Devlet Hastanesi İlklerin Hastanesi Olmaya Devam Ediyor

Devlet Hastanesi İlklerin Hastanesi Olmaya Devam Ediyor

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, göz hastalıklarının tedavisinde ve cerrahisinde kullanılmak üzere alınan tıbbi cihazların ve yeni açılan Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakımının basına tanıtımı yapıldı.

Devlet Hastanesine kazandırılan cihazlarla ilgili konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, birliğin kurulmasından kısa bir süre sonra Afyon ilinde güzel işlere imza attıklarını belirtti.

Afyonkarahisar’ın büyük eksikliği olan yoğun bakım yatak sayısını söz verdikleri gibi 27’den 40’a çıkardıklarını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını bildiren Erenoğlu, bu rakamı yıl sonunda 60’a çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Erenoğlu, personel eksikliğinin giderilmesinden sonra yeni birimler de açacaklarını belirterek, “Bizler cimriyiz, ancak tıbbi cihaz konusunda bu cimrilik söz konusu olamaz. Halkımızın yararını gözeterek, çalışanlarımızın daha iyi koşullarda daha iyi cihazlarla hizmet vermeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan da, aylık poliklinik sayısının yaklaşık 75 bin olduğunu belirterek, devlet hastanesinin küçük bir ilçe olduğunu söyledi. Günlük 3 bin 500 hastanın poliklinik hizmeti almak için hastaneye geldiğini, yanında mutlaka refakatçilerinin olduğunu, 500 hastanın yattığını ve yatan hastaları ziyarete günde en az 2 kişinin geldiğini bildiren Dr. Arslan, bin 400 çalışanın da eklenmesiyle günlük hastaneye giren ve çıkan insan sayının 11 bin ila 15 bin kişi olduğunu söyledi.

Dr. Arslan, “Afyon’da hizmet sektöründe daha büyük bir tesis yok. Diğer taraftan yatak doluluk oranlarının ortalama ‰ 70- 75’lerde. Ameliyathane hizmetlerinde de güzel rakamlara sahip durumdayız. Günlük 70- 80 ameliyatın yapılması, hastanenin büyüklüğünü ortaya koyuyor” dedi.

Yoğun Bakım Hizmetlerine de değinen Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“16 genel yataklı, 6 nöroloji yataklı, 5 kardiyoloji yataklı olmak üzere toplam 27 yataklı yoğun bakım hizmeti veriyorduk. Çalışmalarımızın sonucunda kardiyoloji yoğun bakım yatak sayısını 9’a çıkarttık. Hiç olmayan Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakımını da dün itibariyle hizmete açtık. Toplamda 40 yatağa ulaşmış bulunuyoruz. Bunun gerekliliğini yoğun bakım yatak doluluk oranları en iyi şekilde gösteriyor. Aylık ortalama yoğun bakım yatak doluluk oranı ‰ 90’ların üzerinde. Göğüs hastalıkları yoğun bakımını faaliyete geçirmemizle birlikte daha rahat çalışacağız. Hastalarımız da diğer illere ya da diğer hastanelere yoğun bakım yokluğu nedeniyle gitmeyecek.”

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Temel Kulalı da, hastaneye alınan göz anjiyografisi, lazer, göz tomografi ve göz tansiyonu ölçümü cihazlarının en son model teşhis ve takip cihazları olduğunu vurgulayarak, bundan böyle göz hastalıklarının teşhis, tedavi ve cerrahisinin daha kolay olacağını dile getirdi.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.