Tarih: 11.06.2012 16:08

AK Parti`de zimmet iddiası

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm’ün, partisinin banka hesaplarında usulsüz para çekme ve kendi telefonlarını parti hesabından ödettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, iddiaları yalanlarken, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendisine böyle bir duyum geldiğini ancak yazılı bir başvuru veya belgenin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

YEHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre; Afyonkarahisar AK Parti Sinanpaşa İlçe Yönetimi üyelerinden bazıları, İlçe Başkanı Mesut Tözüm’ün partisinin parasını zimmetine geçirdiği ve partinin parasını şahsi işlerde kullandığı gerekçesi ile şikâyetçi oldu.

Sinanpaşa İlçesinde geniş yankı uyandıran olayda AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm’ün, kendisine ait cep telefonu faturalarını da partisinin banka hesaplarından ödettiği ileri sürüldü.

YEHA Muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, kendisine atılan iftirayı yalanlayarak, böyle bir durumun olmadığını söyledi.
Kendisinin Sinanpaşa’nın köyünden gelerek ilçe başkanı olmasını hazmedemeyenlerin bir oyunu olduğunu ifade eden Tözüm, “AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanlığında böyle bir şey söz konusu değildir. Bizim Sinanpaşa’nın köyünden gelip İlçe Başkanlığı yapmamız nedeniyle bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Zaten bilgilerimiz AK Parti Afyonkarahisar Başkanlığında mevcuttur ve İl Başkanımız Mehmet Zeybek’in bilgisi vardır. Böyle bir şeyin olmadığını İl Başkanımızda bilmektedir” dedi.

Tözüm, kendi şahsına ait telefon faturasının otomatik ödeme sistemi ile yatırılmasına ise “Ben sadece partide görev alan arkadaşlarımıza kandillerde, bayramlarda ve düğünlerde mesaj atmak için bu sistemi kurdum. Bunda da bir art niyet olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ise, kendisine yazılı ve resmi olarak bir şikâyette bulunulmadığını belirterek, “Böyle bir dedikodu varsa çıkaran kişi bana belgesini getirecek bizde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı. YEHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —