 bin metre kare arsası var. Devlet malzeme ofisinin olduğu yer imara açıldı. Çimento fabrikasının olduğu yer imara açılacak bir şekilde ve yeşil alanları ayrılacak. Bunların tamamı konut olacak. Orada mal sahiplerinin çoğunluğu ne derse o yapılacak.
Ama bu 10 sene daha devam etmez. O kadar lüks konutun içerisinde birinci sanayiyi durdurmazlar. Onun için bu günden tedbir alınması lazım. Yani gideceğiz Belediye başkanına, imar komisyonuna yalvaracağız. Ama oradaki mülk sahibi esnafımızın dükkanı bu gün 100 bin TL ise yapılacak olan imar tadilatıyla oradaki dükkanı 100 bin TL’ye aldığında 150 bin ile 200 bin değerinde bir daire verecek şekilde tadilat yapılması lazım. Çünkü oradaki esnaflar mağdur olmasın. Birinci sanayide 800, ikinci küçük sanayi de 1200 civarında esnafımız var. Buradaki sanayiyi oraya taşıdığımızda 400 esnaf açıkta kalıyor ve bunu hiç düşündünüz mü? Biz bu esnafı nereye sığdıracağız. Ben düğün salonu yaptırmayacağım. Esnafın düğün salonuna ihtiyacı yok. Düğün salonunu da yaptıramazsınız. Benim esnafımın dükkâna ihtiyacı var.” 
SANDIKTAN BİRLİKTİR ÇIKTI
Yapılan konuşmaların ardından genel kurulda seçimlere geçildi. Mahmut Emin Birliktir ve Mustafa Kunak’ın aday olduğu genel kurulda 701 kişi oy kullandı. Bin 160 üyesi bulunan Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası seçimlerinde oy kullanan 701 üyenin 351’i Mahmut Emin Birliktir’e oy vererek tekrar başkan seçti. 336 oy alan Mustafa Kunak ise seçimlerden istediği sonucu alamadı. 17 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda tekrar Başkan seçilen Mahmut Emin Birliktir, esnafın başkanı olduğunu söyleyerek, “Seçimlerin kaybedeni yok. Burada esnafımız kazandı. Ben Mustafa kardeşimi de yakından tanırım. İyi bir seçim süreci geçirdik. Ama görev bize verildi. Allah’ın izni ile görevimizi yapacağız” dedi.