Gözden kaçırmayın
Erhan cevaplayamayınca Köksal'a sorduAK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Fazıl Şenel bir basın toplantısı düzenleyerek kentimizle ilgili projelerini açıkladı.
Konuşmasına öncelikle özgeçmişi ile başlayan Şenel, Afyonkarahisar’da Akmescit Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü daha sonra Kadınana İlkokulu ve Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu belirtti.
1990-1995 İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü bitirdiğini, 1995-1997 İTÜ Makina Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümünde Master, 1998-2000 Iowa State Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği dalında Master ve Doktora çalışmalarında bulunduğunu daha sonra özel sektörde Türkiye’de ve yurtdışında önemli görevlerde bulunduğunu söyleyen Şenel, “Türkiye’de 2007 yılında BOTAŞ’ta genel müdür yardımcılığı görevi daha sonra 2010-2012 yılları arasında BOTAŞ’ta genel müdürü görevinde bulundum. BOTAŞ bugün Türkiye’nin en fazla ciroya sahip kamu şirketidir.
20 milyar dolara yakın cirosu vardır. Şirkette şükürler olsun ki bizden önce yapılamayan bir kompresör istasyonu yapmak, bazılarını projelendirip ihalesine çıkarak temelini atmak bizlere nasip oldu. Daha sonra EPDK’ya getirildim.
Buradaki görevimden de Afyonkarahisar’a daha verimli hizmet etmeye inandığım için milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’dan ayrı kaldığı dönemlerde kentimizle bağını hiçbir zaman koparmadığını kaydeden Şenel, “Görev yaptığım süreç boyunca Afyonkarahisar’ı da düşünerek çalışmalar yapmaya gayret gösterdim.
Kentimizden gelerek bizlerden yardım isteyen herkese kapımız açık oldu. Kimseyi ayrım gözetmeksizin dertlerine çare olmaya çalıştık. Partimiz ve halkımız bizlere milletvekilliği görevinin layık görürse bundan sonra siyasal zeminde yaptığımız hizmetlere devam etmek istiyorum” dedi.
“AK PARTİ HÜKÜMETİYLE ÜLKEMİZ BÜYÜK YATIRIMLARA KAVUŞTU”
Türkiye’nin cumhuriyet tarihi boyunca aldığı yatırımların 2 katını AK Parti hükümeti döneminde aldığını söyleyen Şenel, “Görevim gereği yurt dışına çıkmak zorunda kalıyordum.
Geçmişte Türk pasaportu olduğu zaman 2-3 saat mühür için kuyrukta bekleniyordu. Fakat AK Parti dönemiyle beraber ülkemiz dünya arenasında önemli bir itibar kazandı.
Yurt dışına çıkarken, pasaport mührü için bırakın sıra beklemeyi, pek çok ülke artık Türk pasaportu denilince mührü vurmaya bile kalmıyor.
Enerji sektörünü baz alırsak, Avrupa yoğunlukla doğalgaz enerjisini Rusya’dan temin etmeye çalışıyordu. Yalnız yakın dönemde Avrupa doğalgaz aktarımı için farklı rotalar aramaya başladı.
Avrupa’ya farklı kaynaklardan doğalgaz gidiyor. Mesela Cezayir’den İspanya üzerinden gidiyor fakat yeterli değil. Bir tanesi de Norveç’ten Kuzey denizinden gidiyor. Sıvılaştırılmış doğalgaz gidiyor.
Fakat Avrupa şunun farkında dünyadaki doğalgaz ve petrol kaynaklarının yüzde 70’i Ortadoğu bölgesinde yer alıyor.Tüketiminde yüzde 50’si Avrupa bölgesinde.
Avrupa bu kaynaklara ulaşabilmenin tek kaynağının Türkiye olduğunun bilincinde. Bu nedenle Türkiye’yle görüşerek buradaki kaynakları kendi bölgesine aktarmak hem de Türkiye’den alternatif bir boru hattı yaratmak istiyor.
Bu nedenle Azerbaycan’la, Irak’la ve Türkmenistan’la görüştü. TANAP projesinin nereden geçeceği belli. Peki Irak’tan gelmesi muhtemelen gaz nereden geçecek?
