Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tüm dikkatleri üzerine çeken Şef Serdar Görel, Gazeteniz Öncü’ye yaptığı açıklamalarda, kendisine verilen değerden çok memnun olduğunu ifade ederken, Atatürk’e benzemekten gurur duyduğunu söyledi. 
 
 
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzeyen Şef Serdar Görel, hayatının nasıl değiştiğini gazeteniz Öncü’ye anlattı.
Yozgat’ın Saraykent İlçesi doğumlu 39 yaşındaki Serdar Görel’in Atatürk’e benzerliği hayatını değiştirdi. 
Bursa’da yaşayan ve aşçılık yapmaya başlayan Yozgatlı Serdar Görel, Atatürk’e benzerliği ile bir anda Türkiye’nin dikkatini çekti.
Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu’nda görev yapan Görel, farklı illerde katıldığı programlarda Atatürk’e benzerliği ile insanların ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Katıldığı programlarda ve verdiği demeçlerde kendisine verilen bu değerden çok memnun olduğunu belirten Görel, “Atatürk’e olan benzerliğim insanların dikkatini fazlasıyla çekiyor” dedi. 
İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde tamamladıktan sonra İzmir’de bulaşıkçı olarak başladığı aşçılık serüvenini ailesine ait restoranda aşçı yardımcılığı ile başlayan Görel; “1990 yılında Almanya’da çeşitli ülkelerin restoranlarında aşçı başı olarak çalıştım.
1994 yılı sonunda Türkiye’ye döndükten sonra Bursa’ya yerleştim. 2003 yılına kadar Eurest Catring’de aşçı ve aşçıbaşı olarak çalıştım, daha sonra kafe restorant işletmeciliği yaptım. Aşçılık meslek okullarında genç aşçı adaylarının yetişmesine katkıda bulundum.
Bu süreçte Atatürk’e olan benzerliğim insanların dikkatini fazlasıyla çekti. Öyle ki Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak katıldığım programlarda insanların dikkatini daha çok çekmeye başladım” dedi.

