Gözden kaçırmayın

Başkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağızBaşkan Köksal Mahallelrimize hak ettiği hizmeti sunacağız

Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma ve Yaşatma Derneği( AFDİDER) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Afyonkarahisar Belediyesinde 300 diyaliz hastasına moral ve motivasyon yemeği verdi.
Yemeğe AFDİDER Dernek Başkanı Ahmet Akdağ’ın yanı sıra, Dernek yönetiminden Adnan Yoğurtçu, Mehmet Ali Geniş, Sema Akdağ, Harika Yoğurtçu, Gülay Geniş ve Afyonkarahisar merkez ilçe ve köylerinden çok sayıda diyaliz hastası katıldı.
Başkan Akdağ burada verilen yemeğin amacının, hastaların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak olduğunu, onların sıkıntılarını bir nebze olsa da paylaşıp hafifletmek olduğunu dile getirdi.
Bu tür hastalıklarda moral ve motivasyonun önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akdağ, hastalar genelde teşhisini öğrendikten sonra hayata küsüp, hayattan kopma noktasına geliyor. Bizim amacımız işte bu tür durumlarda onların yanında yer alarak, bu hastalığa sadece kendisinin değil birçok kişinin sahip olduğunu dile getirip ve hastalarımızı birbirleriyle tanıştırıp hayattan kopmasını engelliyoruz dedi.
Aynı zamanda böbrek naklinin de önemine değinen Akdağ, Böbrek nakli son derece önemlidir, şuan 526 hastamız var bunlardan 70 tane hastamızın nakilleri yapıldı. Burada önemli olan başta da söylediğim gibi, hastalarımızın her türlü sıkıntılarını özellikle iş konusundaki sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz, haftada üç gün diyalize giren bir hastanın nasıl çalışabileceğini siz düşünün, bizler artık bu noktada hastalarımızla bir aile gibi olduk dedi.
Bu arada diyaliz hastası Mehmet zeybek, hastalar arasında bulunan 4.5 yaşındaki en küçük hastaya, Hasan Hüseyin Koca kuşa hediye takdim ederek onun mutluluğuna ortak oldu.
Koca kuşun mutluluğu ise görülmeye değerdi. Yemek öncesinde hastalara hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Akdağ, yemeğe katılanlara teşekkür etti. 13 yıldır bu tür organizasyonlara imza attıklarını 13 yılda bu organizasyonun 27. Olduğunu belirtti.

Günün öneminden de bahseden Başkan Akdağ 8 Mart Dünya Kadınlar gününün tüm kadınlara kutlu olmasını diledi. Son olarak bu programda emeği geçen ve destek veren Afyonkarahisar belediyesine ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.Afyon Time( Bu içerik izinsiz kullanılamaz)