Birde Doğu Akdeniz Enerji Havzası’ndan çıkacak gaz nereden gidecek? Bu enerji hattının da geçeceği yer Türkiye’de bunu bütün dünya biliyor.,
Doğu Akdeniz Havzası’ndaki gaz muhtemelen Mersin, Anamur taraflarından Türkiye’ye girecek. Bu gazı Avrupa’ya dağıtırken, nereden geçireceksiniz.
Ben BOTAŞ Genel Müdürlüğü yapmış ve projelerde bizzat bulunmuş birisi olarak söylüyorum. Bu hat Mersin’den Konya’ya bağlanıyor, Konya’dan bu hat Afyonkarahisar’a geliyor.
Afyonkarahisar’dan da yeni bir hat yapılarak Kütahya, Bursa’nın güneyi oradan da Balıkesir, Çanakkale ve Avrupa’ya gidiyor. Afyonkarahisar’daki yapılacak olan hat büyük ihtimal Çay ve Bolvadin’den geçecek.
Bu hat ikiye bölündüğü için basınç kaybı yaşanıyor bu yaşanan basın kaybını ortadan kaldırmak için kompresör istasyonu kurulması gerekiyor.
Allah nasip ederse Irak ve Doğu Akdeniz gazları Türkiye’ye girdiği zaman bu hatlar yapılmaya başlanacak ve Afyonkarahisar’a da bir kompresör istasyonu kurulacak. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı bir istasyon.
Bu doğrudan çalışacakların sayısı birde dolaylı olarak çalışacaklar var. İnşallah bu gelişmeler ışında Çay, Bolvadin ve Sultandağı bölgesinde yaşayan insanların istihdam sorununa bir nebze olsun çözüm olacak.
Bu çalışmalar benim öngörüme göre 2 yıl içinde başlayacak 1 yıl içinde tamamlanır ve 3 yıla kadar yukarıda anlattığım gelişmeler sağlanır. Bazın kesimler ‘BOTAŞ’ta genel müdürlük yapmış, İĞDAŞ’da çalışmış.
Afyonkarahisar’a boru hattı mı döşeyecek diyorlar’ Evet gerçekten Afyonkarahisar’a boru hattı döşeyeceğiz. Yolların kesişim noktası olan Afyonkarahisar bundan böyle enerji boru hatlarının da birleştiği nokta olacak” dedi.
“BOLVADİN’DEKİ ALKOLOİD FABİKASI GELİŞTİRİLECEK
DİNAR’DAKİ SANTRAL BÖLGE EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK”
Bolvadin’deki Alkoloid fabrikasının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Şenel, “Bu fabrikaya yeni ilaveler yapılması gerekiyor. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu bölgeye yeni ilave tesislerin yapılması istihdama da katkılar sağlayacak.
O bölgede kalite artacak, ekonomi canlanacak. Bunun da destekçiyiz yapacağımızı da biliyoruz. SEKA Fabrikası’nın da arazisi satıldı. O araziyi de organik tarım için kullanmayı düşünüyoruz.
Afyonkarahisar’ı organik tarımın merkezi yapmayı da hedefliyoruz. Dinar Dombayovası bölgesinde bulunan kömür havzası konusunda ciddi projelerimiz var. Buradaki kömürler kaliteli kömürler ve buradaki madencilik galeri madenciliği değil.
Açık ocak sistemiyle çalışılıyor. Bu bölgede yapılacak olan madencilikte Soma ve Ermenek’teki gibi kazalar olmayacak. Dinar’da kurulması planlanan termik santral 3 bin 500 megavatlık bir tesis olacak. Bu tesisin inşasında 6 bin 500 kişi çalışacak.
Tamamlanmasıyla beraber 2 bin 500 kişi doğrudan çalışacak. Afyonkarahisar’ın merkezinden itibaren ne kadar işsiz varsa beyaz yakalı olsun, mavi yakalı olsun hepsine iş sağlayacak bir tesisten bahsediyorum.
3500 megavatlık enerji ne demek, Afyon’un tamamı, Isparta, Burdur, Denizli ve Konya’nın tamamının elektriğini karşılayabilecek bir tesis” ifadelerine yer verdi.
“ELEKTRİK KESİNTİSİ SIKINTILARINI GİDERECEĞİZ”
Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesi ve yeni ihtisas sahalarının oluşturulması içinde girişimlerde bulunacağını belirten Şenel, “Zafer Havalimanı’na yolunda yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması hedefleniyor.
