Gözden kaçırmayın

Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAfyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü İbrahim Özel’in emniyet müdürü olarak atanmasının ardından asayiş olaylarındaki başarılarını kat be kat artırdı.
Öyle ki ilimizde yaşanan suçların aydınlatılma oranı yüzde 60’lara yükseldi. 
Afyonkarahisar Emniyeti’nin başarılı operasyonları son aylarda artış göstermeye başladı. Özellikle emniyet Müdürü olarak atanan İbrahim Özel’in, yaşanan olaylara karşı hassas yaklaşımı ve disiplinli çalışma prensibi asayişin sağlanmasında büyük rol oynadı.
Öyle ki ilimizde 2013 yılında bin 500 asayiş olayı gerçekleşirken, 2014 yılında bu rakam bin 800’e yükseldi. Yaşanan yükselmeye rağmen olayların aydınlatılma oranı yüzde 60’lara kadar çıktı. 
“KIYI MAHALLELERDE SUÇ ORANI BİRAZ DAHA FAZLA”

İlimizde yaşanan olayların meydana geliş yerlerinin yoğunluğu hakkında açıklamalarda bulunan Asayiş Şube Müdürü Mustafa Atay, Emniyet Müdürü İbrahim Özel’in öncülüğünde Afyonkarahisar’ın suç haritasını çıkardıklarını belirterek, “Telefon dolandırıcılığı, hırsızlık, mala zarar verme, adam yaralama, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı gibi suçlar işleniyor.
Bu suçlar yoğunlukla Afyonkarahisar’ın kıyı bölgeleri olan Eşrefpaşa, Fatih, Ali İhsan Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak mahallelerinde yoğun olarak yaşanıyor.
Bu mahallelerdeki işyerlerinde kamera sisteminin bulunmaması hırsızların işini kolaylaştırırken, bizlerin işini biraz zorlaştırıyor. Kamera taktıranlarda ekonomik maliyet nedeniyle düşük pikselli kameralar kullanıyor.
Benim buradan ricam işyeri sahibi olan esnafların biraz ellerini cebine atarak yüksek çözünürlüklü güvenlik kameraları kullanmalarıdır. Bu tür kameralar özellikle hırsızlık olaylarında bizlere büyük faydalar sağlıyor” diye konuştu. 
 
“İHBARDA BULUNACAKLAR ÇEKİNMESİN”

Atay, “Hırsızlık olaylarındaki aydınlatma oranı Türkiye genelinde yüzde 33 iken Afyonkarahisar’da bu oran yüzde 38 oranında. Yani Türkiye ortalamasından iyi durumdayız” şeklinde konuştu.
Atay hırsızlık yaptığı tespit edilen kişilerin sabıka profillerine de dikkat çekerek, “Hırsızlığı meslek haline getirmiş suçlular var. Hırsız şüphesiyle yakalanmış kişilerin geçmişindeki sabıka kayıtlarında 5-10 defa hırsızlık suçu işlemiş olanlar yoğun olarak görülüyor” diye konuştu.
Hırsızlığı yanında yoğun olarak yaşanan bir başka suç olayının da dolandırıcılık olduğunu kaydeden Atay, “İlimizde yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılık olayı yaşandı. Biz bu 1 milyon liralık dolandırıcılık olayının 700 bin liralık kısmının kimler tarafından dolandırıldığını tespit ettik.

Biz vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz. 155’i hiç çekinmeden herhangi bir mağduriyet yaşamaları durumunda 7 gün 24 saat arasınlar. Burası ücretsiz bir hat polis her zaman sizlerin emrinde ve görevini yapmaya hazır.

Aramanın dışında SMS’le de hizmet veriyoruz. Kimse ihbar yaparken telaşa kapılmasın. Alınan ihbarlar bizler tarafından kayıt altına alınır ve kimin ihbar ettiğini ben dahi bilmem. Sadece bu ihbarı kimin yaptığının araştırması yapılır.
İhbarla ilgili olarak doğruluk araştırması yaparız. Doğru çıkması durumunda gereğini yaparız” diye konuştu.(Gazete 3)