Gözden kaçırmayın
Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltıda Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.
11 Ocak 2015 tarihinde, AKÜ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Rektör Solak’ın yanı sıra Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. A. Mustafa Yıldırım, Basın-Yayın ve Halkla İlişkilerle ilgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Birimler Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sena Coşkun ile Afyonkarahisar’da görev yapan basın kuruluşlarının sahipleri ile çalışanları katıldı.
Kahvaltıda söz alan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, AKÜ’nün Afyonkarahisar’ın marka değerlerinden biri olduğunu söyledi.
Abdioğulları, AKÜ’nün medya ile olan ilişkilerinin her zaman olumlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Üniversitemizin medya ile olan ilişkileri her zaman olumlu olmuştur. Ben ve önceki dönemlerde görev alan arkadaşlarımız üniversitemizden bir istekte bulunduklarında hiçbir zaman hayır kelimesini duymadık, olumsuzluk yaşamadık.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sabahı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban tarafından verilen kahvaltı sonrası öğle yemeğini Sayın Rektörümüz verirdi. Geleneğimiz bu şekilde sürüyordu.
Akşam yemeğinde de Sayın Valimizle birlikte toplanıyorduk. Bu yıl ki 10 Ocak’ta farklı uygulama oldu. Araya farklı güzellikler girdi.”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün ilerleyen yıllarda 9-10-11 Ocak tarihlerine yayılarak kutlanacağını tahmin ettiğini belirten Abdioğulları, “Dernek olarak 10 Ocak Cumartesi akşamı organize ettiğimiz gecede bazı hatalarımız oldu.
İhmalkâr olmamaya özen göstersek de bazı arkadaşlarımıza gerekli hassasiyeti gösteremediğimizi düşünüyoruz. Gerçekten bir organizasyon kolay olmuyor. Emeği geçen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Basın toplumun konuşan dili
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da muhabirinden foto muhabirine, kameramanından, radyocusuna ve gazete sahibine kadar medya mensupları ile bir arada olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.
Solak, basının toplumun konuşan dili olduğunu belirterek, “Bir ülkede basın olmadan olmaz. Basının her türlü temsilcisi toplumun konuşan dili, yazan kalemi, duyan kulağı gibidir.
O nedenle tarafsızlığıyla en güzel hizmeti verir. Sizler bunu fazlasıyla yapıyorsunuz. O nedenle minnettarız.
Üniversitemiz Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de web sayfamız aracılığıyla etkinliklerimizi, haberlerimizi sizlerle paylaşıyor” diye konuştu.
Hayallerimiz hedeflere, hedeflerimiz de planlara dönüştü
Tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, konuşmasında üniversite ile ilgili bilgiler de verdi.
21 Mart 2011 tarihinde Rektörlük görevine gelmesinin ardından değişik çalışmalar yaptıklarını aktaran Solak, “Hayal ve hedef olmadan hiçbir şey gerçekleşmez.
Hayallerimiz vardı, hedefe dönüştü; hedeflerimiz vardı, plana dönüştü. Bu inanç çerçevesinde 6 fakülte kurduk. Ön lisans üzerinde 33 program, lisans üzerinde 28 program, lisansüstü düzeyinde 29 programı eğitime açtık.
Bugün araştırma merkezi sayımız 18’den 30’a çıktı. Öğrenci sayımız 34 binden 42 bini geçti. İdari personel sayımız 788’den 927’yi buldu. Özellikle akademik personel sayımız bin 70’lerden bin 342’yi geçti.
Baktığımızda üniversitemizin büyüdüğünü görüyoruz. Özellikle bütçe yatırımları bakımından bir önceki dönemdeki 4 yıllık süreçte 73 milyon lira gibi bir bedelin, yatırımın bizim dönemimizdeki karşılığı 198 milyon liradır.
Fiilen harcanarak uygulaması da bitirildi”
23 projeden 21’i uygulandı
Solak, uygulamaya konulan toplam 23 projenin 21’nin bitirildiğini söyledi. Solak, bitirilen projelerin hepsinin hizmete açıldığını belirterek şöyle devam etti:
“Ali Çetinkaya yerleşkesinde Poliklinik Binası, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Amfi Derslikler ve Laboratuvar Binası, şehir merkezinde Diş Hekimliği Fakültesi, merkez yerleşkemizde de Hukuk Fakültesi, Sosyal Tesislerin yenilenmesi gibi çalışmalar yaptık.
İki projemiz de hızla bitiriliyor. Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerimizin toplam 88 laboratuvarının bir arada bulunacağı Laboratuvar Binasının şu anda kaba inşaatı bitti. Cezaevinde yaptırdığımız mobilyaların montajı sürüyor.
Kısmet olur biterse muhtemelen Şubat ayının son haftası inşallah devlet büyüklerimizle birlikte açacağız. Yapımı devam eden yeni yemekhanemizde aynı anda 3 bin kişi yemek yiyebilecek.
