Tarih: 07.07.2012 13:07

Emirdağ Belgeseli hazırlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi farklı sosyal, gelenek ve görenekleri ile tanındığı için yönetmen ve yapımcılar `Emirdağ Belgeseli` hazırlamak için yarışa girdiler.

Hazırlanacak belgeselle Emirdağ her yönüyle dünyaya tanıtılacak.


Yönetmen ve yapımcı Sertaç Karabulut, ``Emirdağ belgeselini hazırlamak için kolları sıvadı. İlk hazırlığında şair ve yazarlardan Muharrem Kubat, Özcan Türkmen, Ahmet Urfalı, Elif Bağcı ve Gazi Durusu`nun kaynak niteliğindeki bilgilerinden yararlandı.

Ortaya çok güzel bir belgesel çıkacağını belirten Karabulut, ``Emirdağ`ın ününü her gittiğimiz ve dolaştığımız yerlerde duyduktan sonra Emirdağ Belgeseli`ni hazırlamaya karar verdik`` diye konuştu.

Karabulut, şunları söyledi:
``Bu belgeselle Emirdağ her yönüyle bütün dünyaya tanıtılacaktır. Emirdağ`ının kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerini ortaya çıkarıyoruz. Emirdağ`dan çeşitli sebeplerle göç etmek zorunda kalan insanların buraya bağlılığını artırmaya çalışıyoruz. Emirdağlı yeni yetişen nesle öz kültürlerini benimsetmek amacıyla bu projeyi hazırlayıp uygulamaya koyuyoruz. Emirdağ`ın yaylalarını ve bütün köyleri dolaştık. Emirdağlıların yoğun olarak yaşadığı Eskişehir`e geldik ve burada da çalışmalarımızı sürdürdük.

Ortaya çok güzel bir Emirdağ belgeseli çıktı.’’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —