Yunus Emre ve Hocası Taptuk Emre'yi anma etkinlikleri

Yunus Emre ve Hocası Taptuk Emre

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesinde, Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi tarafından 12.`si düzenlenen etkinlikler ile Yunus Emre ve Hocası Tabtuk Emre anıldı.

Sandıklı Yunus Emre Mahallesi Yunus Emre Türbesi`nde bugün gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim okunması, şiir ve kompozisyon birincilerinin eserlerini seslendirmelerinin arkasından Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, birer konuşma yaptı.

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ``Önceki belediyeler ile birlikte bu yıla kadar Yunus Emre’yi anma etkinlikleri düzenledik. Fakat ulusal platforma taşıyamadık. Bu iş sadece kurumlar ile olmuyor Vatandaşlarımızın da konuya duyarlı olmaları gerekiyor`` dedi.

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ise ``Yunus`un kabrinin bir çok yerde olduğu iddia ediliyor. Burada önemli olan Yunus’un gönüllerde yaşıyor olmasıdır. Yunus Emre felsefesini çocuklarımıza çok iyi öğretmemiz, bunun için de kendimizin çok iyi öğrenmemiz lazım`` diye konuştu.

Etkinlikte şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alanlara ödülleri verildi. Anma etkinlikleri, yemek ikramından sonra Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre mezarlarının ziyareti ile son buldu.(YEHA)



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.