UNUTULMAZ BİR ANI: YAŞLI TEYZE PEŞİNİ BIRAKMAMIŞ

Antalya!da jüri üyesi olarak katıldığı aşçılık yarışmasında yaşadığı bir anıyı anlatan Serdar Görel, Atatürk aşığı yaşlı bir teyzenin üç gün boyunca yanından ayrılmadığını ifade etti.Görel, başından geçen olayı Öncü okurları için anlattı: “Antalya’da yarışmada idik.
Jüri üyesiydim ama her zaman ki gibi bütün halkın gözü bende, bakıyorlar atamıza benzetiyorlar. Aralarında benimle fotoğraf çektirmek isteyenler de oluyordu.
Yaşlı teyze vardı çocuklarıyla beraber ailecek küçük bir çay ocağı işletiyordu. Bende çay içmek için çay ocağına girdim. Ama bir bakış baktı heyecanlandı. Atatürk’e çok benzediğimi söyledi ‘ATAM HOŞ GELDİN’ dedi.
‘Elim ayağım titremeye başladı, tüylerim diken diken oldu’ dedi. Beni yanından hiç ayırmadı görevim olmasa saatlerce benimle sohbet edip resim çektirecekti.
Bana bir anısını anlattı. Atatürk’e laf söyledi diye kardeşiyle 2,5 yıldır küs olduğunu anlattı. O derece seviyordu atamızı.
Esas olayin etkili yani su Ataturk e laf soyleyen yasli teyzenin kardesi 10 Kasim’da ve 9 .5 gece vefat etmiş. Ve teyzeye küs ölmüş. Teyzeciğim, görevim var gitmem lazım diyorum peşimden geliyordu.
3 gün boyunca orda yarışmamız vardı. 3 gün yanımdan hiç ayrılmadı. Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiğini bana defalarca söylüyordu ve o yüzden yanımdan ayrılmak istemiyordu.
Beni göndermek istemedi, yanımızda kal iş bulalım sana dedi.
Halen görüşüyoruz kendisi ile”.
Ulusal bir kanalda yemek programı yaptığını hatırlatan Görel, kendisini izleyen İzmir’li bir ailenin onu görmek için Bursa’ya geldiklerini de anlattı: “Ulusal bir kanalda yemek programı yapmıştım onu izleyen İzmirli bir aile beni görmek için Bursa’ya geldi o gün akşama kadar beni aramışlar bir şekilde ulaştılar bana.
ilk buluşma anımız çok heyecanlı ve duygu yüklüydü uzaktan geldiğimi gördüler geldi geldi geliyor diye seslerini duydum o kadar heyecanlı ve sevinçliyiler bana sarılıp sanki hasret giderdiler o kadar duygulanmıştım ki gözlerim doldu.
Oturduk sohbet ettik. Fotoğraf çekindik, sonra kendilerini uğurladım.” 
“YAŞ İLERLEDİKÇE ATATÜRK’E DAHA ÇOK BENZİYORUM”
Görel, yaşı ilerledikçe Atatürk’e benzerliğinin daha çok arttığını söyledi. İnsanların Atatürk’e olan benzerliğini daha çok fark etmeye başladığını söyleyen Görel; “”Herkes Atatürk ile akrabalığımı soruyor Anne tarafım Selanikliymiş ama bir akrabalığımızı bilmiyorum.
Selanik’e hiç gitmedim Kendimize ait iş yerim var ve sadece beni görmek için gelenler oluyor. Arkadaşlarına söylüyorlar onlara göstermek için tekrar tekrar gelip fotoğraf çektirenler oluyor.
Birde öyle tesadüf gelip beni tezgahta görüp de çok şaşıranlar oluyor. Yemeklerini yedikten sonra kimisi yemeden yanıma geliyor kimileride hesaplarını ödeyip hatta çıkıp mekandan tekrar dönüp pardon bir şey diyecektim diye soranlar oluyor.
Daha önce sizi Atatürk’e benzeten oldu mu diye bu soruyu günde en az 50 kişiden duyuyorum ve çok benzediğimi söylüyorlar” diye konuştu.

Atatürk’e benzediği için gurur duyduğunu kaydeden Serdar Görel, kıyafetlerini de Atatürk’ün seçtiği kıyafetlere göre giydiğini, sırf bu benzerlik yüzünden aynaya bakmayı çok sevdiğini söyledi.
Dizi teklifi aldığını belirten Görel; ilk işim oyunculuk egitimini tamamlamak dedi“

AŞÇI OLMAKTAN DA MUTLU
Atatürk’e benzerliği ile Türkiye’nin dikkatini çeken Serdar Görel, evli ve iki çocuk babası. Uludağ Profesyonel aşçılar derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olan Görel, aynı zamanda Ulusal Tv’lerde yemek programlarına katılarak eğitimler veriyor.
Özel olarak Atatürk’e benzemek için bir gayret sarf etmediğini söyleyen Görel, şöyle konuştu: “Benim hiç bir özel gayretim yok. Benim en doğal halim. Ve bundan mutluluk duyuyorum. İnsanlarımıza, halkımıza Atatürk’ü benzeyen olarak canlı yaşatmanın şerefini Allah bana bir ikram olarak vermiş.” 
ZÜBEYDE HANIM EVİ’NDE DUYGULANMIŞ
izmir karşıyakada zübeyde anne evini ziyareti sırasında duygularını da dile getiren Görel, “İçeriye adımımı attığım, doğal yapıyı gördüğüm anda sanki bir yerlerde Atatürk’ü görecekmişim gibi bir heyecan hissettim. 100 yıl geçecek olsa dahi bu duyguyu, Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşkıyla yanan bu Anadolu’nun öz evladı da aynı şeyleri hissedecek. Buraya geldiğiniz zaman Atatürk’ün heykeli bir mumyadır.
Ama biz onu mumya olarak düşünmüyoruz. Biz onu canlı olarak düşünüyoruz. Zaten beni görmenize gerek yok diyor, beni izleyin, benim emanetlerimi yaşatın diyor. Önemli olan husus da o zaten.” dedi.
Görel, anısına şöyle devam ediyor: “Latife hanımın odasına yöneldim tam odanın kapısına geldim karşımda oturuyordu bal mumu heykeli o anda çok duygulandım onu izlerken kendimi kaptırmışım yanıma bir bayanın yaklaştığını ve konuşmasını duydum şöyle diyordu ‘ayy gerçek gibi bal mumu heykeli ne kadar güzel yapmışlar’ diyordu bende Latife hanım için diyor sanmıştım o sırada kafamı çevirip ona gülümsememle kadının çığlık atması bir oldu birden yıkıldı yere çok korkmuştu.”

