Kilim Davası İsa Kuş'u Yedi

Kilim Davası İsa Kuş

Odak Gazetesi yazarı Ertuğrul Sevim bugünkü yazısında Afyonkarahisar’daki cephanelik patlamasından sonra Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyareti, sırasında gündeme gelen kilim olayının ardından fotoğrafları çeken Valilik Basın Yayın Müdürlüğü çalışanlarından İsa Kuş’un görevinden alınıp işine son verilmesini yazdı.

Sevim’in yazısı kamuoyunda geniş yankı buldu. Sevim’in “KİLİM DAVASI İSA KUŞ’U YEDİ“ başlığıyla kaleme aldığı yazısı şöyle:
 

"5 Eylül patlaması ile başladık, 5 Eylül patlaması ile bitirelim. Malum 5 Eylül patlaması ile sadece 25 askerimizi şehit vermeyip, üstüne üstlük Sayın Valimizin Genelkurmay Başkanımıza hediye ettiği Bayat Kilimi ile de gündemde bir hayli yer almıştık.
 

Patlama halen güncelliğini koruyor, yukarıda bahsettiğimiz gibi şehitlerimizin doğal afet şehidi olarak kayıtlara geçmeyeceği müjdesini aldığımız günlerde Afyon Basını olarak bir patlama şehidi de biz verdik.
 

Patlama fotoğraflarını çekip, internet sitesine koyan Valilik Basın Bürosu çalışanı İsa Kuş arkadaşımız, bu olayla ilgili olarak hem görevinden alındı, hem de işten çıkartıldı.
 

Sayın Vali’nin kiminle çalışıp çalışmayacağı tabi ki kendi yetkisindedir. Ancak, olayın sabahı Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya’ya verdiği röportajla hediyeleşme olayını savunan Valimizin bu olayda sanki kendi haberi ve dahli yokmuşçasına en zayıf kişiye, Valilikte çalışan bir işçiye fatura kesmesi vicdanlarımızı yaralamıştır. Olayın asıl müsebbibi ilk hediyeyi veren Genelkurmay Başkanı olduğu için, ikinci derecede kusurlu olan Valimize o gün nasıl sahip çıkmış isek, bu günde olayın en az kusurlusu İsa Kuş’a da sahip çıkarız.
 

Sayın Vali bugünlerde İsa Kuş’a bu konuda emir vermediğini beyan ediyor, İsa Kuş ve Basın Müdürlüğü ise Valimizin haberi vardı diyorlar. Neticede bunun doğrusunu yanlışını Cenab-ı Allah mutlaka biliyordur. O’nun hesabını öbür tarafa bırakmak gerek.
 

Fakat içerisinden bir arkadaşını sırf arkasında bir güç olmadığı için feda eden sözüm ona “akredite”, “yerli” ve “prematüre yandaş” Afyon medyası ve yöneticileri, bu son sözüm sizlere olacak, İsa’nın yüzüne bakarken utanmayacak mısınız?
 

O’na sahip çıkamıyorsunuz, buna sahip çıkamıyorsunuz. Allah’ın aşkına siz ne işe yararsınız?"



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.