Gözden kaçırmayın

Fiyatlar  Afyon Belediyesinden de ucuzFiyatlar Afyon Belediyesinden de ucuz

17 Ağustos 1999 Bu tarih sizlere neyi hatırlatıyor?
Bu gün 15 yaşında olan bir genç, bu tarihin neyi hatırlattığını tam olarak algılayamaz. Evet bu tarih bizlere, Gölcük `te yaşanan, binlerce kişinin ölümüne ve onbinlerce kişinin yaralanmasına sebeb olan, Gölcük depreminin tam tarihini hatırlatıyor.Gölcük depreminin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Prof. Dr. Mustafa Erdik ile Dr. Doğan Kalafat, şehri bekleyen ‘büyük tehlike’yi yorumladı.
Uzmanlar, ‘İzmit Körfezi’nden Saros’a uzanan fay tek parça olarak kırıldığı takdirde 7.6 büyüklüğünde deprem üretir’ diyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, özellikle 17 Ağustos Gölcük depreminin ardından Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri haline geldi.
Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ile Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat’ın yoğun mesai harcadığı proje ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. 
‘En riskli Türkiye’
İkili, son olarak AB’ye üye ülkelerin sismik araştırma merkezleri tarafından hazırlanan deprem risk haritası üzerinden Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeyi yorumladı.

Haritada İtalya, Yunanistan ve Türkiye’nin içinde yer aldığı Akdeniz kuşağı deprem açısından en riskli bölgeler olarak kırmızı ve mor renklerle dikkatleri çekerken, bu üç ülke arasında deprem açısından en riskli bölgenin Türkiye olduğu tespit edildi.

Dr. Kalafat, deprem risk haritasının Kandilli Rasathanesi’nin de içinde olduğu bir AB çalışması olduğunu, söz konusu harita ile üye ülkeler arasında deprem riski en yüksek alanların belirlendiğini söyledi.