Gözden kaçırmayın

Çocuklar ilk  defa canlı buzağı gördüÇocuklar ilk defa canlı buzağı gördü

15 Mayıs 2014 Perşembe günü Saat: 14:00 da Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Müftülük ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün birlikte organize ettiği, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ nın konuşmacı olarak katıldığı, “Çocuk, Aile,Medya ve Şiddet” temalı konferans düzenlendi.
 
Konferans; aziz şehitlerimiz ile Soma Kömür Ocağında hayatlarını kaybeden işçiler için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 
Konferansa; İl Müftüsü Burhan İşliyen, Aile Politikalar Müdürü Alper Sezer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Eker, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak çocuk evlerinde kalan bir öğrenci Sakarya şiirini okudu. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Alper Sezer ve İl Müftüsü de birer konuşma yaptılar.

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca “Çocuk, Aile, Medya ve Şiddet” temalı bir sunum gerçekleştirdi. 
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca; kendi çocukluğundan da örnekler verdi. Çocuk eğitiminde anne, baba, okul ve toplum sorumluluğuna dikkat çeken Sait Çamlıca “Bu dünyada bana bir “melek” gösterin deseler, bir çocuğun yüzüne bakın derim.
O saf, o masum, o günahsız yüz, melekten başka neye benzetilebilir ki? Tüm bedenleriyle güler çocuklar. Ağlarken de bütün bedenleriyle ağlarlar. Yerleri tekmeleyerek, kendisini yerden yere atarak ağlayan ve gülen çocuklar henüz ikiyüzlülüğün ne demek olduğunu bilmiyorlar” dedi. 
Sait çamlıca konuşmasında “Günahsız melekler nereden öğreniyor ikiyüzlü olmayı da ikiyüzlü insanlarla dolu bir dünya da yaşıyoruz? “Okulda dehşet” başlıklı haberler hepimize normal gelmeye başladı. Daha beş yıl öncesine kadar böyle haberler duymak çok zordu. Bugün neredeyse her hafta yeni bir “dehşet” haberi duyar olduk. Bu gençler nasıl bu kadar cani olabiliyor? Doğuştan zalim insan olmadığına göre bu kadar zulüm niye çekiyor insanlık? 
Doğuştan katil insan olmadığına göre bu kadar çok cinayet niye işleniyor? Doğuştan hırsız insan olmadığına göre evlerimizde çelik kapılara rağmen niçin rahat uyuyamıyoruz? 
Dört yaşındaki bir kız çocuğu annesinin dizinin dibinden ayrılmazken, aynı kız çocuğu on dört yaşına geldiği zaman annesinin yanından niçin uzaklaşıyor? O on yıl içerisinde anne kızı arasında yıkılan iletişim köprülerinin sebepleri nelerdir? Bunu hiç düşündünüz mü? 
Beş yaşındaki bir erkek çocuğu babası kapıdan içeri girer girmez, “Babam geldi!” diyerek babasının bacaklarına sarılırken, aynı erkek çocuğu on beş yaşına geldiği zaman babası kapıdan içeri girer girmez niçin kendi odasına kaçıyor? O on yıl içerisinde baba ile oğul arasında yıkılan iletişim köprülerinin sebepleri nelerdir?
Bunu hiç düşündünüz mü? Altı yaşında bir merhamet abidesi olan bir çocuk, on altı yaşına geldiği zaman nasıl katil olabiliyor? O on yıl içerisinde çocuğun merhamet duygularının canavarlaşmasının suçlusu kim? Bunu hiç düşündünüz mü? Seminerimizde bu soruların cevapları üzerine birlikte düşüneceğiz” dedi. 
Verdiği örnekler ve tesbitler dinleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Programın son bölümünde salonda bulunan dinleyenlerin çocuklarını sahneye çağırarak onlara büyüdüklerinde ne olacaklarını, anne baba ve ailelerinde kitap okunup okunmadığını sordu. Millet olarak okumadığımızı dile getiren Çamlıca, hayatımızın her devresinde kitap okuyan bir millet olmamız gerektiğini vurguladı. 
Soma da yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ ya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer tarafından plaket verilmesiyle konferans sona erdi. Yılın koruyucu ailesi seçilen çifte de ödülünü İl Müftüsü Burhan İşliyen takdim etti.