Bu yerleşkede 22 bin kişi günlük hayatını sürdürüyor. Ali Çetinkaya yerleşkesinde günlük işleyişimiz 10 bin civarında, Şuhut yolundaki yerleşkemizde de 440 öğrenci, 30 akademik personelimiz var.”
Onkoloji Hastanesi ihalesi Ocak ayında
Solak, bir ülkede mühendislik hizmetlerinin laboratuvar kurulmadan olamayacağını belirterek, aksi halde teorik uygulama olamayacağının altını çizdi.
Her iki fakültenin laboratuvar ihtiyacını kökten çözmek üzere 14 bin metrekarelik alanda işin bittiğini söyleyen Solak, şöyle dedi:
“Gerçi 1,5 yılı var ama biz her şeyi bir yıl öncesinden bitirmeyi kendimize prensip edindik. Tüm tesislerimizi bir yıl öncesinden bitirdik. Özellikle 4 proje çok önem taşıyor.
Bunlardan büyük memnuniyet duyuyorum. 27 Ocak tarihinde 30 bin metrekare kapalı alana sahip, 1 ile 3 saatlik mesafeyi dikkate alarak 14 ile hitap edecek, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin ihalesi var.
101 milyon TL maliyetli bir proje. Bir öğretim üyesi olarak bu zamana kadar yürüttüğümüz en büyük proje olduğunu söyleyebilirim. Mali değeri böyle ama katma değeri çok daha yüksek. Toplumda yüz bireyden 4’ü kanser hastası.
Her yüz bireyden 12’si de kanser olmak üzere. O nedenle Onkoloji Hastanesi’ni çok önemsiyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi gerçekleştirdikten sonra oluşan başarı, bize Onkoloji Hastanesi’nin bütçesini getirdi.
Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, kurum olarak üzerimize düşeni yaptığımızı belirterek, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Türkiye’de tam donanımlı ilk örneğini tesis ettiniz dediler.
Günlük ortalama 40 ilden insanlarımız tedavi amacıyla buraya geliyorlar. Bu gayret bize Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi imkânını verdi. Bu nedenle devletimize ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum.”
Öncelikle radyoterapi bölümünü açmak istediklerini belirten Solak, şu anda kemoterapi hizmetleri verildiğini, radyoterapi ile birlikte bu hizmetin tamamlayıcı olacağını kaydetti. Solak şöyle konuştu:
“Radyoterapide dışarıya gitmeler sürüyor. Sayın Başhekimimizle hedefimiz, başta şehrimiz olmak üzere tüm bölgede kanser hastalarının bize gelmelerini sağlamaktır. Bir sağlık külliyesine doğru gidiyoruz.
Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ardından 3 hastanemizle Afyon’a ayrı bir dinamik kazandıracağız. Huzur ve sükûnetle ihalelerimizi yapacağız.”
Teknopark’ın ise teorik olarak kurulduğunu bugün itibariyle imzaların tamamlandığını ancak ilgili bakanlığın Uşak’a yardımcı olmalarını talep ettiğini aktaran Solak, şunları söyledi:
“İkinci büyük projemiz de Teknopark. Teknoparkımızın Uşak yönetimine verdiğimiz süre 9 Ocak 2015 tarihinde doldu. Sanıyorum evraklar geldi. Prof. Dr. Kemalettin Çonkar hocamızın başkanlığındaki heyet çalışıyor.
Pazartesi günü her halükarda onlarla ya da onlarsız başlatıyoruz. Kısmet olursa bir ay içerisinde Teknopark’ın tabelalarını asacağız.
Yeri hazır; Merkez Kütüphane Binamızın arkasındaki binayı bir süre ofisler olarak kullanacağız. Dayadık, döşedik sadece tabelası asılacak. 300 bin metrekarelik alanla isteyen müteşebbislere, firmalara Ür-Ge ve Ar-Ge imkanı sunacağız.
Yer olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları ve Üniyurt arkasında, Otogara doğru gidilen alanla Şahitler Kayası’nın arasındaki bölgeyi seçtik. Senatomuz orayı uygun gördü. Buraya bazı firmaların gelmesine ön ayak olacağız. Çok güzel bir ticarileştirme ortamı da sağlayacağız.”
“Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan üst düzey paşalarımızla da görüştük. Askeri havaalanında uzunlukları farklı iki pist var. O pistin bir kısmında uçuşa talibiz” diyen Solak sözlerini şöyle noktaladı:
“Eğer süreç yolunda giderse, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin gerekli hazırlıklarının tamamlanmasının ardından uygulamalarının bir kısmını orada yapacağız.
Üç ayrı şirket, protokolle uçak ve helikopterlerini hizmet alımı kapsamında Afyonkarahisar’a getirmek istiyor. Üniversitemiz logosu ile en kısa sürede Afyon semalarında uçaklar, sertifikasyon eğitim programı kapsamında görülebilecek.
