Gurbetçi Festivalini kimse fazla göremez

Gurbetçi Festivalini kimse fazla göremez

Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağlı gurbetçilere yönelik festivalin yapılacağını söyleyerek, “Her yıl festival yapılmadan festivale harcanan paranın delilli ispatlı belediyeden karşılanmadığını söylememize rağmen konuşulmaya devam ediyor.

Gurbetçi festivali gurbetçilerimize sarılma festivalidir. Kimse bunu onlara fazla göremez” dedi.


Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gurbetçi festivali konusunda konuşulanlar hakkında bir açıklama yaparak olaylara açıklık getirdi. Pala, “Emirdağımızın gurbetçi olgusu, gurbetçilerimiz ile aramızdaki yeni nesil başta olmak üzere oluşmaya başlayan kültür farklılıkları gibi konular zaten kamuoyunda sıkça konuşulup, yazılıp çizilmektedir. Festivalin nasıl bir coşku ile geçtiğini yaşayarak görüyoruz. Köylümüz, şehirlimiz, gurbetçimiz yan yana omuz omuza, hatta çevre il ve ilçelerden gelenlerle tam bir şölene dönüşmektedir” dedi.

“EMİRDAĞLI GURBETÇİLER FESTİVALLE BİRARAYA GELİYOR”
Avrupa’da çeşitli seçimlerde başarı kazanmış Emirdağlıların, hem dünyada hem ülkemizde başarılar kazanmış doktorların, mühendislerin, bürokratların festival vesilesi ile memleketlerine geldiklerini söyleyen Pala, “Bizlerde hem onlarla onur duyarak hem de onların bilgi ve birikimlerini şehrimize yönlendirebilmeleri için fırsatlar yaratmış oluyoruz . Emirdağ Gurbetçi Festivali gurbetçimizi selamlama, gurbetçimize sarılma festivalidir. Hiç kimse bu festivali Emirdağlıya ve gurbetçimize fazla göremez. Festivaller değerlendirilmesi gereken fikirlerin, tanıtılacak ürünlerin, kaçırılmaması gereken fırsatların keşfedildiği, kentsel ve toplumsal sorunların vurgulandığı ve çözümlerin üretildiği alanlar olabilir. Bunun için uygun fırsatlar ortamı sunar. Çünkü her kesimi önyargısız, arınmış bir şekilde bir araya getirir” diye konuştu.

“FESTİVALLER KOMİTE ARACILIĞI İLE BELLİ BİR BÜTÇE İLE YAPILIR”
Pala açıklamasına şöyle devam etti: “Festivaller komiteler aracılığı ile belli bir bütçe dahilinde yapılır. Emirdağ Gurbetçi liği bu yıl 10’uncusu yapılacaktır. Her sene Emirdağ Belediyesinin bu liğe ne kadar para harcadığı konuşulmaktadır. Her sene Belediye bütçesinden harcama yapılmadığı festivalin kendisini finanse ettiğini açıklamamıza rağmen aynı sorunun tekrar sorulması gündeme getirilmesi, çamur at tutmazsa izi kalır düşüncesi ile Emirdağlı Hemşerilerimizin gözünde Gurbetçi Festivalinin ve Emirdağ Belediyesinin itibarsızlaştırılmaya çalışılarak siyasi rant elde edilmeye çalışılması düşündürücüdür. Emirdağ Gurbetçi Festivali 10 yıldır yapılmaktadır. Belediye Bütçesinden tek kuruş çıkmamaktadır. Festival masrafları Sponsorlar ve Festival çevresinde kurulan stand sahipleri tarafından karşılanmaktadır. Ne mutlu bize ki bu şekilde kendi kendini finanse edebilen bir festivale sahibiz.”



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.