İZMİR ADD ZİYARETİ ÜZMÜŞTÜ GÖREL’İ
izmir Karşıyaka Atatürk’cü Düşünce Derneği ile bir anısını da bizlerle paylaşan Görel, burada yaşanan olaya çok üzüldüğünü belirtti:
“10 günlük İzmir gezimde ADD’yi de ziyaret etmeden duramadım Atatürk’e benzerliğimden dolayı sokakta yürürken bile çok zorlanıyorum.
Bu benim için onur ve gurur verici bir şey ama ADD’ye girdiğimde içerde 6 kişi oturuyordu bende yalnız gitmedim yanımda da Karşıyakalı bir arkadaşım vardı ve ADD yönetimini de iyi tanıyordu zaten o arkadaşım götürmüştü beni.
İçeri girdiğimizde 3 bayan 3 de erkek vardı kendimi tanıttım Bursa’dan geldiğimi İzmir’de misafir olduğumu ve ADD’yi ziyarete geldiğimi söyledim ama o insanlar sanki beni hiç dinlemiyorlardı yönetim kurulu toplantılarından bahsediyorlardı kendi kendileriyle sohbet edip ADD üyelerini eleştiriyorlardı.
Gençlerin hiç ADD’ye gelmediğinden şikayetçilerdi aktif olmadıklarından bahsediyorlardı bende ilgisizlikten bir köşede oturuyordum arkadaşımla beraber oturdukça rahatsız oluyordum bu yönetimdeki insanların yaş ortalaması 60 ile 70 yaş arası yıllar öncesinden bahsediyorlardı eski etkinliklerini anlatıyorlardı ama gençleri iyi eleştirip kendi yaptıklarını görmüyorlardı.
Aslında ben o gün çok sinirlenmiştim şoka uğradım bu insanlar orda koltuk derdine düşmüşler.
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kolay kurmadı. İyi biliyordu ki, korumak kurmaktan daha zordu. Buna karşın o inanıyordu ki, Cumhuriyeti genç nesiller, yani Türk Gençliği kolayca koruyabilecekti.
O, gençliğe çok güveniyordu İşte o seçtiklerinin, kendisine bu hakları veren Cumhuriyete ve onun kurucusu olan Atatürk’e sahip çıkması ve hatta sımsıkı sarılması gerekiyor. Lakin, son zamanlarda pek de öyle olmadığı görülüyor.
Gençliğe emanet edilen Cumhuriyet’in kurucusu, gençliğin gözünden adeta uzaklaştırılmak isteniyor ADD de şuan yönetimde gençlerimiz olmalı Türkiye gerçekten genç kuşağından yararlanamıyor.
Gençlerin heyecanından faydalanamıyor. Şunu hepimiz iyi biliriz ki; Genç demek, her zaman yeni bir heyecan demek, düşüncelerde yenilik demek, projelerde atılım demek, en önemlisi Türkiye’nin geleceği demek.”
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
“Cumhuriyetimizin ilanının 91. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anar, ülkemizin kurulma ve gelişme aşamalarında emeği geçen bütün insanlarımızı minnet duygularımla yad ederim.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” Ferhat Yüksel Özel Haber (Bu içerik izinsiz kullanılamaz)