Afyon`a 7 Ambulans verildi

Afyon`a 7 Ambulans verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından 7 adet ambulans Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Müdürü Dr. Necip YEMENİCİ, ilimiz 112 ambulans filomuzun yeni araçlarla daha da güçlendiğini vurgulayarak şunları söyledi; 1 Şubat Cuma günü, Başbakanımız Sayın  Recep Tayyip ERDOĞAN`ın katılımı ile düzenlenen 486 araçlık ambulans filosunun hizmet alım törenine, Sağlık Müdürü Dr. Necip YEMENİCİ ile birlikte Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi AKGÜN, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU da katıldılar.

“1 Şubat Cuma günü Sayın Başbakanımızın, Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve eski Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep AKDAĞ’ın da katılımları ile 486 araçlık filonun hizmet alım törenine ilimiz sağlık yöneticileri ile birlikte katıldık. Bu araçlardan 7 tanesi Bakanlığımız tarafından ilimize verildi. 1 UMKE aracı olmak üzere 6 ambulansımız artık ilimizin sağlık hizmetinde kullanılacaktır. İlimiz hizmetine verilen 3 adet 4x2 ambulans, 1 adet obez /yoğun bakım ambulansı, 2 adet kar paletli ambulans ve 1 adet de UMKE aracı olmak üzere toplam 7 araç şimdiden Afyonkarahisarımıza hayırlı olsun. Bunların 5’ini teslim aldık. 2 tane kar paletli ambulanslar da en kısa zamanda Ankara’dan ilimize gönderilecektir.

Ben bu vesileyle desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve hizmetlerini unutmamızın mümkün olmadığı eski Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep AKDAĞ’a, halkımıza adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ayrıca sevindirici bir gelişmenin bilgisini daha vermek istiyorum. 112 hizmet filomuza, ilimiz Özel İdaresi tarafından da 2 adet ambulans alınıp tahsis edilecektir. İlimizin kavşak noktada bulunması nedeniyle çok önemli bir görev üstlenen 112 Acil Servis Hizmetlerimiz bu sayede çok daha hızlı ve yerinde müdahale yapma imkânı bulacaktır.

Her geçen gün yenilenen ve artan hizmet kalitesi ile Afyonkarahisar’ın sağlıkta aldığı yolu görmek hem bir idareci olarak hem de bu hizmetlerden faydalanan bir birey olarak beni oldukça memnun etmektedir. Umarım hep birlikte daha iyisi, daha güzeli için çalışmaya devam ederiz.”

Sağlık Müdürü Dr. Necip YEMENİCİ, Afyonkarahisar’ın ambulans sayısı açısından Türkiye’deki iyi illerden olduğunu, Sağlık Bakanlığının ilimizin kavşak nokta olması sebebiyle Afyonkarahisar’a ayrı bir önem verdiğini de dile getirdi.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.