Sorumsuzca Kullananlara Ağır Cezalar Geliyor

Sorumsuzca Kullananlara Ağır Cezalar Geliyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararıyla Akarçay`da kabuklu yemiş yiyerek çevreyi kirletmek, mangal yakmak, olta ile balık avlamak, kanala ve havuzlara girmek, yüzmek ayrıca elektrikli bisiklet, motosiklet ve binek hayvanlarıyla dolaşmak yasaklandı. Aykırı hareket edenler, para cezası ile cezalandırılacak.
 

Bunun yanı sıra Dumlupınar 2. Caddenin kaldırımlarını kalıcı olarak kirletenlerinde cezalandırılması kararlaştırıldı.
 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulanan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; çevre kirliliğinin önüne levhalarla geçilemediğine dikkat çekerek "Anıtpark`ta, Akarçay ve diğer parklarımızda kabuklu yemiş yiyenlerle mücadele etmekte zorlanıyoruz.


Atınpark`ta müzikli- ışıklı dans sistemleri yaptık. Vatandaş heykelin önüne geliyor, çekirdek çitliyor; çitlediğini havuza atıyor. Sistemimiz fıskıyeli olduğu için delikleri tıkıyor. Çok ciddi hasar meydana geliyor. Ayrıca görüntü kirliliği meydana geliyor.


Akarçay`da da insanlar yürüyüş yaparken, çekirdek kabuklarını atıyor, rıhtımda insanlar oturuyor, otururken çekirdek kabuklarını dereye atıyor. Oturma guruplarının altında yığınla çekirdek kabuğu oluşuyor. `Çekirdek çitlemek yasaktır` dedik, hiçbir faydası olmadı. 15 gündür `Her medeni insan gibi kabuklu yemiş yemediğiniz, çevreyi kirletmediğiniz için teşekkür ederiz` diye yazdık. Takdiri milletimize bırakıyoruz" diye konuştu.



Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ın açıklamasının ardından; 02/06/2008 tarihli ve 227 sayılı meclis kararı ile belirlenen "Afyonkarahisar Belediyesi Tembih, Yasak ve Cezalarının 46. Maddesine aşağıdaki maddenin eklenmesine oy birliği ile karar verildi.

46.1) Özellik arz eden Akarçay Rekreasyon alanında kabuklu yemiş yiyerek çevreyi kirletmek, mangal yakmak, olta ile balık avlamak, kanala ve havuzlara girmek, yüzmek ayrıca elektrikli bisiklet, motosiklet ve binek hayvanlarıyla dolaşmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.