Bıçakçılar da Kurban Mesaisi

Bıçakçılar da Kurban Mesaisi

Kurban Bayramı’na 4 gün kala Afyonkarahisar’daki bıçakçı esnafı da mesai yapmaya başladı.

Yeni bıçak almayıp eskileri bileten vatandaşlar, bıçakçı esnafının gecesini gündüzüne kattı. 

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte bıçakçıların bulunduğu sokaklar hareketlilik başladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Afyonkarahisarlılar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu. 

Bayrama 4 gün kala en yoğun günlerini yaşayan bıçakçılar ise dükkanlarının dolup taşmasından ve işlerin yoğun olmasından memnun. Afyonakrahisar’da uzun yıllardan beri bıçakçılık mesleği ile uğraşan ve Afyonkarahisar’da bıçakçılığı ile ün yapmış olan Musa Sarıgül, Kurban Bayramı öncesi Afyonkarahisarlı’nın yeni bıçak almadığını ve eskileri biletmeyi tercih ettiklerini söyledi. 

Çin malı bıçakların kalitesiz olduğu ve insanların bilmeden bu bıçakları bilemeye getirdiği belirten Sarıgül, "Bizim en yoğun olduğumuz dönem Kurban Bayramından önceki günler. Bu dönemlerde kurban kesecek vatandaşlar evdeki eski bıçaklarını bize getirerek biletiyor. Bizim müşterimiz yoktur dostlarımız vardır. Geçen yıl bilediğim bıçağı bu yıl yine biliyorum. Bayrama kadar boş günümüz yok. Ancak vatandaşımız bizlere seyyar satıcılardan aldıkları Çin malı bıçakları getiriyorlar. Bıçakların çelikleri kalitesiz bile tutmuyor, çok çabuk köreliyor" dedi. 

Bıçakları 2 lira ile 2 buçuk liraya bilediğini de dile getiren Sarıgül, "Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte pek çok esnafımızın işleri arttı. Mesleği bileyicilik olmayan esnafımız bile Kurban Bayramı’ndan önce bu işe yöneldi. Diğer esnaf arkadaşlarımızın bile bu işe girmesi müşteri sayısında bir değişiklik yapmadı. Biz işlerin bu denli yoğun olmasından memnunuz" diye konuştu.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.