Gözden kaçırmayın

Başkan Topçudan Başkan Topbaş'a ziyaretBaşkan Topçudan Başkan Topbaş'a ziyaret

İscehisar kaymakamı Ali Altınkaynak İlçeye bağlı Konarı Köyünde, Konarı Köy Camisinin yanmasının ardından aralarında anlaşmazlık ve ayrılık bulunan köylüleri bir araya getirdi.

Konarı Köyündeki köy camisinin yanması ardından camiyi yeniden yaptırmak isteyen Konarı Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Konarı köy girişine Hayra Hizmet Derneği tarafından yapılmakta olan yeni camii derneği arasında anlaşmazlık olmuş ve bu nedenle köy halkı ikiye bölünmüş,kendilerince oluşturulan iki farklı mescit vakit ve Cuma namazlarını ayrı ayrı kılıyorlardı.
Köylülerin bazıları eski yanan Konarı Köyü Camisinin bir an önce tadilat ve tamiratının yapılmasını isterken, köyün diğer bölümü Caminin küçük ve eski olduğunu ilk önceliğin yeni yapılan Camiye verilmesi gerektiği konusunda köylüler arasında ayrılık ve anlaşmazlık meydana gelmişti. 
2012 yılında başlayan ve bir çok kez de basına yansıyarak Konarı Köyünün olumsuz anılmasına sebep olan bu problemin biran evvel çözüme kavuşmasını ve köydeki bu ayrılığın bitmesi için Kaymakam  Ali Altınkaynak, Köyde kurulmuş olan iki ayrı Cami yaşatma dernek başkanları ve üyelerini Kaymakamlık makamına davet ederek bir araya getirdi.

İlçe Müftüsü Talha Demirkaya`nın da katıldığı görüşmede Muhtar ve heyetleri dinleyen Kaymakam, iki taraf arasında mutabakat sağlayarak iki derneğin fes edilerek Konarı Köyü Camileri Yapma ve Yaşatma Derneği adıyla tek dernek çatısı altında birleşmeleri yönünde adım attırdı.
Yeni kurulacak dernek için de fesih kararı alan iki dernekten 3`er üye belirlenerek, köylülerin ortak kanaatle belirledikleri, köyde görev yaptığı sürede herkesin sevgi ve saygısını kazanmış olan köy okulu eski müdürü Hasan Artun`un başkanlığında yeni bir yönetim oluşturulması kararlaştırıldı.
Okul eski Müdürü Hasan Artun`a Kaymakam tarafından yapılan dernek başkanlığı teklifine" Konarı köyündeki ayrıllığın bitmesi için her türlü göreve memnuniyetle hazırım" diyerek cevap veren Hasan Artun`la birlikte kendisini kırmayıp barışan dernek başkanlarına ve köy halkına teşekkür eden Kaymakam Ali Altınkaynak, beraberliğin pekişmesi adına bir hafta sonra köy meydanında Kaymakamlık ve İlçe Müftülüğünün düzenleyeceği birlik ve beraberlik yemeğine bütün Konarı Köy halkını davet etti.
Ayrıca 14 Kasım tarihinde köyde kılınacak olan Cuma namazının İlçe Müftüsü tarafından topluca bir mekanda kılınmasının sağlanması için Köydeki Cami yaptırma ve yaşatma dernek başkanlarından da söz alındı. 
Daha sonra birbirleriyle helalleşen dernek başkanları ve üyeler bundan sonra beraberce her iki caminin de yaptırılması için gayret göstereceklerini ifade ederek birbirlerine yönelik açtıkları şikayetleri geri çekme kararı aldılar. 
Köyde birlik ve beraberliğin pekişmesi için bir hafta sonra düzenlenecek olan yemek sırasında da katılan bütün vatandaşlara İlçe Müftülüğü tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed`in hayatını anlatan kitap hediye edilerek bir yarışma düzenlenecek.
Kitabın içeriğinden sınav yapılarak dereceye giren vatandaşlara Kaymakamlık tarafından çeşitli hediyeler verilecek olan yarışma sonucunda, dini değerlerimizin daha iyi anlaşılarak köydeki birlik ve beraberliğin kalıcı hale getirilmesi amaçlanmakta.