Kısmet olursa önümüzdeki döneme ilişkin de 25 projemiz var. Her birini internet ortamında yayınladık. AKÜ, bölgenin en iyi ve gelişmiş üniversitesi olmaya adaydır. Afyonkarahisar gibi parlayan bir yıldızdır.”
Rektör Solak’tan sonra söz alan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış da Vali Hakan Yusuf Güner’i temsilen programa katıldığını ifade etti. Barış, buluşmaya vesile olan Rektör Solak’a teşekkür ederek, katılımcıların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Rektör Solak, Orman ve Su İşleri Bakanımızın teşrifleriyle yapılan geceye de katıldı
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak 2015 tarihinde Ege Gazetecileri Federasyonu ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen gecede de basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Korel Termal Otel’de gerçekleştirilen tören, derneğin tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları yaparken, akabinde sırasıyla AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Vali Hakan Yusuf Güner ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu birer konuşma yaparak gazeteciliğin, haber yapmanın ve kamuoyunu bilgilendirmenin önemine değindiler.
Rektör Solak konuşmasında şunları söyledi: “Çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olan basın-yayın kuruluşlarımız, toplumun yapılanmasında, gelişmesinde büyük rol oynayan, vazgeçilmez unsurlardan biri, hitap ettikleri toplumun aynası ve toplumu oluşturan fertlerin doğru haber alma ve doğru bilgilenme hakkının teminatıdır.
Kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif ve tarafsız olarak yansıtmak suretiyle, demokrasinin tam işlerliğinin gelişmesine de katkıda bulunan gazetecilerimiz ile birlikte basınımızın diğer mensupları; toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde, korunmasında çok önemli görevler ifa etmektedir.
Kamu yararına hizmet eden gazeteci arkadaşlarımız; ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.
İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarımızın, kamu yararını ilgilendiren konularda halkımızı doğru bilgilendirmede, kamuoyu oluşturmada, alınan tedbirlerin, getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdiği duyarlılığın takdirle karşılandığını bir kez daha hatırlatmak isterim” dedi.
Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle andığını belirten Rektör Solak, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin, gece ve gündüzünü halkımızın doğru haber almasına adayan, basın meslek ilkelerine riayet ederek özveriyle çalışan bütün gazetecilerin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu ise, gazetecilerin yaptıkları çalışmaların ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek, “Basının doğru kullanılması lazım, isabetli olması lazım, art niyet olmaması gerektiği kanaatindeyim.
Hükümetimiz bu konuda doğru haber ileten kamuoyunu doğru bilgilendiren gazetecilerimizin her zaman yanındadır. Bundan dolayı 4 yıl çalışınca 5 yıl sayılması şeklinde bir düzenleme de yapıldı.
Gazetecilerin doğru ve tarafsız olması gerekmektedir. Gerçekten zor şartlarda çalışan gazetecilerin doğru bilgiler ileten bir ahlak sergilemesi ve kesinlikle tarafsız olması lazım” dedi.
Bazen hiçbir inceleme yapmadan yazılar yazıldığını belirten Bakan Eroğlu, “Ama onu duyurduktan sonra ‘Şüyuu vukuundan beter’ diye bir söz vardır. Hakikaten onu düzeltmek dahi daha da şüyuu bulmasından beter oluyor.
Bu, bir kul hakkıdır. Ben İSKİ Genel Müdürü iken çok çektim gazetecilerden. Bazen bir şey yazılıyor, aslı astarı yok. Allah’a şükürler olsun ki, 3 tane dev gazeteye dava açtım hepsinden de yüklü tazminatlar kazandım.
Sizlerden ricam şu: Sizlerin çok önemli vazifeleri var. Bir defa kamuoyunu doğru bilgilendirme temel vazifeniz olmalı. Halkın eğitilmesi meselesi çok önemli.
Bu vesile ile sizler aracılığı ile halkın eğitilmesi lazım. Kamuoyunu eğitmek, yetiştirmek çok daha güzel bir nesil hazırlamak için sizlerin elinde büyük fırsat var. Gazetecilere her türlü desteği vermeye de hazırız.
Bu anlamda Afyonkarahisar’ın kalkınması için emeği geçen bütün gazetecilere teşekkür ederim” diye konuştu.
Rektör Solak’a düzenlenen törende, Afyonkarahisar basın mensuplarına ve sektörüne vermiş olduğu destekten dolayı kendisine verilen plaketi, Bakan Eroğlu’nun elinden aldı.
Program; Bakan Eroğlu, Vali Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından Afyonkarahisar basınında görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanları ile meslekte 5-10-15-20 ve 25 yılını dolduran, aralarında AKÜ akademik ve idari personelinin de bulunduğu basın emekçilerine plaket ve belgeleri ile Süha Ünsal’ın “İkazcı Mehmet Şükrü: Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e” adlı kitabının takdim edilmesiyle sona erdi
Yorumlar
Yorum Yap