Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Mersin’de vahşide öldürülen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan konusunda açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Burcu Kayıkcı, “İnsanların en temel haklarından olan yaşama hakkını elimizden alan ve kadınları ikincilleştiren bu zihniyete karşı Türk milletinin topyekün mücadele etmesi gerekiyor” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Burcu Kayıkcı, Mersin’de minibüs şoförü Suphi A. tarafından vahşi bir şekilde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan konusunda bir açıklama yaptı.


Kayıkcı, yaşanılan olayın yürekleri derinden yaraladığını ve 20 yaşında bir insanın kabul edilemez bir sebepten dolayı hayatının sona erdiğine dikkat çekti.
“ÜLKEMİZDEKİ TEMEL PROBLEMLERDEN BİRİSİ KADINA ŞİDDET”
Türkiye’de yaşanan temel problemlerin başında kadınlara yönelik uygulanan şiddet olduğunu belirten Kayıkcı, “Evine gitmek için bir toplu taşıma aracına binen 20 yaşındaki gencecik bir kız çocuğuydu Özgecan.

Bindiği aracın şoförünün tecavüz girişimine maruz kaldı. Dövüldü, bıçaklandı, elleri kesildi yetmedi kendine insan diyen insanlıktan nasibini alamamış caniler tarafından yakıldı.

Cesedi ıssız bir yere bırakıldı. Olayın duyulmasıyla beraber insanlarımızın yüreği yandı. 20 yaşındaki Özgecan’ın tek suçu kadın olmaktı” dedi.
 
“BAKAN AYŞENUR İSLAM, ÖZGECAN’IN ÇIĞLIĞINI DUYDUN MU?”
Türkiye her geçen gün kadınlara yönelik olarak şiddetin artış gösterdiğini ve yetkililerin bu olayları engellemek için aldığı kararların yetersiz kaldığını savunan Kayıkcı, “Şiddete ve tecavüze uğrayan, cinayete kurban giden her kadın için hep içimiz yanmıyor mu?

Hep bu son olsun demiyor muyuz? Kadınlar yıllardır her türlü şiddete maruz kalmıyorlar mı?. Pek çoğumuz hayattan koparılmıyor mu? Şiddete uğrayıp canına kastedilen ama buna rağmen hayatta kalabilen kadınlarımız devlet tarafından yeterince koruma sağlanamadığı için yeniden saldırıya maruz kalma korkusuyla yaşamıyorlar mı?


Peki son olması için ne yapılıyor? Hükümet kanadı neden sessiz ve tepkisiz? Rabia için ortalığı yıkanlar nerede? Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan’ın çığlıklarını duyabildi mi?


Soruyorum AK Parti’ye böyle suçlar için yaptırım gücü yüksek yasalarımız neden yok?” ifadelerini kullandı.
 
“BAŞKA ÖZGECANLARI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”
Ülkemizde yaşanan bu olayların sona ermesinin tek bir çözümü olduğunu belirten Kayıkcı, bu çözümünde şiddet olaylarına karşı topyekün mücadele olduğunu söyledi.


Kadınları toplumsal yaşamda yok sayan ve ikincil konuma itmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacaklarını kaydeden Kayıkcı, “Meydanları boş bırakmıyoruz.


Taciz, tecavüz ve şiddeti kader olarak görüp bu suçlarda bile kadına atfedilecek kusur arayan zihniyete hep beraber dur diyeceğiz.Kadına şiddete ve kadının yaşam hakkının elinden alınmasına karşı bizler son nefesimize kadar mücadele vereceğiz.


İnsanın insan canına vahşice kıydığı,kişisel özgürlüklerin sınırlandırılmaya çalışıldığı ve kendinden olmayanın ötekileştirildiği, hukuka güvenin azaldığıyurdumuzda yeniden topluma düzen getirmek için hep beraber mücadele edeceğiz. Kadına karşı işlenen bu suçlar için kimse ceza hukukunda hümanist yaklaşımdan bahsetmesin çünkü bu suçlar için bir kadın olarak Hümanist yaklaşımı kabullenemiyorum.


Başka Özgecanları kaybetmek istemiyorum.Onun için bu tip suçlar için cezaların arttırılmasını,tahrik indiriminin kaldırılmasını,zamanaşımına uğramamasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmemesini istiyorum” diye konuştu.