Eski Hastane Kaderine Terkedildi

 Eski Hastane Kaderine Terkedildi

Afyonkarahisar`ın en işlek caddelerinden olan İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan eski Sigorta hastane binasının içini ve dışını görenler neye uğradıklarını şaşırıyor.
 

Hayvan leşlerinin dahi bulunduğu hastane bahçesi adeta bir çöplüğü andırıyor. Korunaksız şekilde kaderine terk edilen hastane bahçesine girenler ya zaruri ihtiyaçlarını gidermek için giriyorlar, ya da çöp dökmek için. Hastane bahçesinde daha önce Doktorlar için yapılan çardak mekanlarının da geceleri alkoliklerin mekanı olduğunu ihbar eden vatandaşlar, çevre civarda bulunan apartmanlarda yaşayan ailelerin bu kişilerden son derece rahatsız olduklarını söylediler.
 


Hastane arkasında bulunan Cumhuriyet ve Ticaret Meslek Liselerinin öğrencilerinin de mekanı haline gelen hastane bahçesi ve kamelyalarının yine öğrenciler tarafından uygunsuz bir şekilde kullanıldığını söyleyen vatandaşlar yetkililerin bu durumu bir çözüm üretmesini istediler. 


Çevre sakinlerinden Necip Ertürk yapmış olduğu açıklamada `` Çok uzun zamandır atıl vaziyette bekletilen bu yapının, şuan ki konumu hem çevre sakinleri olarak bizi üzmekte, hem de devletin boşa giden bu büyük yatırımı bizi düşündürmektedir.


Bu şekilde sahipsiz bırakılan hastanenin akıbetinin ne olacağı hakkında yetkilerinin gerekli açıklama yapmalarını, bölge sakinleri olarak ivedilikle bekliyoruz.”dedi.

Eski hastane binasına giden Kadınana gazetesi Muhabiri Hüseyin Sarıltan, hastanenin iç ve dış görüntülerini çekmek isterken, kendilerini çektiği gerekçesiyle hastane bahçesinde oturan ve ne yaptıkları bilinmeyen bazı kişiler tarafından da tehdit edildi. 
 

Hastaneyle ilgili şimdilik bir çalışma yapılmazken, hastanenin bir kısmı geçici olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılıyor. Kullanılmayan ön taraf ise, yine Afyonkarahisar’ın yüz karası olarak görücüye çıkıyor.         



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.