Oraya da destek vereceğiz. İlçelerimizdeki küçük ve orta ölçekli sanayilere destek vereceğiz. KOSGEB ile hareket edere bütün KOBİ’lerimize destek vereceğiz.
Bunlar bizim ulaşabileceğimiz ne yapmasını bildiğimiz kurumlar. İnşaallah gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Jeotermal kaynaktan enerji üretilecek.
Bu konuda İl Özel İdaremiz, Valiliğimiz, Belediyemiz çalışmalar yaptı bizde onlara destek verdik. Bu yapılan çalışmalar diğer bölgelere de yayılarak inşallah oralarda da jeotermal kaynaklarıyla enerji üretimleri yapılacak.
Yapılacak olan bu tesisler çevreci tesisler olacak. Projeler çevreden maksimum verim elde eden ve kirletmeyen olacak. Düşük sıcaklıklarda çıkan suları hibrit sistemlerle sıcaklığını yükselterek, enerji üretimleri yapılacak.
Tüm bu anlattıklarımı yapacak güç, kudret ve bilgimin de var olduğunu belirtmek istiyorum. Seçilmem durumunda bu projelerle ilgili çalışmalara hemen başlayacağız” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisinin de elektrik kesintileri olduğunu söyleyen Şenel, “kentimizde, ilçelerinde, belde veya köylerinde bir rüzgar, yağmur, kar yağması durumunda elektrik kesintileri yaşanıyor.
Bu sorunun çözümü noktası dağıtım şirketiyle irtibata geçerek gerekli olan çalışmaları hazırlayarak bu kesintilerin giderilmesi için yapılması için gayret göstereceğim bununda sözünü veriyorum.
“DUBLE YOLLARLA ESKİ KORKULARIMIZ ORTADAN KALKTI”
Şenel, AK Parti ile yapılan yol yatırımlarının önemine dikkat çekerek, “AK Parti dönemiyle yapılan duble yollar otoyol açığını gideriyor.
Türkiye duble yollara AK Parti hükümetiyle kavuştu. Önceden Ankara’ya 4 saatte gidiliyordu ve korkarak gidiliyordu. Şimdi hükümetimizin yaptığı yollarla 2 saat 15 dakikada gidiyoruz. Hız limitlerine uyarak.
Geçmişte İstanbul’a giderken yolların durumunu düşünüyorduk. Şimdi düşünmüyoruz. Bismillah diyerek yola çıkıyoruz 4-5 saatte Afyonkarahisar’dan İstanbul’a varıyoruz. Hızlı tren konusunda da yapılan çalışmaları bir Afyonkarahisarlı olarak takdirle karşıladım.
Bölgemizde 2 termal otelin karşısında bulunan bir yere tren durağı yapılması planlanıyor. Bu sayede Ankara’dan insanlar kongre, sağlık turizmi için nereye gideceğiz demeyecek Afyonkarahisar’a gelecek.
İlimizdeki bazı köylerde sulama ve içme suyu noktasında sıkıntılar var. Bunları da ilgili bakanlıkla görüşerek çözümü noktasında öncüsü olacağız.
Afyonkarahisar’ın bir başka sıkıntısı da hava kirliliği, bununla ilgili de yapacağımız doğalgaz projeleri ve diğer projelerle Afyonkarahisar’ı Türkiye genelinde havası temiz iller arasına sokacağız” ifadelerine yer verdi.
“AFYONKARAHİSARLA İLGİLİ PROJELERİN ÖNCÜSÜ VE DESTEKÇİSİ OLACAĞIM”
Seçilmesi durumunda Afyonkarahisar’a verimli bir milletvekili olacağına inandığını kaydeden Şenel, “Afyonkarahisar’a ve Türkiye faydalı olan projelerde yer alarak en yakın takipçilerinden birisi olacağım.
Hazırladığım projeleri, bilgi birikimlerimi TBMM’de Türkiye menfaatine kullanacağım. Aday adaylığı kararımı verirken bu ülke insanına hizmet ederek hayır dualarını alma niyetim var. Bu dünyada insanlara hizmet ederek hayır dualarını almaktan başka büyük makam ve mevki yok.
Bizde bu yola bu sebepten dolayı çıktık. Diğer aday adayı olan arkadaşlara bu kutlu yolculukta başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yorumlar
Yorum Yap