Münibüscüler ve Turex Havuzda Buluşacak

Münibüscüler ve Turex Havuzda Buluşacak

Şehir merkezinde son yıllarda minibüsçüler ile Özel Halk otobüsü Turex firması arasında yaşanan kavgaları sona erdirmek için Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Emin Birliktir’in yaptığı çalışma kamuoyundan gizleniyordu.
 


SIR GİBİ SAKLANMIŞTI

Şehir merkezide çalışan 362 minibüscülerin durak başkanları, şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker’in katılımı ile il trafik komisyonu başkanı Mahmut Birliktir arasında 17 Ocak 2013 tarihinde Belediye Meclis salonunda basına kapalı toplantı yapılmıştı. Toplantıyı sadece gazeteniz  KURTULUŞ  fotoğraflamıştı. Toplantı sonrasında alınan kararlar duraklar arasında yeniden sorun yaşanması için kamuoyundan gizlenmişti.  Gizlenen ön anlaşmanın en önemli bölümlerine yine gazeteniz KURTULUŞ ulaştı.

40 MİNİBÜSÇÜ HALA KARARSIZ !

Sadece KURTULUŞ ‘un fotoğrafladığı toplantıya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker,  14 durak başkanı ile Toplu Taşıma şirketi Turex’in  yöneticileri katılmıştı.   Trafik komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir’in önermiş olduğu  3 minibüs  yerine bir otobüs toplamda 120 otobüs teklifine sıcak bakmışlar, bazı durak başkanları da önerilen teklifi duraklarında görüştükten sonra kararlarını  bildirmişlerdi. Yaklaşık  322 minibüsçünün kendilerine sunulan teklife olumlu cevap verdiği, tahminen 40 minibüsçünün önerilen teklife olumlu cevap vermediği iddia edildi

GÖZLER BUGÜNKÜ MECLİS TOPLANTISINDA

Bugün toplanacak olan Belediye meclisinde Minibüsçülerin  Belediye Başkanlığına vermiş oldukları “Otobüse dönmek istiyoruz” önerisi meclis üyeleri tarafından görüşülerek Trafik komisyonuna  havale  edilecek. Trafik komisyonu minibüsçülerin  taleplerini değerlendirecek. KURTULUŞA’a ulaşan iddialara göre  362 minibüs 120 otobüse dönüşecek. Minibüsçüler bir şirket altında birleşecekler. Afyonkarahisar Belediyesi minibüsçülere yaptıkları bu girişimden  dolayı ihale süreci açmayacak. İhale süresini de kanunların verdiği en uzun süreye kadar uzatacak.   Halen çalışmakta olan Turex ile kar ortaklığı  için kurulacak olan   şirkette buluşacaklar. Minibüsçülerin şirketi kardan ‰55,  Turex şirketi ise ihalesi bitinceye kadar kardan ‰45 kar alacağı iddia edildi. Yolcu taşıma ücretini ise yine Afyonkarahisar Belediyesi belirleyecek.  Vatandaşlar ise  birleşme olması halinde rekabet ortamının yok olacağını ucuz yolculuğun tarihe karışacağını ifade ettile. Kurtuluş



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.