Türkiye Birincisi Valiyi Ziyaret Etti

Türkiye Birincisi Valiyi Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması`nın Türkiye finaline ilimiz adına katılan ve Türkiye 1.si olan Cavit Hondi Vali İrfan  Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yarışmaya katılan ve dereceye giren Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini makamında kabul ederek kendilerini ve onları eğiten öğretmenleri tebrik etti.
 

Ziyaret sırasında Okul Müdürü İbrahim Selvi’nin yanı sıra aynı yarışmaya katılarak Arapça Bilgi yarışması dalında ekip olarak bölge birincisi olan İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Rümeysa Akar, Rahime Savaş, Hüsna Aksoy ve Velid Basati’de hazır bulundular.
 

Ziyarette hazır bulunan  Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Selvi, Konya’da gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgiler verirken; ’’Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması`nın Türkiye finali Mayıs ayında düzenlendi.


Lisemiz öğrencilerinden Cavit Hondi, Arapça bilgi ve Arapça hitabet yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Öğrencimiz Kasım ayında Bosna Hersek’te yapılacak olan uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek” dedi.


Yapılan ziyaretten ve alınan dereceden dolayı ilimiz adına çok memnun olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu;’’Afyonkarahisar’ın birçok alanda ve ülke çapında adının duyurulması bizleri çok sevindiriyor.


Bilhassa eğitim alanında alınan başarıların bizim için bir başka değeri var. Kişiler yetenekleri doğrultusunda aldıkları etkin eğitimlerle çok güzel yerlere gelebileceklerdir. Bu anlamda öncelikleMilli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye 1.si olan Cavit Hondi’yi tebrik ediyor ve bu öğrencimizin yetişmesinde ve bu dereceyi almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


Ayrıca bu başarının artarak devam etmesini diler, Cavit Hondi’nın Bosna Hersek`te yapılacak olan yarışmada iyi derecelerle ilimize gelmesini temenni ediyorum’’dedi.

Ziyaret sırasında Cavit Hondi yarışmada Türkiye birincisi olduğu Arapça Hitabet dalında ilgili Arapça bir şiiri başarıyla okudu.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.