Tarih: 08.03.2013 10:26

Akşehir Afyon`a Bağlanırmı?

Facebook Twitter Linked-in

Ordu`nun büyükşehir olması için 55 bin kişinin nüfus kaydını taşımasının ardından gözler Afyon`a çevrildi. Afyon`un 705 bin olan nüfusunu 750 bine çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olurken Ak Parti Milletvekili Halil Ürün`den sürpriz bir formül geldi. Ürün, Nasreddin Hoca`nın yaşadığı tarihi Akşehir ilçesinin Konya`dan alınarak Afyon`a bağlanmasını istedi.

Teklife Akşehirli işadamlarının sıcak baktığını belirten Ürün, son kararı halkın vermesi için referandum yapılmasını önerdi. 95 bin nüfuslu Akşehir`in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, "Afyon`un teşvikleri Konya`dan fazla. O nedenle biz işadamları olarak bu karara destek veririz" dedi. 
 
Ordu büyükşehir olmayı başardı, sizde durum nasıl, demek için aradığımız Ürün, "Taşıma suyla değirmen dönmez. Bu iş nüfus kaydı taşımayla olmaz. Biz Sayın Bakan Veysel Eroğlu başta olmak üzere Milletvekilimiz Sait Açba ile birlikte büyükşehir yasası nedeniyle nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapanacak 49 belde belediye ile uğraşıyoruz. 9 tanesi 2012 sonuçlarına göre nüfusunu 2 binin üzerine çıkarmayı başardı. Yasanın 2011 yılı nüfusu yerine 2012 nüfusunu esas alması için değiştirilmesini talep ediyor. O nedenle büyükşehir işiyle pek ilgilenemedik" yanıtını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —