Motorlu Araçlar Senliği Başladı

Motorlu Araçlar Senliği Başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde Prototip Motorlu Araçlar Kulübü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan "Motorlu Araçlar liği", 29 Mayıs 2013 tarihinde başladı. lik, Çay Kaymakamlığı, Çay Belediyesi, Akkonak Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çay Ticaret ve Sanayi Odası ile sponsor firmalar tarafından destekleniyor.
 

Çay MYO Yerleşkesinde 3 gün süreyle devam edecek lik kapsamında konferanslar, halk oyunları, film gösterimleri, müzik dinletileri ve serginin yanısıra bir de "Prototip Motorlu Araç Yarışması" düzenlenecektir. Yarışmaya her türlü hacim, silindir ve yakıtla tahriklenen her çeşit motora sahip, minimum 3 tekerleği, fren sistemi, takla demiri, emniyet kemeri, yangın söndürme tüpü ve tepe lambası ile kasklı, ilk yardım çantalı olan, bir yerden bir yere hareket edebilen taşıtlarla katılmak mümkündür.


Yarışmada ülkemiz üniversitelerinde otomotiv ve makina sektörleri başta olmak üzere mesleki ve teknik yönden eğitim veren eğitim birimlerinin emeklerinin sergilenmesi, taşıt yapabilme cesaret ve birikiminin oluşturulması, eğitim konusunda farkındalığın yükseltilmesi, öğrenciler arasında iletişim, takım çalışması ve proje oluşturma kültürünün oluşturulması, öğrencilerin teorik bilgi ve birikimlerini ortak bir çalışma kapsamında ortaya koyabilmelerinin özendirilmesi, diğer taraftan akademisyen, eğitimci, sektör çalışanları ve öğrenciler arasındaki teknolojik bilgi ve iletişimin arttırılması, öğrenciler ile yöre halkına teknik ve sosyal bir aktivite sağlanarak, motor sporları etkinliklerine yönlendirilmesi, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturarak, Çay ilçesinin tanıtımının yanında toplumsal gelişmeye de katkı amaçlanmaktadır.
 

Organizasyona farklı kategorilerde dahil olan ve kategorisinde aldığı puan sonunda en yüksek puana sahip "pilot-ekip ve araç", Çay MYO Prototip Motorlu Araçlar Kulübü, 2013 Yılı, Prototip Motorlu Araçlar liği Birincisi olarak ilan edilecektir.
 

Çay MYO "2. Geleneksel Çocuk liği" de 31 Mayıs`ta…

Çay MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Grv. Çiğdem Kaymaz danışmanlığında ilki 2012 yılında düzenlenen "Geleneksel Çocuk liği"nin ikincisi, 31 Mayıs 2013 Cuma günü, saat 10.30`da Çay Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
 

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi ve çevre ilçelerin anasınıfı ve anaokullarından 4-6 yaş çocukların katılımıyla düzenlenecek olan çocuk liğinde, çocukların "sergi, yüz boyama, çocuk tiyatrosu, animasyon gösterileri ve karaoke" gibi farklı etkinliklerle eğlenceli anlar geçirmesi ve aynı zamanda farklı bakış açıları kazanmaları hedefleniyor.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.