Gözden kaçırmayın

Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAfyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptı

Türkiye Kamu-Sen bir kez daha memurların gerçek temsilcisi olduğunu gösterdi. Kamu çalışanlarının iş güvencesine yönelik tehditlerin yer aldığı, yargı kararlarının uygulanması için 30 günlük süreyi 2 yıla çıkartarak, yargının işlevsiz hale getirilmesine neden olan kanun tasarısında, Konfederasyonumuzun girişimleri kısmen de olsa sonuç verdi.
İş güvencesini ortadan kaldıran ve yargıyı işlevsiz bırakan kanun tasarısında Hükümet geri adım attı ve tasarıyı daralttı.
 
Bilindiği üzere tasarı gündeme geldiğinde, Sayın Başbakan`a genel başkanımız İsmail Koncuk tepkisini belirtmiş ve tasarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti. Sonrasında ilimizde, ülke genelinde ve TBMM Dikmen Kapısı önünde kitlesel basın açıklamaları yaparak memurlarımızın haklı tepkilerini dile getirmiştik.
Hükümetin ısrarı halinde iş bırakma eylemine kadar gidileceğini ilan etmiştik. Hem iktidar milletvekilleri ve bakanlarla hem de muhalefet partilerimizle gerekli görüşmeleri yaparak desteklerini istemiştik.
Tasarının, büyük oranda değiştirilmesi, gösterdiğimiz tepkiler ve ısrarlı takibimiz sonucundadır.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları esnasında verilen bir önerge ile, daha önce bütün memurları kapsaması öngörülen madde; 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna ekli (1) ve (2) sayılı Cetvellerde gösterilen unvanları taşıyan görevliler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dahi daire başkanı ve üstü görevlere, sivil memurlar hariç kolluk teşkilatlarının kadrolarına; açıktan naklen veya vekaleten yapılan atamalar için geçerli olacak şekilde sınırlandırıldı.
Buna göre, kanun kapsamında kalarak, hakları kısıtlanacak olan unvanlar şunlardır:
Valiler; 
Büyükelçiler, Daimi Temsilciler, Daimi Delegeler;
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri; 
Diyanet İşleri Başkanı ve Yüksek Din Kurulu Üyeleri;
Yüksek Denetleme Kurulu Başkan ve üyeleri; 
Müsteşar ve yardımcıları (Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri ve Yardımcıları dahil);

Genel Müdür ve Yardımcıları (Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Genel Sekreteri ve Yardımcısı, Hazine Genel Müdürü ve Milletlerarası İktisadi İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Yardımcısı, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma idaresi Başkanı ve Yardımcısı dahil), 
Devlet Planlama Teşkilatı Genel Sekreteri ve Daire Başkanları, Devlet Planlama Teşkilatı Planlama Uzmanı,

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurul Üyeleri ve Genel Sekreteri,
Vakıflar Genel Müdürlüğü İdare Meclis Başkan ve Üyeleri,

Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanı,
Devlet Personel Başkanı,

Atom Enerjisi Komisyonu Genel Sekreteri,
Bakanlıklardaki Kurul Başkanları ve Üyeleri,
Bakanlık Müfettişleri (Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları ve Bankalar Yeminli Murakıpları dahil),

Bakanlık Müşavirleri,
Birinci Hukuk Müşaviri,
Bakanlık Daire Başkanları,
İl İdare Şube Başkanları,

Bölge Müdürleri ve Başmüdürler,
Vali Muavini, Kaymakam, İl Hukuk İşleri Müdürü, İl Emniyet Müdürü,

Daire Başkanları ile sivil memurlar hariç olmak üzere;
Polis,
Jandarma,

Gümrük Muhafaza ve
Sahil Güvenlik teşkilatı kadrolarında görev yapan personel.
Kanun tasarısı bu şekliyle dahi kabul edilemez, bir hukuk devletinde, daire başkanı ve üzerindeki unvanlarda da olsa, kolluk kuvvetlerinde görev yapıyor da olsa, farklı hukuki normlar uygulanamaz.
Tasarı bu şekliyle Anayasa Mahkemesinden geri dönecektir.
Türkiye Kamu-Sen’ in ısrarlı bir şekilde, elindeki tüm imkanları kullanarak verdiği mücadelenin sonuca ulaşmasını kamu çalışanları tarafından iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada, memurların haklarını gerçek anlamda koruyan yegane konfederasyonun, Türkiye Kamu-Sen olduğu bir kez daha ispat edilmiştir. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.