Sandıklı`ya Arsa Tahsisi

Sandıklı`ya Arsa Tahsisi

Sandıklı Meslek Yüksekokulu Yunus EMRE Kampusünde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na arsa tahsisi yapıldı.

 

AKÜ’dan yapılan açıklamaya göre, Afyon  Kocatepe  Üniversitesi  Rektörlüğü  Mülkiyetinde  bulunan Afyonkarahisar İli, Sandıklı ilçesi, Çakır mahallesi, 536 ada, 7 parsel, 7561.53 m yüzölçümlü arsa vasıflı gayrimenkul üzerine  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrenci yurdu yaptırılacaktır.

Kurumlar arası bedelsiz devir yoluyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilen arsa üzerine “Yükseköğretim öğrencisine ait hizmetlere matuf olmayan bina ve tesis yapılamaz ve başka kurum, kuruluş ve 3. Kişilere devredilemez”  şerhi düşülerek Sandıklı Tapu Müdürlüğünde tapu devri yapılmıştır. İmar uygulama planında Kredi Yurtlar Kurumu yurt alanı olarak imar tadilatı yapılan arazinin Kredi Yurtlar Kurumunun 2013 yılı yatırım programına alınması ve takiben inşaatına başlanması beklenmektedir.  Yunus EMRE Kampusünde yapılan yeni eğitim binasının tamamlanması ve gerekli onayların verilmesinin takibinde  açılması planlanan dört yıllık yüksekokul ile kampus alanının Sandıklı’ya yakışan bir konuma geleceği ayrıca bu arsaya yapılacak olan yurt ile Sandıklı’ya gelen öğrencilerin barınma sorunlarının kalmayacağı belirtilmiştir.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.