Tarih: 14.01.2014 12:33

Fidan dikme çalışmaları hızla devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

“Okullar hayat Olsun” protokolü kapsamında yapılan çalışmalarda, çocuklar, diktikleri fidanlarıyla beraber büyüyorlar.


Orman ve Su İşleri Bakanı,  Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile “Okullar Hayat Olsun” protokolü kapsamında fidan dikim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.



Bakanlık ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okullar Hayat Olsun” projesi uygulama protokolü ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren tüm okulların eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında Belediyelerle işbirliği yapılarak, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amaçlanmakta.


Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı Fidan dikme programında yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Bakanlığımız ile, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesini hedeflemekteyiz.


Ben başta bu projeye desteklerinden dolayı, Milli Eğitim Müdürü ve değerli okul müdürlerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bu sayede fidan dikmesini öğreniyorlar. Ben ilkokulda iken diktiğim fidanı yıllar geçmesine rağmen unutamıyorum ve köyüme gittiğimde o fidanlar ile eski günlerimi hatırlıyorum.


Çocuklarımızın da bu günleri unutmayacağı kanısındayım. Bu çalışmaları bütün okullarımızda yapmak istiyoruz. Taleplerin zamanın da yerine getirileceğini ben burada belirtmek istiyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —