Tarih: 10.01.2014 20:07

Altyapı Projelerine 1.5 Milyon katkı sağlandı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Kazım Çengelci, 2013 yılında kente 10 bine yakın turist geldiğini belirterek, en çok yabancı turistin ise Güney Kore’den geldiğini kaydetti.



Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin (İGM) ocak ayı çalışmaları, bugün gerçekleştirilen 5’inci oturum ile sona erdi. Gerçekleştirilen toplantıda, meclis üyelerini kentteki turizm faaliyetleri hakkında bilgilendiren Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Kazım Çengelci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2013 yılı bütçesinden kentteki yerel yönetimlerin, birliklerin ve termal turizm merkezlerinin altyapı projelerinin uygulanmasına 1 milyon 500 bin TL katkı sağlandığını söyledi.


Çengelci, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Müdürlüğümüze gönderilen ödeneklerle kent merkezi sit alanı içerisinde kalan ve koruma kurulunca onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda tescilli ve tescilsiz yapılarda sokak sağlıklaştırma uygulaması ve restorasyon çalışmaları valiliğimizce 2002 yılında başlatılmış olup şimdiye kadar toplam 253 adet ev ve iş yerinin restorasyon çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır.


Bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam ettirilebilmesi için müdürlüğümüz ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği içerisinde yürütülen proje çalışmaları tamamlanmıştır” dedi.



Turist sayılarına da değinen Çengelci, “Kentimize 2013 yılında 9 bin 145’i yerli olmak kaydıyla 9 bin 710 turist geldi. Yabancı turistlerinde en çok Güney Kore’den geldi. Onu Almanya, Japonya, Yunanistan ve Fransa izledi” diye konuştu.

 


Gerçekleştirilen toplantı, Çengelci’nin yaptığı sunumun ardından, ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülmesi ile son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —